{{ message.message }}
{{ button.text }}

Donor week

Ik zat nog in de brugklas en was 12 jaar oud

Afbeelding blog 'Donor week'

Wil jij donor worden?

Ik was 12 en kreeg een gastles op school over orgaantransplantatie. Direct wist ik het. Ik wilde donor worden. Inmiddels al weer 28 jaar geleden. Ik besprak het thuis en in die week werd ons hele gezin donor. Trots dat ik was. Ik had mijn eigen formulier en papa had mee getekend. Inmiddels is het papiertje vervangen door een mooier geplasticficeerd pasje.

Vorige week werd er geblogd over het vreselijke spotje. En ja het is vreselijk.

Jaren lang werkte ik in het ziekenhuis en ik heb beide zaken mee moeten maken. Ik werkte op de ok en heb organen weg moeten halen. Dit wordt met veel respect gedaan. Onbeschrijfelijk veel respect. Gezien ik het grootste kinderziekenhuis van nederland werkte heb ik ook organen mogen terugplaatsen. Dus ik weet als geen ander hoe goed er mee omgegaan wordt. Hoe veel levensvreugde je mensen kunt geven, hun naasten. Ziek zijn met een zwaard van damocles boven je hoofd gun je niemand. Mensen welke weer normaal kunnen functioneren dankzij donatie is zo iets moois!

Ik baal dus enorm van het spotje. Ik hoop dat voor diegene die nog geen keuze hebben weten te maken, ze dit spotje snel willen vergeten. En gewoon een keuze willen maken en deze willen laten registreren. Iedere keuze is goed. Maar maak een keuze en maak deze kenbaar. Zo belangrijk!

Ik zei ja! Kiezen jullie ook?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je