{{ message.message }}
{{ button.text }}

Doe ik het wel goed? Deel 2

Afbeelding blog 'Doe ik het wel goed? Deel 2'

Van de week heb ik een blog in vraagvorm geschreven met als titel:'Doe ik het wel goed?' Hierin gaf ik aan dat er soms situaties of momenten zijn waarop ik mij als moeder afvraag:'doe ik het wel goed?' Gelukkig kreeg ik hierop verschillende reacties van herkenbaarheid.

Op dit moment, slechts enkele dagen na de bovengenoemde blog, is het helaas al tijd voor een vervolg. Het zit zo: mijn oudste dochter ( 6 ) mocht zojuist ( tussen de middag ) van mij een vriendinnetje mee nemen om bij ons een boterhammetje te komen eten. Dit gaat eigenlijk altijd prima, tot vandaag...Om half 2 moeten de meiden uiterlijk weer op school zijn, maar om 1 uur wilden ze nog gaan beginnen aan een verkleedpartij. Ik zei dat dit nu niet meer kon en dat ze nog even televisie mochten gaan kijken of een tekening konden maken. Intussen dook ik nog een paar minuten achter de pc en toen bleek dat de meiden zich toch uitgebreid hadden verkleed. ( met zo`n onhandig Mega Mindypak etc ) Ik gaf tot 3 keer toe aan ( de 3e keer behoorlijk boos ) dat ze zich METEEN moesten omkleden, omdat ze anders te laat op school zouden komen. Vervolgens gingen ze gewoon door met spelen, om zich tenslotte op een hele trage manier ( niet zoals Mega Mindy in ieder geval:D ) om te kleden.

Uiteindelijk moesten we 'rennen' naar school. Mama mopperen, oudste dochter mopperen, huilen en zelfs schelden. Mama eiste excuus ( met sanctie: anders vanmiddag niet afspreken ) maar dat kwam er alleen op een schreeuwerige manier. Eenmaal op school aangekomen was ze nog steeds boos en aan het huilen. Iedereen kijken natuurlijk. De jongste zit nog niet zo lang op school, dus ik bracht haar eerst even naar haar klas. Toen ik terugkwam, was een stagiaire mijn oudste in de gang aan het troosten. Bah, wat voelde ik me slecht. Gelukkig heb ik haar weer een beetje gerust kunnen stellen en heeft zij sorry gezegd, maar toch: ik ben blij als het weer half 4 is en de school uit is....

 

 

 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je