Snap
  • Mama
  • tip
  • flesvoeding
  • Quooker
  • sponsored
  • bespaarcheck

Dit is waarom elke mama een Quooker moet hebben!

Een Quooker, wie kent het niet. Tegenwoordig zie je ze bijna in iedere moderne keuken. Maar wist je dat je helemaal geen keukenrenovatie nodig hebt om ook voor ieder flesje kokend water uit de kraan te tappen? Wij hebben nu al een tijdje een Quooker-kraan, en in dit artikel zal ik je vertellen waarom ook jij er eentje zou moeten hebben!

Onze eigen ervaring

Om even bij het begin te beginnen zal ik je vertellen over mijn ervaring met onze eigen Quooker-kraan. Wij hebben destijds gekozen voor het “Flex” model. Deze heeft een uitrekbare slang waardoor ik iedere hoek van onze wasbak kan schoonspoelen. Inmiddels pronkt hij alweer bijna 3 jaar in mijn keuken en ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten. De talloze flesjes, kokend water voor het koken, ijskoud water voor het blancheren. Alles doe ik er mee. En in de zomer geniet ik ook nog eens van ijskoud bruiswater.

De eerste flesjes van Noé weet ik nog wel. Dan stond ik om 3 uur ’s nachts met mijn slaperige hoofd te wachten tot de waterkoker eindelijk klaar was. Ondertussen bleef Noé huilend en hongerig wachten op haar flesje. Wat was ik blij toen dat voorbij was!

Snap

Kinderbeveiliging

Kokend water uit een kraan, dat is toch gevaarlijk? Ik snap die vraag absoluut. Zelf dacht ik er ook zo over. Maar daar heeft Quooker gelukkig aan gedacht. Alle Quooker-kranen zijn namelijk voorzien van een kindveilige bedieningsknop. Geen zorgen dus als het gaat om het zelf laten handen wassen van je kindjes! Zeker nu wassen we onze handen suf. En ik vind het dan ook erg belangrijk en fijn als Noé dit zelf kan doen. Ik blijf er natuurlijk altijd bij, maar ze zal het toch een keer zelf moeten leren.

Tijdens de lunch maak ik ook regelmatig een kopje thee voor Noé en mij erbij. Het begon allemaal als een high tea met de poppen, maar dit dametje heeft de smaak te pakken en drinkt nu graag échte thee met mama. En tja, die peuters staan natuurlijk niet bekend om hun geduld. Even snel wat kokend water tappen is dan ook ideaal op dat soort momenten.

Ook nog eens milieubewust

Dat een Quooker ideaal is voor ieder huishouden zal je wel begrijpen. Maar wist je dat je ook nog eens heel milieubewust bezig bent wanneer je een Quooker aanschaft? Je kunt er namelijk water en energie mee besparen. Denk maar eens aan het verspilde water op een dag. Bij ieder kopje thee dat ik voorheen maakte kookte ik een volledige waterkoker. En ja, bij ieder vers kopje thee spoelde ik de waterkoker om en vulde hem opnieuw.

Naast zo’n mooie kokendwaterkraan heb je ook een reservoir nodig. Dit reservoir slaat water op en houdt dit kokend (tot boven het 108 graden) voor je. Dit zorgt ervoor dat je dus niet meer hoeft te wachten tot de kraan warm water geeft. Het lijkt misschien niet veel, maar op jaarbasis kun je hiermee echt een hoop water besparen. En mocht je ervoor kiezen om een Cube aan te schaffen, dan scheelt dat je ook nog eens talloze plastic flessen!

Wil je weten wat voor een besparing een Quooker-kraan voor jou kan opleveren? Doe dan de bespaarcheck!

Ben jij al om? 

7 maanden geleden

Hebben hier zelf onlangs een Quooker kraan moeten laten installeren, omdat dat het enige was dat aangesloten kon worden op onze leidingen. Zelf vinden we het vrij duur voor wat het maar is. Kokend water gebruik ik bijna nooit. Voor die 2 minuten verschil met het water te laten koken op een inductie kookplaat. Hebben het ook even uitgerekend en de gasflessen om bruiswater te maken zijn zelfs duurder dan als je flessen bruiswater koopt. We hebben voor de flex gekozen omdat we graag een uittrekbare kraan hebben maar in het geval van de Quooker vind ik het niet zo handig als met een gewone uittrekbare kraan. Van materiaal zelf merk ik ook niet echt dat de Quooker steviger of opmerkelijk beter is als een gewone goede kraan die 4x minder kost. Voor de rest heb ik me al 3x verbrand aan de stoom die er onder vrij hoge druk uitkomt bij het nemen van het komende water. Een flesje of een tas vullen zal ik hierdoor met de waterkoker blijven doen. Enkel een kan of ketel kan je met komend water vullen.

3 jaar geleden

Dat een cooker milieu bewuster is is natuurlijk echt kul. Dat beetje water dat je met een waterkoker verspilt is een schril contrast met het continue op temperatuur houden van een reservoir gekookt water...🤔

3 jaar geleden

Ik denk dat het vooral interessant is als je normaliter al vaak een waterkoker gebruikt. Ik gebruik een waterkoker hooguit 1x per week. Voor onze baby heb ik een beaba bib'expresso. Die maakt het water binnen 30 seconden altijd exact 37 graden. Het werkt als een senseo, maar dan gewoon met water. Ideaal en toch heel wat goedkoper voor ons dan een quooker. 😅