{{ message.message }}
{{ button.text }}

Depressie en peuterpubertijd.

Leven met een depressie is op zich al niet makkelijk voor mijzelf, maar ook niet voor de mensen (met name mijn zoontje) om mij heen.

Afbeelding blog 'Depressie en peuterpubertijd.'

Het ene moment voel ik mij top! Ben ik blij en kan ik lachen Maar op een andere moment kan mijn stemming ineens omslaan en ben ik niet te genieten.

Omdat ik mij al onzeker, emotioneel, neerslachtig, en erg vermoeid voel vind ik het moeilijk om niet snel boos te worden.
Nou is mijn zoontje 35 maanden en zit volop in de peuterpubertijd.
Alles is “nee!”, een grote mond geven, niet luisteren, mij negeren en alles doen wat hij niet mag zoals spelen met eten… Wat hij nooit gemogen heeft.

Ik weet dat hij mij aanvoelt, daar reageert hij op.
Juist omdat hij niet goed weet hoe hij met zichzelf en zijn gevoel om moet gaan reageert hij heel sterk op mijn spanning en emotie.
Op het moment dat ik echt boos begin te worden (dan hebben we het tot 10 tellen al gehad en soms wel meerdere malen) en hem op zijn kop wil geen begint hij te huilen en zegt “sorry mama!”
Maar op dat moment ben ik al zo boos dat ik geen “sorry mama” wil horen. Dan wil ik hem niet horen huilen en soms zelfs even niet in mijn zicht veld wil hebben.

Op het moment dat ik hem in de hoek zet voor een time-out zodat hij maar ook ik kunnen afkoelen voel ik me weer of misschien wel nog rotter dan ik al deed.
Ik kan er niet goed tegen als mijn mannetje huilt maar als ik niet consequent ben zal hij uiteindelijk over mij heenlopen.
Ik probeer mij zo snel mogelijk weer rustig te voelen zodat we het goed kunnen maken.

Het leven met een depressie is niet makkelijk, laat staan met een peuter die overal tegenaan schopt.
En nee, mijn depressie is geen excuus om boos op hem te worden maar het is wel de reden dat ik zo lichtgeraakt kan zijn.

FB_IMG_1445860670134.jpg

Veel mensen zeggen; "zoek een hobby die je afleidt" of "breng Tygo naar een oppas en doe wat leuks voor jezelf".

Lekker makkelijk gezegd...
Als Tygo ligt te slapen hoop ik het huis schoon te hebben en nog even een boekje te kunnen vouwen....
Tijdens het vouwen kan ik lekker mijn gedachten stil zetten... even helemaal niks moet dan.

Note: 
Depression is an illness, not a choice….

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je