{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dingen die een ultieme luxe zijn nu ik moeder ben...

Wat ben ik blij dat ik mama mag zijn... maar wat zijn sommige dingen totaal veranderd.

Afbeelding blog 'Dingen die een ultieme luxe zijn nu ik moeder ben... '

Afgelopen dinsdagochtend; 06.48 u. "Mamaaa, mama, mama, mamaaa ik heb genoeg geslapen! Mag ik tv kijken!?'' "Huh, wat... wat doe jij hier?" is mijn reactie. Bonk, bonk, bonk doet mijn hoofd. "Kom eerst maar even bij mama rustig liggen, het is nog veel te vroeg en dan mag je zo tv kijken.'' OMG, het is vroeg, het is heeeeel vroeg.. is wat ik denk. Oh nee, valt wel mee. Gisteravond was een heerlijk avondje, heerlijk ge-terrast (zoals ik een avondje op het terras chillen noem, en zo zou dat moeten heten vind ik) met een hele goede vriendin; K. Het was ouderwets gezellig. Even alsof ik 10 jaar terug was in de tijd. Het grote verschil is; dat ik 10 jaar terug niet zo'n kater zou hebben van 4 drankjes. Maar liefst 4 Lentebock waren ervoor nodig om deze ellende te veroorzaken. 4! Vier! Jeetje... dat was dan 2 teveel. Maar ze waren het waard, want het was heel gezellig. Ik geniet nog na. Met mijn bonkende hoofd en een Simon die lekker tegen mij aanligt maar op een gegeven moment toch wel onrustig wordt en tv wil kijken. Prima, tv aan, en ik naar beneden voor een boterham, heeeeel veel water en paracetamol. "Pfff, ik hoor broertje Boris ook al. Nu al? Slapen we niet uit vandaag?" Snel een papfles voor het kereltje maken. Een kater hebben en kinderen hebben is onmogelijk. Dat kan niet. De dag is begonnen, of ik het nou aankan of niet. En hoe ik me gisteravond nog helemaal 21 voelde... zo ben ik nu afgetakeld en voel ik me 10 jaar ouder. Waar blijft de tijd? En weet je nog de tijd van een brakke dag hebben? Lekker rustig ontbijten, douchen, buiten een beetje rondwandelen en als ik er dan aan toe was; haalde ik wat boodschapjes bij de Appie en keek ik een beetje tv, misschien zelfs nog een middagdutje. Tussen de drukte van de jongens badderen, een was draaien, mezelf ergens omkleden en ontbijten, app ik met vriendin K. Zij blijkt nergens last van te hebben. Najaaaa! En zij heeft als ze niet hoeft te werken zelfs tijd voor een "Brakke dag" want K heeft geen kinderen.  Maar gezellig dat het was! Dat is een feit. 

Maar dan vraag ik me af? Kan ik echt nergens meer tegen? Sinds ik moeder ben zijn er een aantal dingen totaal veranderd. Ik snap nu pas de opmerking; "Geniet nog even van je rust." Ik dacht dan altijd; dat wil ik helemaal niet, ik wil een baby!" 

Ik weet al sinds het moment dat ik Simon voor het eerst in mijn armen had, waar het woord moeder vandaan komt. MOEder, het kan gewoon niet MOE(i)er. Dingen die voorheen normaal waren, zijn nu ik moeder ben een enorme ultieme luxe geworden. Sommige dingen meteen toen Simon er was... sommige dingen kwamen later... en sommige dingen zijn veel later misschien weer een minder ultieme luxe omdat ze wel weer leuk zijn om met je kinderen te doen. Want als de jongens volwassen zijn bijvoorbeeld; kunnen mijn man en ik prima met ze terrassen. 

Oh en begrijp me niet verkeerd, ik ben gelukkig dat ik mama mag zijn van 2 prachtige jongetjes. Alleen dit is wat ik soms mis en die veranderd zijn in luxe nu ik moeder ben;

1. Met stipt op één; rondsnuffelen in de Appie en Kruidvat (vandaar de foto). Wat mis ik dat. Iets pakken, weer terugleggen, weer pakken. Een douchegelletje; even ruiken, toch maar een andere. Rustig bekijken wat nieuw is, bedenken waar ik nu echt zin in heb om te eten, welke kleur nagellak of haarverf ik eens zal uitproberen. Het is er niet echt meer bij. 

2. De hele dag shoppen. Jeetje wat shop ik weinig... Voor elke  speciale gelegenheid een nieuw shirtje, de nieuwe mode checken en lekker rondsnuffelen. Soms hele dagen tot de blaren op mijn voeten verschenen. En dan vond ik niet wat ik zocht, ach dan ging ik volgend weekend toch weer even de stad in.

3. Uuuren lang tutten voor een feestje. Oohh wat is dat heerlijk. Muziekje op, koffie of een biertje erbij, en lekker 6 verschillende outfits proberen, haren los, haren vast, lekker make-uppen. Met een vriendin samen of alleen. Soms was dat hele tutten nog leuker dan de hele avond zelf. Hoe anders is dat nu? "Hoelang heb ik nog? Een kwartier? Okee komt in orde". Het woord; "Tutten" is inmiddels ook veranderd in; "Mezelf een beetje toonbaar maken." 

4. Boeken lezen. Ik hield van thrillers (dat is wel alweer een tijdje geleden, heeft iets met gevoeliger worden te maken naarmate ik ouder wordt en hormonen) en van romantische komedie's. Maar ik kom er niet doorheen. Nergens meer door. Behalve dan in vakantie's. Waar is mijn concentratie? Of vind ik het boek gewoon niet interessant genoeg? Het lukt niet! Met één kind was het al lastig, met twee blijkt het helemaal niet meer te doen. Behalve dan in vakantie's. En dan denk ik ook; Goh... ik wil echt meer boeken gaan lezen als we weer thuis zijn, want ik wordt daar zo relaxed van. 

5. Films en serie's uitkijken. Regelmatig wordt er hier in huis een film of serie uitgezet. We gaan naar bed, we zijn kapot. Soms kijken we ze later af, soms ook niet. En vaak vallen we ook gewoon in slaap op de bank. Hoeveel halve afleveringen en films wij al niet hebben gezien de afgelopen 3,5 jaar.

6. Uiteten gaan. Eén van mijn favoriete bezigheden, die gewoon moeilijk zijn met kinderen. Soms regelen we een oppas, af en toe met z''n vieren uiteten. Maar dat is totaal anders eten als gezellig met zijn tweeën natuurlijk.

7. Terrassen en in de kroeg hangen. Het is heerlijk, maar een kater kun je niet meer hebben. En die krijg ik; 9 van de 10 keer. 

8. Sex. Zie 5; we zijn kapot.

10. Uitslapen. Need i say more? 

Wat missen jullie mama's? En voel je je daar ook wel eens schuldig over? Ik wel... want moeder zijn was altijd al mijn droom en die is nu uitgekomen... Dus wat zeur ik dan? 


Afbeelding blog 'Dingen die een ultieme luxe zijn nu ik moeder ben... '

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je