Snap
  • Mama
  • Babyspullen

Die altijd en eeuwige stapel wasgoed..

Tja die altijd en eeuwige blijvende stapel was.. met 4 kinderen draaien er heel wat machines in de week, en dan niet half gevuld maar vol.. want ja 4 kids maken zich vuil en niet zon beetje ook. Nu wonen we landelijk en gezien ik altijd vergeet om ze een overal aan te doen of speelkleding wordt ook het goede goed VUIL en niet zon beetje ook, echter buitenspelen is gezond dus daar klagen we niet over.

Was in de machine en draaien maar, waar ik meer moeite mee heb is de vouwwas en het strijkwerk.

Gezien we het al druk genoeg hebben probeer ik ergens tijdwinst te zoeken, de vouwwas doe ik tegenwoordig tijdens GTST, twee vliegen in 1 klap.

Maar dan de strijk, liever niet dan wel.. ik las op internet een goede tip en ben die gaan proberen. Je gooit het strijkgoed in de droger (ja dus ook het goede wasgoed) en laat dit ommenabij 5 min. erin.. tot de was goed heet is en hangt het dan aan de lijn.. Je zult zien je hoeft het daarna niet meer te strijken. Dat scheelt weer tijd..

(Bij overhemden werkt het helaas niet zo goed).

Hebben julie nog tips om de was te bespoedigen, cq tijd te besparen?

10 jaar geleden

ja de was....blijft altijd doorgaan he? denk je de mand weer leeg te hebben en daar ligt het eerste alweer. Ik ga het eens proberen, jouw tip over de wasdroger maar ik moet zeggen dat ik het juist al heel veel kan schelen dat het uberhaupt weer buiten kan drogen. Dan strijk ik ook lang niet alles meer hoor, vaak wappert het wel glad ;-) wat ik wel doe (klinkt manisch misschien) is dat ik op de droogmolen alles al bij elkaar hang, van mijn man, mijzelf, mijn zoon, dochter en handdoeken allemaal in een aparte hoek van de droogmolen. Zodra ik het eraf haal vouw ik het ook meteen op en leg ik het weer in de wasmand. Klinkt overdreven perfectionistisch en dat ben ik eigenlijk absoluut niet, maar dat werkt voor mij wel super! Anders gooi je het weer op een hoop in de wasmand en kreukt het alsnog weer! Succes ermee (en het jammere van de was is dan ook weer dat je het het liefst ook aan niemand anders overlaat omdat het bij mijn man toch allemaal (niet op kleur gesorteerd) in de wasmachine en droger beland.... :-(

11 jaar geleden

Huh het wordt hier nog anders gedaan zie ik, werkt dat dus ook als de was al droog is? ik gooi het in de droger als het net uit de wasmachine komt en laat dan draaien tot goed heet is en hang het dan nat op..

11 jaar geleden

Oh die tip ga ik ook proberen! Ik vind het niet erg om te strijken, maar als het makkelijker kan, dan is dat mooi meegenomen. wassen op een laag toerental, dan kreukt het minder en hoef je minder te strijken.

11 jaar geleden

Herkenbaar! Hier ook veel was. Ik ben gestopt met het meteen strijken van mijn eigen kleding. Ik strijk wanneer ik datgene aan wil. Ik strijk alleen de kleren van de kinderen (alleen wanneer nodig). En overigens is het strijken met een stoomgenerator ben je dubbel zo snel... Het kost even wat, maar scheelt echt heel veel tijd.