{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dit jaar met wallen het nieuwe jaar in..

Gapend het nieuwe jaar in. Na al die gebroken nachten zijn de wallen niet meer weg te denken. Alle tips op een rijtje gezet.

Afbeelding blog 'Dit jaar met wallen het nieuwe jaar in..'

Oud en nieuw.. Mijn kinderen beginnen een week van te voren al te zeuren dat ze de hele avond op willen blijven. Ze weten maar al te goed dat dat aan hunzelf ligt. Als ze omvallen van de slaap stuur ik ze naar boven, zijn ze nog springlevend mogen ze opblijven. Tot nu toe vallen ze meestal rond 22:30 in slaap en staan ze stront chagrijnig met vuurwerk op straat. De oudste niet meer hoor, dat kind kan zo goed tegen weinig slaap. T’ is net haar moeder.

Al is dat bij mij wel anders tegenwoordig. Ik ben benieuwd hoe ik dit jaar de midden nacht tegemoet ga. Al gapend waarschijnlijk, met wallen die uit zichzelf verkleuren. Steeds een tintje donkerder. Zolang de jongste nog niet doorslaapt leg ik me er maar bij neer. Niet zonder slag of stoot natuurlijk. Eerst heb ik internet afgespeurd naar tips. En hoe stom die tips ook zijn, Ik kon het natuurlijk niet laten om een paar van die tips toch even zou uit te proberen..

Hoe mooi de theorie ook omschreven wordt in de praktijk ben ik alweer ongelofelijk afgeknapt op de -leg van alles- onder je ogen tips. Ik heb daar domweg geen geduld voor. Wie gaat er nou twintig, twintig! minuten met gesneden aardappelen onder zijn of haar ogen liggen. Ja, oké.. ik. Maar ik heb net twee minuten gehaald. Wat een gedoe. De meeste tips hebben ook iets te maken met iets kouds. Dat is zo niet mijn ding! Maar goed, voor degene die wel een gouden geduld hebben. Hier zijn de tips! Ik wacht wel gewoon tot ik weer de hele nacht kan door slapen. En met oud en nieuw vind ik die glitter cover up wel wat ;)

2015-12-29%2020.36.23_1451589301.png

IJSKLONTJES: ijs zorgt ervoor dat je wallen verminderen. Wikkel een ijsklontje in huishoudfolie en beweeg dit over je wallen. Door de kou trekken de bloedvaten onder je ogen samen, waardoor het vocht wordt afgevoerd. Hierdoor verdwijnen je wallen.

KOMKOMMER: Komkommer is een life saver wanneer het op wallen aankomt. Leg twee plakjes komkommer voor ongeveer 20 minuten in de ijskast en leg ze vervolgens op je ogen. Laat het 10 minuten intrekken. De komkommer laat donkere kringen en wallen in no-time verdwijnen.

AARDAPPEL: Snij twee schijfjes aardappel en leg ze op je ogen. Laat het vervolgens 20 minuten intrekken. De enzymen in aardappels zorgen ervoor dat je huid lichter wordt en wallen verdwijnen.

20151230_221544_1451589382.jpg

WATER: Water is werkelijk overal goed voor. Wanneer je niet voldoende water drinkt kunnen de bloedvaten onder je ogen opzwellen, hierdoor ontstaan die vervelende donkere kringen.

LEPELS: Stop een lepel in de diepvries voor ongeveer 10 minuten. Leg de lepel vervolgens met de bolle kant tegen je wallen. Heel koud, dus ik mag hopen dat het helpt! Durfde het niet uit te proberen.

THEE: Theezakjes kun je op twee manieren gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om een lauwwarm (kamille) theezakje op je ogen te leggen en dit 20 minuten in te laten trekken. Ook kun je een theezakje kort in de vriezer leggen. Hierdoor krijg je weer een frisse look. (Je snapt dat ik voor het lauw/warme thee zakje ging! Ik had natuurlijk weer niet goed gelezen en zag kamille pas nadat ik met zo’n zakje onder mijn ogen had gelegen.. #fail)

BANAAN: Banaan bevat kalium, dat ervoor zorgt dat jouw wallen verminderen. Eet dus vaker een banaan wanneer je last hebt van wallen. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je