{{ message.message }}
{{ button.text }}

Die verschrikkelijke dag, met die verschrikkelijke uitslag

Wanneer je leven in duigen valt...

Afbeelding blog 'Die verschrikkelijke dag, met die verschrikkelijke uitslag'

De Belgische Katrien (34 jaar) heeft een baby in haar buik. Over een aantal maanden is ze uitgerekend. Dit brengt haar dichterbij haar baby, maar ook bij de dood. De artsen zeggen dat ze nog geen twee jaar zal leven met deze hersentumor. Wat ze ook doet, ze zal snel overlijden.

Met haar babyboy in de buik gaat gelukkig alles goed. Ook met dochter Ella van 3,5 jaar gaat het prima. Een aantal maanden geleden was Katrien met Olivier (30 jaar) getrouwd en was ze plotseling zwanger. Iedereen was dolgelukkig.

Plotseling begon de rechterhand van Katrien zachtjes te trillen. Het werd erger. Totdat ze geen soep kon eten of make-up kon opdoen. Bij de dokter werd bepaald dat er een MRI-scan moest worden afgenomen. Ze moesten eventjes wachten totdat de baby iets ouder was. Een aantal dagen later moest ze spugen. Ze ging met spoed naar het ziekenhuis. De neurochirurg wilde met haar praten, vreselijk nieuws, een ernstige hersentumor. Katrien zal binnenkort gaan sterven.

Daarna gaat het snel slechter. Katrien begin meer en meer te vergeten. Ze werd daarbij vlak; weinig emoties. Soms was ze afwezig en daarna kon ze niet meer goed lopen. Katrien had extra hersenvocht dat direct is afgevoerd door de artsen. Dit kon zo niet langer doorgaan. Bestraling was noodzakelijk. De vraag was of dit een effect zou gaan hebben op de baby. Er is met allerlei artsen in het buitenland overlegd. Uiteindelijk is er bedacht om een loden kooi om Katriens buik heen te plaatsen. Na 30 sessies is Katrien mobieler, haar geheugen is beter en ze is weer mobieler. Met de baby gaat alles goed.

De chemo heeft voor extra tijd gezorgd, maar de doktoren geven Katrien maximaal 2 jaar. Korter kan ook. Katrien is helemaal uitbehandeld. Hoewel ze zeker doodgaat, wil ze zolang mogelijk een fijne tijd hebben met het gezin. Immuuntherapie is haar laatste optie. Daarvoor moet ze naar Duitsland en dit kost veel geld. Dat geld is er niet. De zus van Katrien heeft een benefiet opgezet. 

Katrien: 'Misschien leef ik een jaar langer. Een week. Al is het maar een dag met mijn gezin, dan is het de moeite waard'


Crowdfunding

Het stel probeert met crowdfunding het geld bij elkaar te krijgen. Klik hier voor meer informatie.


Bron: AD

《 K I N E 》 #kine #me #thisisme #selfie #selfieoftheday #brunette #scotchandsoda

Een bericht gedeeld door K A T r i e n (@katrien_delaet) op

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je