{{ message.message }}
{{ button.text }}

definitief afscheid van het verleden

al jaren geen contact meer. Ze wilde niet. Ze is zelf weg gegaan. Maar nu is het definitief.

Afbeelding blog 'definitief afscheid van het verleden'

Ik kreeg het een dag later te horen. Mijn moeder is overleden. Ze heeft zelf dik acht jaar geleden besloten haar leven om te gooien. Alles moest ineens anders. Andere man, andere woonplaats en dus een ander leven. En in dat leven pasten wij niet. En zo lag plots mijn gezin helemaal in puin. Broer die nog wel contact had. Zus die geen contact had. En een vader die ineens na 36 jaar huwelijk een scheiding voor zijn kiezen kreeg.

Zowel mijn zus als ik waren hoogzwanger. Wij zijn uiteindelijk 10 dagen van elkaar bevallen. Allebeide een wolk van een zoon. Prachtig mooi. Maar nooit heeft onze moeder hen gekend. En tijdens de procedure in de rechtbank heeft ze zelfs gezegd dat wat ze niet kende (haar kleinzoons) ze ook niet kon missen.

En dus leefde ik al 7 jaar zonder moeder. Zelf net moeder geworden, en niet die vragen kunnen stellen. Hoe deed jij dat vroeger? Hoe ging dit met mij? Alles zelf uit moeten zoeken.

En het maakt mij onzeker. Als moeder, als vrouw, als echtgenote. Ik vecht voor mijn gezin. Ik doe mijn uiterste best. Maar zal het goed zijn? 

Ze had dus geen plaats meer in mijn heden, maar ze maakte wel deel uit van mijn verleden.

En als dochter doet het pijn. Dat je moeder niet naar je omkijkt. Tot aan haar dood aan toe.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je