{{ message.message }}
{{ button.text }}

Die pokke waterpokken!

Besmettelijke vlekjesziekte;

Afbeelding blog 'Die pokke waterpokken!' Achtergrond blur afbeelding

Op de kinderopvang waar Tess en Levi heen gaan, heerste al de waterpokken. Op dat moment is het afwachten en afwachten wanneer het bij de kids toeslaat. En ja hoor, het begon bij Levi. In het begin zag ik 3 a 4 blaasjes; bij zijn navel, bij zijn lies en op zijn benen. Levi was niet ziek en hij was gewoon de Levi zoals wij hem kennen. De ochtend daarna haalde ik hem uit bed, er waren ontzettend veel blaasjes bij gekomen. Toen dacht ik ja, dit kan niet anders zijn dan de waterpokken. Omdat Levi best wel een pechvogel is, wachtte is eigenlijk af wanneer hij er last van ging krijgen. Koorts, jeuk etc.. Ondertussen was ik al wezen googlen, middeltjes tegen de jeuk zoeken.

'Afwachten wat er gaat gebeuren'

Maar nee, deze bikkel had echt nergens maar dan ook nergens last van. Misschien komt dat, omdat hij nog klein is. Dat besef van jeuk hebben is er waarschijnlijk nog niet. Wat een bofkont is Levi dus eigenlijk! Bij hem heb ik dus niets gedaan en gekocht qua middeltjes, hij was er met 1 week gelukkig helemaal van af.

Afbeelding blog 'Die pokke waterpokken!'

Links; 2e dag | Rechts; 5e dag.

We waren ongeveer 1 week waterpokken vrij in huis. En je raad het al, toen kreeg Tess de waterpokken. Na mijn werkdag, ging ik de kindjes ophalen bij oma. (O)ma zei dat Tess ongeveer sinds een ander halfuur hartstikke warm was en koorts had. Ook bij Tess zagen we blaasjes en het leek wel of ik per minuut een blaasje erbij zag komen. Bij onze kleine meid begon de waterpokken al vervelender als bij Levi. Twee dagen later, zat ze echt helemaal onder. Die arme schat, wat vond ik het zielig! Naast dat ze dus koorts had gehad, had Tess ook onwijs veel jeuk. Voornamelijk bij dr ' doos', gelukkig draagt ze nog een luier en kon ze er vrijwel niet aanzitten. Bij Tess viel het opzicht wel mee over dr gehele lichaam, zij had vooral veel op dr voorhoofd en bij dr doos.

'Middel tegen de jeuk'

Nu moest ik echt wel iets kopen, om haar zoveel mogelijk te helpen met die stomme jeuk. Ik kocht VSM waterpokken spray (Bij de kruidvat 17,-) & havermout. Talkpoeder hielp voornamelijk ook goed in de luier, om het uit te drogen. Die zelfde dag deden we de kinderen in bad, in een havermout bad! Ik deed de havermout in een hydrofiele washand, maakte deze dicht doormiddel van een elastiekje en legde de washand in het warme bad. Even inweken en je kon de havermout zo uitknijpen, hierdoor werd het bad helemaal wit; een soort melkbad idee. Het water was zo zacht, heerlijk voor het lichaam. Dit zorgt ervoor dat de blaasjes sneller uitdrogen.

Na het bad, verzorgde ik Tess haar lichaam met de VSM waterpokken spray. Doordat je het over heel het lichaam kan sprayen weet je zeker dat het overal zit, en je hoeft het lichaam dus ook niet aan te raken. Ideaal! Ongeveer 3 dagen heeft Tess echt wel last gehad van de jeuk. Totaal duurde de waterpokken, net als Levi nabij de 7 dagen, en was het redelijk snel weer weg. Super fijn voor Tess, wat zijn waterpokken naar zeg!

Afbeelding blog 'Die pokke waterpokken!'

Links; 5e dag | Rechts; 2e dag

Al met al, was het dit keer voor Tess heftiger dan voor Levi. Ik ben blij dat ze het nu achter de rug hebben en er van af zijn! Ze hadden beiden geen last van ontstoken waterpokken, dat bestaat namelijk ook nog.

Super leuk dat je onze blog hebt gelezen. Heeft jouw kind de waterpokken al gehad en zo ja, hoe ging dat bij jullie? Laat het me weten in de comments hieronder.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je