Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

De zomervakantie is in de aantocht

Drie weken nog. Drie weken moet ik nog werken en dan is het zomervakantie.

Tijd om rust te hebben en te genieten van zes (naja vijf) weken vakantie. Ik kijk er al een tijdje naar uit. Toch lijkt het me niet helemaal alleen maar relaxt. Nino gaat in vakanties namelijk niet naar de crèche en er moet nog veel gebeuren in het huis. 

Nu ik best wat bekkenklachten heb lijkt het me niet helemaal prettig om vijf dagen in de week alleen thuis te zijn met mijn lieve maar drukke peuterzoon. Lopen is namelijk niet echt prettig en hem optillen al helemaal niet. Met mijn schoonmoeder heb ik afgesproken dat zij sowieso nog één dag in de week op hem zal blijven passen waardoor ik in ieder geval één dag in de week rust heb maar of dat genoeg is weet ik nog niet.

De zolder moet ook nog verder afgemaakt worden. Er moeten nog lijstjes langs de dakkapellen geplaatst worden en rond om de deurpost. De balken moeten geschuurd en gebeitst worden, de hele zolder moet geverfd worden en de grepen moeten aan de kastjes gezet worden. Als dat gebeurt is moeten wij onze slaapkamer verplaatsen en ga ik onze oude slaapkamer verven om Nino's nieuwe slaapkamer klaar te maken. Dit alles wil ik het liefst in het begin van de zomervakantie doen zodat Nino nog een tijdje kan wennen aan het slapen in zijn nieuwe slaapkamer voordat het nieuwe schooljaar weer start. Gelukkig hoeft er in de babykamer niet veel te gebeuren, alleen wat detail wisselingen dus dat kan ook gewoon tijdens mijn verlof.

In die vijf weken is mijn man jarig en wordt Nino 2 jaar. Super gaaf natuurlijk en ik heb nu al zin in zijn kinderfeestje. Maar ook dat kost wel wat energie al die feestjes. 

Het voelt soms dus wat benauwd. Aan de andere kant voelt het ook heerlijk als er wat meer ruimte en tijd is voor deze dingen en werk niet constant de boventoon voert. Dus laat ik het maar van de positieve kant bekijken. zes (naja vijf) weken rust van werk, veel tijd met mijn zoontje voordat die tweede komt, bijna klaar voor de nieuwe kamers en een schoonmoeder die altijd bij kan springen als het mij te veel wordt. En oja, we gaan tussendoor ook nog een weekje kamperen in een luxe tipitent in Callantsoog. Hebben jullie zomervakantie plannen?

7 jaar geleden

Ik zie dat ik 2 keer heb gereageerd.. Oeps. Nee dat begrijp ik dan. Ik hoop dat je goed door de periode komt. Succes :)

7 jaar geleden

Dat kan wel maar kost extra geld. We hebben een 40 weken rooster afgenomen zodat het minder kost maar dit betekend wel dat Nino alle vakanties thuis is. Gelukkig heb ik een schoonmoeder die niet meer werkt en graag oppast en een schoonvader en moeder die ook beide in het onderwijs zitten en dus vakantie hebben straks. Dus als het mij niet alleen lukt zijn er genoeg uitval mogelijkheden.

7 jaar geleden

Haha, ja die laatste week probeer ik alvast maar niet mee te rekenen als vakantie week dan moet er vast nog genoeg gebeuren in de klas en op school.

7 jaar geleden

Heerlijk. Veel plezier met Kaneperen :)!!!