Snap
  • Mama
  • ziekenhuis
  • drieling
  • cliniclowns
  • genietmomentje

Doe normaal, je staat te huilen bij een clown!

Even heel eerlijk, ik heb een hekel aan clowns. Zelfs met de carnaval ga ik ze uit de weg.Ik vind het pak bloedirritant, laat staan het trucje of grapje dat erbij hoort. Sorry Bassie maar ik ben geen fan. Dan hebben we het nog niet over de pruik gehad. Afschuwelijke oranje nepkrullen met een fopbloem die water spuit.

Ik zie twee hoofden in de deurpost verschijnen. Daar staan ze dan, net om het hoekje van kamer negen. Twee vrouwelijke clowns met een geruite pakje en een rode neus. Ik heb Pip net in mijn armen om terug in bed te leggen.

Heel rustig komen ze binnen met een voorzichtige lach. Ze kijken elkaar aan en doen een klein stapje naar voren. Pip kijkt met grote ogen op. Ze twijfelt, net als ik, of ze moet gaan lachen of huilen.Voorzichtig zetten ze weer een klein stapje naar voren en terwijl ze dat doen wordt dit begeleid met wat rustige zanggeluiden. Daar heb je Pip zeggen ze tegelijk. Even ben ik verbaasd dat ze de naam weten van mijn dochter al snap ik achteraf natuurlijk best dat ze daar vooraf over worden ingelicht.

Terwijl ze steeds dichterbij komen zingen ze een liedje genaamd Pip. Het lijkt wel alsof ze hier maanden op hebben geoefend. Helemaal op elkaar ingespeeld alsof het een nummer één hit is geweest. Bij elk stapje zie ik Pip meer op haar gemak en betrap ik haar op de eerste glimlach.

Kippenvel over mijn lijf en de eerste traan over mijn wangen.Sientje doe normaal, je staat te huilen bij een clown.

Maar ik kan mijn tranen niet bedwingen. Wat doen ze dat prachtig. Samen met Pip geniet ik van elke stap en elk geluidje. Ze blijven even staan, en zetten een andere variant van het liedje in waarbij ze weer terug naar de uitgang van de kamer lopen. Dag Pip, Dag Pip, zingen ze afwisseling van elkaar.

Pip geniet en ik geniet zichtbaar met haar mee. En daar gaan ze dan, op naar de volgende kamer om een ander kindje een lach op het gezicht te toveren. Pip blijft naar de uitgang kijken en even hoop zelfs ik op een toegift. De hele dag heb ik moeten terugdenken aan de cliniclowns, dankjewel voor het prachtige moment!

Oh nou als ouder zijnde raken ze je misschien nog wel het hardst! Fijn dat het jou ook gesteund heeft.

Ik hoop het! Mijn toestemming heeft ze in ieder geval. 😁

4 jaar geleden

Mooi dat je nu ook een andere associatie met clowns hebt. Wie weet wordt pip groot fan ;)

4 jaar geleden

Tijdens de ziekenhuisopname van één van mijn tweeling meisjes die in quarantaine lag vorig jaar, kwam er een clown tegen de deur aan staan, zette een muziekdoosje tegen het raam en speelde het muziekje af. Wat heb ik daar zitten huilen! Mijn kleine meid nog veel te klein om er iets van mee te krijgen maar wat was ik dankbaar voor dit gebaar. En ik kan me zo goed voorstellen hoe fijn het is voor de kindjes die dit wel beseffen, wat een verademing om even de ziekenhuis ellende te kunnen vergeten, ook al is het maar voor even.