{{ message.message }}
{{ button.text }}

Dilemma: geheim bewaren of verklappen

Even mijn dilemma van me afschrijven hoor... En misschien kunnen jullie me wel helpen met een mooi advies? Het zit namelijk zo...

Afbeelding blog 'Dilemma: geheim bewaren of verklappen'

Mijn man Jorrit en ik wonen nu 6 jaar in een gezellig dorp, vlakbij Amsterdam. We zijn verhuisd toen de kids nog wat jonger waren (of nog niet geboren) omdat we het centrum van Amsterdam wat druk en krap vonden. We vonden een huisje en waren op slag verliefd, niet alleen op het huis, maar ook op de buurt. Zo lekker gemoedelijk en erg lieve mensen. 

Al snel werden we vrienden met de overburen: Ellen en Nick. Super gezellige mensen met een klein baby'tje. Door de jaren heen werden we erg hecht en aten we vaak samen, gingen samen op vakantie en pasten op elkaars kids. Er werden er ook een paar geboren in de tussentijd. Nu 6 jaar later staat de teller bij ons op 3 en bij Ellen en Nick op 2. 

Wij zijn compleet, dat vindt Jorrit en ikzelf deel zijn gevoel hierin. Gelukkig maar, want bij onze goede vrienden is dit niet en dat kan best lastig zijn... 

Regelmatig hebben ze ruzie over een derde, Ellen wil niets liever maar Nick vindt het goed zo. In hun ruzies proberen ze vaak ons te betrekken. Jorrit en ik proberen er voor hun te zijn maar geen partij te kiezen. Ondanks dit 'gezeik' is het gelukkig ook nog erg gezellig met zijn allen en gaan de gezellige etentjes en zo gewoon door. 

Ik was het zelfs alweer een beetje aan het vergeten totdat Ellen me in de keuken tijdens het opruimen van een lekker diner (hoe cliché trouwens, de vrouwen aan het opruimen) iets vertelde waar ik nogal van geschrokken ben! 

Ellen: ''Uhm Margot, ik heb iets gedaan en ik weet niet zo goed of het verstandig is geweest...''
Ik: ''Wat wat wat?''
Ellen: ''Niet tegen Jorrit of Nick zeggen oké?''
Ik: ''Uuuuh, ik denk het... Vertel wat is het!!''
Ellen: ''Ik ben gestopt met de pil zonder dat Nick hiervan af weet''
Ik: ''Neee... Oké. Uhm, niet handig inderdaad. Ben je zwanger?''
Ellen: ''Nee, en ik weet nu niet wat ik erger vind, dat ik het niet heb gezegd of dat ik niet zwanger ben''

Nou, ons gesprek ging nog even door maar dit was de kern... Tsja en nu? Dit is eergisteren gebeurd en ik vind het mega lastig dat ik dit niet met Jorrit kan delen en ik durf Nick niet eens aan te kijken. De arme jongen, hij vind twee echt voldoende en dacht dat ze er samen uitgekomen waren. 

En Ellen, mijn lieve vriendin, ook met haar heb ik te doen. Ze worstelt met zo veel dingen en hoe dan ook komt dit een keer uit en dan is er een probleem... Of ze is zwanger en Nick vraagt hoe dit kan, of ze wordt niet zwanger, maar is al maanden oneerlijk naar haar eigen man toe. Dit kan niet.

En ik? Ik ben ook nog erg bang dat onze erg waardevolle vriendschap tussen twee mooie gezinnen stukgaat. Want liegen tegen elkaar doen Jorrit en ik niet... Maar ik kan nu even niets anders. En ook Nick is een van mijn beste vrienden, ik voel me verplicht hem op de hoogte te stellen. Maar dan kan ik mijn vriendschap met Ellen wel vergeten...

Help, wat nu? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je