{{ message.message }}
{{ button.text }}

Digitale ontwikkelingen...

...hou jij ze nog een beetje bij?

Afbeelding blog 'Digitale ontwikkelingen...'

Oh mijn frustratie als TV, tablet of wifi het niet doet! Natuurlijk geef ik altijd die stomme apparaten de schuld. Na een avond 'zonde van mijn tijd!', 'hoe kan dat nou?' roepen en koppig weigeren hulp aan te nemen, blijkt het probleem meestal aan mezelf te liggen. Ik had de laptop moeten resetten, een app kunnen updaten of ik zat gewoon in het verkeerde account te prutsen. Hou jij digitale ontwikkelingen nog een beetje bij?

Ik smijt die telefoon het raam uit!

Uit onderzoek naar de digital skills van 1.007 Nederlanders, blijkt één op de zes moeite te hebben met digitale ontwikkelingen.

Van de 55-plussers geeft zelfs één op de vier aan nieuwe software, digitale apparaten en toepassingen lastig te vinden.

Ook voor jongeren zijn de resultaten opvallend: één op de vijf jongeren (18-24 jaar) is bang iets verkeerd te doen bij een probleem met een digitaal apparaat.

Gelukkig ben ik niet de enige die flipt

Meer dan de helft van de Nederlanders voelt zich gefrustreerd als mobiele apparaten niet doen wat ze willen; bij jongeren is dit zelfs 69 procent.

Hoe zelfredzaam zijn we?

- Driekwart van de mannen zegt issues met mobiele apparaten het liefst zelf op te lossen

- Ruim een kwart van deze mannen vindt dat zijn partner dat niet zelfstandig kan (mannen toch...)

- Van de vrouwen zegt één op de drie weleens de neiging te hebben om een mobiel apparaat uit het raam te gooien als het niet doet wat zij wil (ha!)

- Ruim één op de tien vrouwen verwacht dat haar partner alle problemen met mobiele devices oplost

- Dertien procent van de ondervraagden schaamt zich wanneer hij of zij een klein probleem met een mobiel apparaat niet zelf kan oplossen. Ouderen meer (veertien procent) dan jongeren (tien procent).

Hulpeloos zonder internet

Bijna de helft van de Nederlanders zegt niet zonder toegang tot het internet te kunnen. Zonder internettoegang voelt meer dan één op de drie zich buitengesloten en een kwart zelfs hulpeloos.

Meer dan één op de tien jongeren voelt zich eenzaam zonder toegang tot social media. Daarom heeft zeventig procent van de Nederlanders overal in huis een goede wifi-verbinding.

Je eigen IT'er thuis

De opdrachtgever van het onderzoek is Studentaanhuis (zij hebben ruim duizend deskundige studenten in dienst, die in de meeste gevallen per fiets naar hun afspraken gaan).

Ik vind het een sympathiek idee, studenten inzetten bij digitale problemen. Een IT-student weet alles over computers, tablets, smartphones, digitale televisies en slimme thermostaten. Zij doen werkervaring op en jij krijgt advies tegen een klein prijsje. Een win-win-situatie.

Herken je je in dit onderzoek? Ik - tot mijn schaamte - wel een beetje, moet ik zeggen.

See you here,

CoolhuntMom


*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je