{{ message.message }}
{{ button.text }}

Die oneindige troepjes

Ik ben het soms zo zat, dat ik gewoon alles op straat wil gooien en we lekker minimalistisch gaan leven... Maar dat zou het voor ons ook niet kunnen zijn, ons hoofd zit toch niet stil.

Afbeelding blog 'Die oneindige troepjes' Achtergrond blur afbeelding

Goed, daar lig ik dan. In bed. Ik kan weer niet in slaap vallen en loop maar te malen in mijn hoofd over dingen die nog moeten gebeuren, geuren in huis die ik niet kan plaatsen en niet kan laten verdwijnen en onwijs veel punten waar ik aan moet werken en waar ik tegenaan loop of van baal.

Bijvoorbeeld, kerst komt er nu aan. Super leuk en extra gezellig in deze roerige tijd.

Maar die troep in huis! Die extra dingen, dat laat mijn hoofd ontploffen en het niet doen kan ik ook niet. Dus nu ben ik al een paar weken van slag in mijn hoofd.

Ik merk dat we er thuis allemaal last van hebben door dat ik ook nog eens alles zelf wil doen. Waarom heb ik dit kwaaltje, waarom wil ik alles zelf doen.

Waarschijnlijk omdat de rotzooi die er is mijn georganiseerd rotzooi is en ik het daarna weer kan terugvinden.

Goed, de troep in huis. Veel ligt achter dichte deuren, ongeveer de helft van die troep weet ik niet eens het bestaan van. Moet je na gaan, dat voelt als dubbel troep. Elk weekend zeggen mijn man en ik weer tegen elkaar, dit weekend gaan we dat even uitzoeken. Elk weekend worden we er chagrijnig van, maar hulp inschakelen nee. Dank u.

Mn moeder helpt af en toe in het huishouden en that's it. Zodat ik daar niet in verdrink.

Je ziet vaak van die leuke tiktok filmpjes voorbij komen van moeders die jou even laten zien wat organisatie in je kast is.

Heel leuk, maar van die 200 euro die jij aan bakjes uit geeft, koop ik wel wat anders. Gelukkig weet ik dat ik niet de enige ben die niet georganiseerd is achter gesloten deuren.

Het vervelende aan mijn hoofd is, dat deur wel dicht kan zijn, maar in mijn gedachten weet ik het donders goed dat daar wat ligt en dat het opgeruimd moet worden, maar ik kan het niet, het lukt niet en ik zit dan vast.

Dit uit dan ook lichamelijk. Maar.. Dat onderwerp laat ik voor een nieuwe blog. Er zijn veel meer haken en ogen en onderwerpen aan deze hele levenslange situatie.

Dit was deze blog. Ik ben benieuwd naar jouw verhaal. Of hier meer moeders zijn met ADD en hoe pak jij het aan? 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je