{{ message.message }}
{{ button.text }}

ᴍᴏᴛʜᴇʀʜᴏᴏᴅ..Dingen die niemand je zegt als je in verwachting bent

Afbeelding blog 'ᴍᴏᴛʜᴇʀʜᴏᴏᴅ..Dingen die niemand je zegt als je in verwachting bent ' Achtergrond blur afbeelding

Slapeloze nachten, de angst dat je iets verkeerd doet of dat er iets met je baby is, het gehuil, de oneindige zoektochten op google. (Even serieus hoe deden mensen dat vroeger zonder google) De onzekerheid. De pijnlijke borsten, stuwing, tepelkloven. De vraag of je wel genoeg melk produceert. Bang zijn dat je faalt. The body shaming. Te moe zijn om je even op te tutten en leuk te kleden. 3 x per dag van shirt moeten wisselen omdat het onder de baby spuug zit. Je afzonderen van sociale contacten omdat het allemaal teveel wordt.

Motherhood...

Dingen die niemand je verteld als je in verwachting bent, alsof het allemaal maar koek en ei is en iedereen zich op een wolkje bevind.

Laatst "brak" ik boven in mijn slaapkamer, het werd allemaal weer teveel. Mijn lieve vriend, mijn steun en toeverlaat vraagt regelmatig of ik iets wil of nodig heb. 8 van de 10 x zeg ik nee, maar in de realiteit wil ik zoveel. 

Ik heb slaap nodig, ik wil dat mijn tepels genezen, ik wil wat rustiger worden in mijn hoofd. Ik wil stoppen met mezelf de schuld geven als er iets niet loopt zoals ik wil dat het loopt. Ik wil weer met mijn oudste zoon kunnen spelen. Ik wil mijn vriend de aandacht geven die hij verdient. Ik wil weer volledig hersteld zijn en onafhankelijk. Allemaal dingen waar niemand me bij kan helpen.

Ondertussen gaat het beter met borstvoeding geven 🙏 het is niet altijd meer zo pijnlijk als voorheen en ook herken ik nu zijn verschillende huiltjes en denk ik te weten wat hij nodig heeft. 

Mijn herstel gaat ook de goede kant op, al wordt mijn wond wel dik op het moment dat ik toch iets teveel heb gedaan. Al met al.. positief! 

ᴘᴏsɪᴛɪᴠᴇ ᴠɪʙᴇs ᴘᴇᴏᴘʟᴇ.. ᴘᴏsɪᴛɪᴠᴇ ᴠɪʙᴇs! 

Want je krijgt er zoveel voor terug ! 😉


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je