{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dit is waarom elke mama een Quooker moet hebben!

Afbeelding blog 'Dit is waarom elke mama een Quooker moet hebben!' Achtergrond blur afbeelding

Een Quooker, wie kent het niet. Tegenwoordig zie je ze bijna in iedere moderne keuken. Maar wist je dat je helemaal geen keukenrenovatie nodig hebt om ook voor ieder flesje kokend water uit de kraan te tappen? Wij hebben nu al een tijdje een Quooker-kraan, en in dit artikel zal ik je vertellen waarom ook jij er eentje zou moeten hebben!

Onze eigen ervaring

Om even bij het begin te beginnen zal ik je vertellen over mijn ervaring met onze eigen Quooker-kraan. Wij hebben destijds gekozen voor het “Flex” model. Deze heeft een uitrekbare slang waardoor ik iedere hoek van onze wasbak kan schoonspoelen. Inmiddels pronkt hij alweer bijna 3 jaar in mijn keuken en ik zou niet weten wat ik zonder zou moeten. De talloze flesjes, kokend water voor het koken, ijskoud water voor het blancheren. Alles doe ik er mee. En in de zomer geniet ik ook nog eens van ijskoud bruiswater.

De eerste flesjes van Noé weet ik nog wel. Dan stond ik om 3 uur ’s nachts met mijn slaperige hoofd te wachten tot de waterkoker eindelijk klaar was. Ondertussen bleef Noé huilend en hongerig wachten op haar flesje. Wat was ik blij toen dat voorbij was!

Afbeelding blog 'Dit is waarom elke mama een Quooker moet hebben!'


Kinderbeveiliging

Kokend water uit een kraan, dat is toch gevaarlijk? Ik snap die vraag absoluut. Zelf dacht ik er ook zo over. Maar daar heeft Quooker gelukkig aan gedacht. Alle Quooker-kranen zijn namelijk voorzien van een kindveilige bedieningsknop. Geen zorgen dus als het gaat om het zelf laten handen wassen van je kindjes! Zeker nu wassen we onze handen suf. En ik vind het dan ook erg belangrijk en fijn als Noé dit zelf kan doen. Ik blijf er natuurlijk altijd bij, maar ze zal het toch een keer zelf moeten leren.

Tijdens de lunch maak ik ook regelmatig een kopje thee voor Noé en mij erbij. Het begon allemaal als een high tea met de poppen, maar dit dametje heeft de smaak te pakken en drinkt nu graag échte thee met mama. En tja, die peuters staan natuurlijk niet bekend om hun geduld. Even snel wat kokend water tappen is dan ook ideaal op dat soort momenten.

Ook nog eens milieubewust

Dat een Quooker ideaal is voor ieder huishouden zal je wel begrijpen. Maar wist je dat je ook nog eens heel milieubewust bezig bent wanneer je een Quooker aanschaft? Je kunt er namelijk water en energie mee besparen. Denk maar eens aan het verspilde water op een dag. Bij ieder kopje thee dat ik voorheen maakte kookte ik een volledige waterkoker. En ja, bij ieder vers kopje thee spoelde ik de waterkoker om en vulde hem opnieuw.

Naast zo’n mooie kokendwaterkraan heb je ook een reservoir nodig. Dit reservoir slaat water op en houdt dit kokend (tot boven het 108 graden) voor je. Dit zorgt ervoor dat je dus niet meer hoeft te wachten tot de kraan warm water geeft. Het lijkt misschien niet veel, maar op jaarbasis kun je hiermee echt een hoop water besparen. En mocht je ervoor kiezen om een Cube aan te schaffen, dan scheelt dat je ook nog eens talloze plastic flessen!

Wil je weten wat voor een besparing een Quooker-kraan voor jou kan opleveren? Doe dan de bespaarcheck!

Ben jij al om? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je