{{ message.message }}
{{ button.text }}

Divorce

Afbeelding blog 'Divorce'

Scheiden.. liever doe je het niet. Niemand trouwt met de intentie weer te moeten gaan scheiden. Toch is het niet onvermijdelijk en zeg nooit nooit. Ook ik had noooooit verwacht dit woord in mijn eigen context te gebruiken, maar it is what it is!

Zó vaak hoor je de meeste ellendige verhalen over scheidingen, waarbij mensen elkaar het leven zuur maken maar daarbij ook dat van hun kindjes. De zogenaamde vechtscheiding dus. Deze taferelen zijn niet alleen slopend, mega duur maar ook funest voor de kids. Hoe klein de kids ook zijn, al kunnen ze je nog niet verstaan, ze voelen wel allerlei spanningen van jullie beide! Dit is dus iets wat wij willen voorkomen.

Mocht je nu toch hebben besloten om te gaan scheiden of mocht het je overkomen, lees dan gerust even verder. Ik zal hier wat tips delen vanuit mijn eigen ervaring. Dit zal écht niet voor iedereen passend zijn want elke situatie is zó anders!

- Áls het kan, neem één gezamenlijke advocaat/mediator. De kosten deel je en zo voorkom je voor beide eigen hoge kosten voor ieder z’n eigen advocaat die met elkaar aan het vechten zijn.

- Probeer in het proces zoveel mogelijk samen al door te spreken, te onderhandelen en voor te bereiden. Zorg ook dat je ALLE, en dan bedoel ik ook echt alle, stukken die je advocaat opvraagt z.s.m. opstuurt. Met een niet-volledig overzicht van de gegevens kan je advocaat net niks en dat zou zonde van de dure tijd zijn.

- Ik vond het zelf fijn om al zo vroeg mogelijk afspraken te maken over wanneer Olivia waar zou zijn. Hoe jonger hoe beter om hier al aan te wennen. Rust, ritme en regelmaat, je kent het wel..

- Hou dus ook met het opstellen van het ouderschapsplan continu de belangen van je kind(jes) als uitgangspunt. Je kunt nogal verwikkeld raken in bepaalde zaken, maar als je in het belang van je kind(jes) denkt dan weet je wat het beste is om af te spreken.

- Om dingen snel te regelen, probeer zelf zoveel mogelijk voorwerk te doen en ga er zelf ook achteraan om een beetje schot in de zaak te houden. Bij mij heeft het uiteindelijk toch veel langer geduurd dan verwacht, wat toch niet helemaal nodig was geweest.

- Mocht je onder een bepaald jaarinkomen en/of eigen vermogen zitten dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een toevoeging van de Raad van Rechtsbijstand. Dit betekent dat de Raad voor Rechtsbijstand jouw deel van de kosten voor de advocaat betaalt en dat je zelf alleen een eigen bijdrage betaalt. Deze eigen bijdrage is ook afhankelijk van jouw inkomen. Let wel op, er hangt een ‘resultaatsbeoordeling’ aan de toevoeging. Als je meer dan een bepaald bedrag uit de scheiding overhoudt, wordt de toevoeging ingetrokken en moet je jouw deel van de advocaatkosten met terugwerkende kracht alsnog betalen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je