{{ message.message }}
{{ button.text }}

De wereldreis (Deel 4)

Afbeelding blog 'De wereldreis (Deel 4)' Achtergrond blur afbeelding

De wenkbrauwen van pap en mam schieten allebei omhoog, ze kijken elkaar aan maar geven geen van beide antwoord…..
 
Uhm hallo, pap…?? Mam…??
 
Mijn ouders schieten in de lach en nu is het mijn beurt om vragend te kijken.
Jullie vinden het dus goed?
 
Hoho dametje zegt mijn vader, we gaan het hier is op het gemakje over hebben en uiteraard willen we ook met de ouders van Dees en Amy rond de tafel gaan zitten en niet geheel onbelangrijk een plan van aanpak.
 
Ik schiet in de lach omdat ik nog niet zo lang geleden hetzelfde zei tegen Dees en Amy.
 
Mijn vader en ik lijken qua uiterlijk maar ook zeker qua karakter veel op elkaar. Spontaan, zakelijk, ondernemend maar ook eigenwijs. En dat botst af en toe wel is. En als het dan een keer heel erg botst is daar mijn lieve moeder die de ruzie weer sust.
 
Ik ben echt zo ontzettend blij met mijn ouders.
 
Goed, dit is niet het antwoord wat ik direct verwacht had maar het is in ieder geval geen nee.
 
Ik weet dat ik nu ook niet moet doordrammen omdat ik het misschien anders verpest dus ik glimlach en bedank mijn ouders dat ze het er nog over willen hebben.
 
Na het eten gaan we naar Dees haar ouders en deze zijn meteen enthousiast. Deze willen uiteraard ook eerst met alle ouders rond de tafel gaan zitten en de reis tot in de puntjes uitstippelen.
 
Ons idee om dus zomaar de wijde wereld in te trekken gaat het niet worden en eigenlijk wel logisch ook natuurlijk als je er goed over nadenkt.
 
Gisteren na al die wijntjes was het idee dus eigenlijk: We kopen backpack tassen, pakken het hoognodige in, plunderen onze spaarrekening, kijken onze ouders lief aan voor een extra zakcentje, pakken ons paspoort en we gaan.

Er komt dus echt wel iets meer bij kijken lachen Dees haar ouders als ze horen wat ons idee was.
 
Jullie moeten nadenken waar je naar toe wilt, wat je wilt zien, sowieso een paar nachten boeken dat jullie in een fatsoenlijk hotel zitten, moeten jullie ingeënt worden voor het land waar jullie naar toe willen? Visums moeten geregeld worden… Ja ho maar roept Dees uit als haar vader aanstalten maakt om nog verder te gaan.
 
Iedereen begint te lachen en we zijn het er over eens dat het niet zomaar je spullen pakken wordt en dat we dan gewoon vertrekken.
 
Kees de vader van Dees (haha grappig he dat rijmt) maar goed die geeft dus aan dat als Amy haar ouders ook akkoord zijn ze even in de groepsapp een datum plannen om wat te gaan bespreken.
 
Goed zucht ik als we weer op de fiets zitten onderweg naar Amy haar ouders nu het moeilijkste gedeelte.
 
Ik hoop zo dat je mee mag Amy.. Deze is de hele ochtend al wat stiller. Het zou kunnen komen door de kater maar ik denk dat ze echt heel bang is dat als zij niet mag ze het “verpest” voor ons.
 
Ik zeg dat het echt wel goed komt en dat zeg ik niet alleen om Amy gerust te stellen maar ook mezelf. Wat zou het nu een domper zijn zeg als het niet door gaat…
 
Bij Amy haar ouders aangekomen gaan we zitten en ik voel dat Amy niet goed weet hoe ze moet beginnen daarom val ik maar met de deur in huis.
 
Stiekem weet ik dat Amy daar op gehoopt had dus begin ik: Bas en Anja we hebben net bij mijn en Dees haar ouders gezeten en we hebben ook een vraag aan jullie:
 
“we zijn met zijn 3en goed aan het nadenken wat wij nou precies willen in de toekomst, gezien we daar nog niet over uit zijn en we alle tijd willen nemen om daar goed over na te denken en we dus later geen verkeerde beslissing nemen qua baan en dergelijke leek het ons een goed idee om nog even een tijdje met zijn 3en een reis te maken even nog er helemaal uit en in een ander omgeving nadenken wat we willen in het leven”
 
Zo dat is er uit en al zeg ik het zelf: ik geloof dat ik het best netjes verteld heb maar Bas en Anja schieten in de lach.. Ik kijk ze vragend aan en vraag mezelf af of ik iets doms gezegd heb.
 
Jij bent een kind van je vader Lot zegt Bas.. Wat dacht je als ik het mooi verpak gaan ze vast wel akkoord?
 
Ik begrijp nog steeds niet precies wat ze bedoelen dus ik glimlach maar een beetje.
 
Wij vinden het goed dat jullie een jaartje gaan reizen dames maar inderdaad onder voorwaarde dat wij betrokken worden bij het hele plan.
 
Maar hoe…?? Anja onderbreekt mij en geeft aan dat ze op de groepsapp al geïnformeerd zijn door de andere ouders.
 
Omdat hun het een goed idee lijkt hebben ze ons alvast op de hoogte gebracht zodat we alvast een beetje aan het idee kunnen wennen en wij niet gelijk nee zeggen.
 
Jullie kennen mij zegt Anja: ik heb altijd even tijd nodig om aan zo’n idee te wennen en ben al vlug geneigd om nee te zeggen.

Iedereen schiet in de lach en wij maken met z’n 3en een soort indianendans.
 
Ik bedank mijn ouders in stilte en bedenk dat ik ze straks een dikke knuffel ga geven. Natuurlijk weten mijn ouders ook wel hoe Amy haar ouders in elkaar zitten.. Zo lief dat ze alvast een balletje opgegooid hebben door te vertellen dat hun het wel een goed idee vinden.
 
Yessss oh wat gaaf dames… Op de groepsapp wordt afgesproken om aankomende vrijdag avond een begin te maken met plannen.
 
Maar uiteraard gaan wij nu alvast beginnen met plannen maken.
We rijden naar mijn huisje, zetten de laptop aan en trekken toch maar een flesje wijn open.
 
Proost dames, op onze wereldreis…

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je