Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

de zoektocht naar een draagzak, TIPS GEZOCHT!!

De zoektocht naar een draagzak is net zo dramatisch als het reizen met een duowagen. Mama's i need your help!

Mijn zoontje wilde absoluut niet in de reiswieg liggen, dan was het alleen maar krijsen krijsen krijsen. Ik ben op marktplaats op zoek gegaan naar een draagzak. Daar zag ik een goedkope dus hup gekocht. Het was mijn eerste kindje en had totaal geen verstand van draagzakken. Maanden heb ik hem daarin gedragen want dat werkte perfect! Hij was er heerlijk rustig in hoewel mama vaak last van haar rug had.

In de loop der tijd had ik mij op diverse facebook sites aangemeld voor mama's en kindjes, daar kwam ik erachter dat er verschil zit in draagzakken. Ik heb mijn zoontje dus maanden in een niet ergonomische draagzak gedragen (wat hoop ik dat dit geen gevolgen gaat hebben voor zijn heupjes etc later).

Ik vind het eigenlijk schandalig dat die troep nog verkocht mag worden in nederland want er zullen vele moeders zijn die niet weten dat dit slecht is voor moeder en kind.

Omdat ik het een drama vind om met de duowagen op pad te gaan ben ik dus weer op zoek gegaan naar een draagzak voor mijn dochtertje, woow wat is er veel keus! Ik zie veel draagdoeken voorbij komen en dat moeders niet meer zonder kunnen. Ik durf het niet aan om een draagdoek te kopen, knopen blijk je echt te moeten leren en die dingen zijn nog verdomde duur ook. Ik zou het zonde vinden als ik een draagdoek koop en het me niet lukt. Ik ben ook bang dat ik niet goed knoop en mijn dochtertje eruit zou vallen ofzo. 

Oke ik kies dus voor een ergonomische draagzak maar welke????

Ik zie zoveel verschillende merken, soorten en prijzen voorbij komen met diverse accesiores. Mijn hoofd loopt over en kan geen keuze maken. 

Ik hoop dat er mama's zijn die mij tips kunnen geven zodat ik wat gerichter kan zoeken! Dus mama's HELP!!! 

8 jaar geleden

Misschien heb je hier iets aan ;) http://www.mamaplaats.nl/blog/alles-over-baby-dragen

8 jaar geleden

Er zijn ook veel doekenbieb-en waar je dragers voor een lage prijs kan lenen. Zo kan je verschillende proberen en ervaren wat je het prettigst !

8 jaar geleden

Het hangt vooral af van de maat van je dochtertje, en hoe lang je hem wilt kunnen gebruiken. Ik heb zelf een bondolino geleend/geprobeerd toen mijn zoontje pasgeboren was, die was fijn, kun je lang gebruiken, maar is voor de zomer heel warm. Ik heb zelf een Storchenwiege en een Tula Standaard. De Storchenwiege vond ik fijn toen m'n zoontje heel klein was omdat hij wat zachter is, maar toen hij zwaarder werd (4mnd) vond ik hem zelf niet meer lekker zitten. Officieel is die echter ook geschikt voor peuters. Daarnaast vond ik het gesleep met die lange slierten (net als een doek en een Bondolino) wat te 'ingewikkeld'. De Tula is vanaf maat 68 en nu mijn zoontje maat 86 heeft wordt hij eigenlijk te klein, verder vind ik die heel fijn en makkelijk. Voor kleintjes schijnt de Marsupi ook heel fijn te zijn, maar daar heb ik zelf geen ervaring mee. Wat de prijs betreft, zowel doeken als zakken zijn vrij waardevast, dus als het niet bevalt en je besluit hem te verkopen krijg je meestal nagenoeg de aankoopprijs wel weer terug.

8 jaar geleden

Ik ben naar een winkel gegaan waar ze verschillende draagdoeken/zakken verhuurden. Zo ben ik destijds aan mijn draagdoek gekomen. Ik ben daar goed geholpen met tips en dergelijke en zou zo weer terug gaan. Nu weet ik niet waar je woont, maar de verschillende grote steden hebben deze optie. Zelf heb ik ooit bij Limango een Ergobaby gekocht. Ik ben er weg van! Inmiddels passen zowel peuterdochter als baby(bijna dreumes) broertje erin. Hij wordt voor mijn dochter wel wat smal, maar het kan nog. Ik ben erg tevreden over het draagcomfort (maar kijk stiekem nog wel eens naar andere dragers van Tula of Boba) Ik ben benieuwd wat het wordt!