{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dochters

Afbeelding blog 'Dochters'

'Als het maar gezond is' hoor je altijd als antwoord op de vraag 'zou je graag een jongetje of een meisje willen?' En natuurlijk is dat ook het aller belangrijkste, maar dat is ook logisch. Maar als je naast dat even diep in je hart kijkt heeft iedereen vast wel stiekem een voorkeur voor een zoon of een dochter..

Ik heb altijd eerlijk gezegd toen ik nog geen kinderen had dat ik later graag een dochter zou willen, zou me niet uitmaken of het het 1e of 2e kindje zou zijn, maar ik wou gewoon erg graag dat er tussen mijn kids een meisje zou zitten. Toen wij dan ook met 18 weken zwangerschap te horen kregen dat we een meisje zouden krijgen waren we beide in tranen..want ons gevoel zei ook heel duidelijk dat er een meisje in mij zat en mijn man wou ook dolgraag een dochter.

Heerlijk geshopt uiteraard voor meiden spullen en de naam die wij al lang hadden voor een meisje voordat ik zwanger was konden we nu ook daadwerkelijk aan iemand geven. Sinds dat de oudste geboren is is ze ook echt een meisje meisje, er was geen twijfel bij mensen wat het geslacht was en ze had ookal een mooie bos met haar en grote blauwe kijkers.

Hoe ouder ze werd hoe meer ze een tuttebel werd, ik hoor van veel vrouwen 'oh ja mijn dochter is ook echt een tuttebel' maar volgens mij zeggen ze dat allemaal haha..want onze meid houdt van winkelen, roze is haar lievelingskleur, gek op poppen, ze is heel verzorgend, houdt van dansen en zingen en is regelmatig een ballerina, dol op K3, houdt van kleding en zonnebrillen, wil nagellak op, wil altijd wat moois in haar haartjes, heeft super lange blonde haren met onderin krullen (mama is jaloers) en zo kan ik nog wel even doorgaan..echt een meisje meisje dus. En wat vind ik dat heerlijk, ik ben zelf ook een meisje meisje en vind dit erg leuk dat ons meissie ook zo is. 

Je hebt ook super leuke kleding voor meiden en shop er dan ook graag op los voor haar, ze heeft meer kleding dan ik haha en zelf vind ze het ook erg leuk..ze loopt er echt als een dametje bij. 

En toen...in verwachting van een tweede kindje, ik was eerlijk..ik had een dochter nu dus het zou mij niet uitmaken of het een jongetje of een meisje zou zijn, maar diep in mijn hart hoopte ik toch wel op nog een meisje,,ik ben nou eenmaal een echte meisjes mama en dit zegt ook iedereen in mijn omgeving. Ik vroeg aan mijn man waar hij stiekem op hoopte en ik dacht dat hij wel een zoon wilde, maar ook hij gaf aan dat hij nog een dochter wel het leukste zou vinden..dus wederom bij de echo hoopten we stiekem op een meisje, en bij 16 weken werd dit dan ook bevestigd. We waren weer dolblij en uiteraard was ook alles gezond zover ze kon zien. 

Weer lekker aan het shoppen geslagen want nu konden we nog meer los met roze want we zouden toch 2 meiden hebben, bij de eerste hebben we ook neutrale dingen gekocht want tja de tweede zou ook een jongetje kunnen zijn, maar nu konden we los. Veel dingen hadden we ook nog wel maar hebben toch ook nog veel leuke dingen gekocht want dit kindje verdiende ook nieuwe spulletjes. Voor beide meiden hebben we nu veel van Lief! Daar ben ik helemaal weg van en past ook echt bij de meiden.

Ik heb zelf ook een zusje en we hadden altijd erg veel aan elkaar en konden leuk samen spelen en later shoppen. Ook ons tweede meisje was weer een echt meisje meisje, zij had nog meer haar en weer van die blauwe kijkers en erg fijntjes. En ze leek sprekend op haar zus, erg leuk. De jongste is nu 4 maand oud en tot nu toe ook echt een popje en een meisje meisje, ik ben benieuwd of het ook zo'n tuttebel wordt als haar zus. Ze zijn nu erg lief voor elkaar en de oudste is erg beschermend en verzorgend en is super lief voor haar zusje. Ik hoop dat dit ook zo blijft en dat ze later samen veel dingen zullen doen en uiteraard met ons drietjes en viertjes.

Ik ben super blij met mijn meiden en zijn een echt roze gezin, papa is ook dol op zijn meiden en vind het heerlijk met 3 vrouwen om zich heen haha. Op de 1 of andere manier had een jongetje gewoon niet bij ons gepast, tuurlijk was het welkom geweest en zouden we er zielsveel van houden, maar nu klopt het gewoon en ik heb mezelf ook nooit zo voor me gezien met een zoon. Mensen vragen nu wel van Goh en nu nog voor een jongetje? En dan geef ik ook aan dat het goed is zo en dat we het bij twee kids laten maar dat als er een derde zou komen ik dolgraag nog een dochter zou willen. 

Veel mensen denken nog ouderwets en wensen je een zoon en een dochter, maar ik vind 2 van hetzelfde geslacht juist veel leuker..ze hebben vaak meer aan elkaar en kunnen leuker met elkaar spelen en je krijgt niet die verdeeldheid snel van mama en dochter en papa en zoon, nee nu zijn we overal echt met zijn vieren en kunnen met zijn allen naar dezelfde dingen toe, zoals met zijn allen naar K3 en de stad in, want ja mijn man houdt ook van shoppen haha.

Dus ja...ik ben dolblij met mijn 2 meiden!!! (Op de foto mijn jongste dochter)

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #post

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je