{{ message.message }}
{{ button.text }}

Diagnose nog onbekend

De komende twee maanden gaan we het nog even aankijken en mezelf erdoor heen slaan. De diagnose is nog onbekend. Ik hoop dat de ontstekingsremmers aanslaan, waardoor het een beetje draagbaar wordt. Maar als ik bij sommigen lees dat ze maanden moeten wachten, voordat er iets uitkomt dan denk ik dat ik blij mag zijn dat het allemaal zo snel gaat. Het is natuurlijk ook iets wat niet continu aanwezig is. We zullen het zien...

Afbeelding blog 'Diagnose nog onbekend' Achtergrond blur afbeelding
Weet je al wat er aan de hand is? Dat is het eerste wat ik hoor bij thuiskomst na mijn dokters bezoek. En ik kan je zeggen wat ben ik achteraf blij dat ik gevraagd heb om de vrouwelijke huisarts! Ik heb even een momentje voor mezelf nodig, maar daarna kom ik terug om uit te leggen wat ze denkt te hebben gevonden. Maar om dit zeker te weten kan het nog zeker 2 maanden duren en moet ik nog wel even een potje ochtendurine afleveren. Als je mijn vorige blog hebt gelezen dan weet je dat ik last heb tijdens de eisprong van helse pijnen in mijn buik en opgezette borsten die niet aan te raken zijn. Deze week mocht ik naar de huisarts om dit te onderzoeken. Natuurlijk was mijn menstruatie inmiddels begonnen en had ik zo goed als geen klachten meer. De huisarts vroeg mij wat mijn klachten waren en of ik zelf een vermoeden had, deze heb ik wel maar wilde ik liever niet uitspreken zodat ze een open kijk zou hebben. Ze zei meteen dat ik me uit mocht kleden voor een uitwendig onderzoek. Eenmaal op de tafel en wat naar gedruk en gewurm later komt de vraag of ik alle onderkleding uit wil doen voor een inwendig onderzoek. Er gaat een knopje om, als automatisch trek ik alles uit en ga rustig liggen en laat het over me heen komen. Het eerste wat door me heen schiet is dat de zwangerschap en de bevalling toch ergens goed voor zijn geweest. Dit had ik anders nooit gedurfd. Maar ik lag daar gewoon vol vertrouwen en liet het over me heen komen. Na enig onderzoek heeft ze een vermoeden wat er aan de hand blijkt te zijn en waardoor ik alle klachten krijg. Mijn eierstokken, baarmoeder en eileiders zijn onderzocht op cystes en verklevingen maar deze waren gelukkig niet te vinden. Waar ze wel op stuitte was dat ik waarschijnlijk last heb van een ontstoken eierstok door teruggaand vocht tijdens de eisprong. Maar, omdat ik nu geen klachten heb is het even afwachten. Ik heb ontstekingsremmers gekregen om te kijken of deze gelijk aanslaan bij de eerste klachten. Daarnaast moet ik ochtendurine afgeven om te kijken of er iets anders uit komt. De komende twee maanden gaan we het nog even aankijken en mezelf erdoor heen slaan. De diagnose is nog onbekend. Ik hoop dat de ontstekingsremmers aanslaan, waardoor het een beetje draagbaar wordt. Maar als ik bij sommigen lees dat ze maanden moeten wachten, voordat er iets uitkomt dan denk ik dat ik blij mag zijn dat het allemaal zo snel gaat. Het is natuurlijk ook iets wat niet continu aanwezig is. We zullen het zien...  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je