Snap
  • Mama

De wereld van de Mamabloggers

Er is een actie van mamabloggers. Bloghoppen heet het en het spreekt mij wel aan. Iedereen tagt iemand anders en schrijft een blog.

Mamabloggersdag

Het is vandaag mambloggersdag, las ik ergens. Ik doe er niet aan mee. Er hoort een winactie bij en ik heb niks weg te geven. Wel leuk dat er verschillende mama’s zijn die elkaar taggen. Zo hop je van de ene mamablog naar de andere en dat is wel erg leuk. Zonder winactie zou ik een volgende keer graag meedoen. Ik kom er natuurlijk niet aan toe om alle blogs te lezen. Wel doe ik een dappere poging om zoveel mogelijk te lezen. En er valt me de laatste tijd iets op in mamabloggersland. Ik kom ook bij deze bloghop allerlei blogs tegen. Over traktaties op school, over de komende vakanties dit schooljaar, over leuke webshops, over geschikte kindertijdschriften voor kinderen, over lekkere en makkelijke kinderrecepten, over knutseltips en nog veel meer. Genoeg variatie dus. Alleen is het net niet wat ik zoek meestal.

Huis-, tuin en keukenblogs

Wat ik wel zoek vind ik meestal toch op Mamaplaats. Ik heb het geprobeerd hoor, bij een andere website. Ik wilde wel wat anders erbij, voor een ander soort blogs. Dus wat meer op een andere manier schrijven. Al begreep ik niet helemaal wat ze bedoelde. Ik dacht dat de blog over het fietsdepot een goed voorbeeld was van een ander onderwerp. Ze zochten namelijk geen blogs die een soort dagboek zijn. Wat heb ik meegemaakt en hoe was mijn dag. Zoiets. Vind ik ook niks. Het moet wel ergens over gaan. Maar ze dacht dat mijn blogs wel bij haar site zouden passen en dus schreef ik in de afgesproken week een blog over het weghalen van mijn fiets. Twee weken later kwam het antwoord. Deze blog valt onder de categorie huis-tuin- en keukenblogs waar haar lezeressen niet warm voor lopen. Euh...... oké...... Ik lees nog eens haar eerste mail over wat ze van een blog verwacht en ik snap er helemaal niks meer van. Dan ga ik nog maar eens wat blogs lezen op haar website en er gaat mij een lichtje branden.Ik besef dat het niet aan mij ligt en ook niet aan haar. Mijn blogs passen niet bij deze website. Dat is mij wel duidelijk. En heel anders gaan schrijven, dat werkt ook niet. Ik neem voortijdig afscheid. Niet boos of verontwaardigd, maar wel een beetje teleurgesteld. 

Informatieve blogs

Eigenlijk zie je overal steeds meer blogs over een specifiek onderwerp. Een review bijvoorbeeld of een blog over lifestyle of beauty. Blogs over borstvoeding doen het ook goed, maar daar kan ik niet over meepraten. De onderwerpen zijn meer informatief en niet zozeer over belevenissen. En ik ben juist op zoek naar persoonlijke verhalen. Hoe beleven andere moeders het opvoeden van hun kind en wat voor activiteiten doen ze samen of apart? En hoe leren ze loslaten? Welke regels zijn er in huis, waar lopen moeders tegenaan in de opvoeding en wat voor sociaal leven hebben ze? Hoe doen ze het met werk en opvang? En bestaan er nog meer bijstandsmoeders? Blijkbaar doen die verhalen het niet goed en zitten websites daar niet op te wachten. Ben ik echt de enige die daar wel in geïnteresseerd is? Het antwoord is nee. Er zijn echt mensen die mijn blogs lezen en ze waarderen. Niet alleen mensen die mij kennen. Ik heb ook mensen leren kennen door het schrijven. En toch best wat volgers op mijn eigen FB pagina. Mijn blog over het jongetje van de Sloterplas, werd zelfs opgepikt door een andere blogger, die mijn blog op haar Facebookpagina heeft gedeeld. Dat vind ik wel een eer! Het was natuurlijk ook geen huis-, tuin en keukenonderwerp, maar toch.

Persoonlijke verhalen

Op Mamaplaats delen sowieso moeders hun persoonlijke ervaringen. Geen fashionblogs of reviews, maar gewoon verhalen over moeder zijn, over zwangerschap (soms wel eens iets teveel), over het wel of niet vaccineren (een onderwerp waarbij de emoties soms hoog oplopen), over adoptie, over moeders die ernstig ziek zijn, over op vakantie gaan, over de peuterspeelzaal, over de meest uiteenlopende onderwerpen soms. Dat lijkt uit de tijd te zijn, maar gelukkig kunnen we hier nog altijd onze verhalen delen en gelukkig zijn er nog altijd mensen die ze graag lezen. 

Bloghoppen bij Mamaplaats

Misschien moeten we gewoon een Mamaplaatsbloggersdag organiseren. Dat we allemaal een blog schrijven op dezelfde dag. Maar niet allemaal over hetzelfde. Alle blogs die ik vandaag aanklik daar lees ik dat het Mamabloggerdag is en dat ik iets kan winnen. Ik kom gek genoeg niet om te winnen, maar om verhalen te lezen. Ik roep zomaar wat, want op zich staat het idee me wel aan, maar zou ik een andere vorm kiezen. Misschien niet een dag, maar een week, of tien dagen. En dan wel elkaar taggen, want dat is leuk. Bloghoppen, ik vind het een geweldig idee. Ik heb de komende dagen genoeg leuke blogs te lezen, want ondanks dat ik liever persoonlijke verhalen lees, ben ik ook wel benieuwd naar de artikelen die ik daar tegenkom. Wie weet zit er toch nog een mooie blog tussen van een mama die af en toe weleens denkt: “Hoe doe ik dit, wat moet ik hiermee, of hoe los ik dit nu weer op?”

Lezerspubliek vergroten

Een andere site om ook te bloggen dient zich nog wel aan. Een site die wel zit te wachten op blogs over mijn belevenissen met Dunya. Ik wil graag mijn lezerspubliek vergroten, verbreden misschien Maar het plezier in bloggen staat bij mij voorop. Als ik me in allerlei bochten moet wringen voor een bijzondere blog, dan gaat dat ten koste van het plezier. Bij Mamaplaats krijg ik alle ruimte en dat is heerlijk. Maar een andere plek zou mijn blik kunnen verbreden. Alleen heeft het geen haast. Het is fijn om een mamablogger te zijn. En ik vind Mamaplaats een leuke site om aan mee te werken.

7 jaar geleden

Ik ben blij dat ik zoveel steun van jullie krijg. Samen staan we sterk!

7 jaar geleden

Als er ideeën zijn voor zo'n blogactie, hou ik me aanbevolen, want ik heb nog geen idee hoe ik het wil organiseren. :)

7 jaar geleden

Ik moet er nog even over nadenken. Het idee kwam tijdens het schrijven van de blog dus ik riep zomaar iets. Maar het moet verder uitgewerkt worden voordat we ermee van start gaan. En we moeten zorgen dat niet de ene blog drie tags krijgt en dat anderen niet aan bod komen. Verder zou een teller mooi zijn. Ik heb voor een site geblogd waar bij elke blog stond hoe vaak ie gelezen was. Ik heb dat jaren geleden al aangegeven bij MP en ze vonden dat een goed idee. Maar het is tot nu toe blijkbaar niet gelukt. En ik denk steeds dat bijna niemand het leest.

7 jaar geleden

Fijn blog dit. Ik word vaak onzeker over de inhoud van mijn blogs door al die blogs van blogmama's die inderdaad vaak over perfecte onderwerpen weten te bloggen. Ook ik schrijf liever over dingen die ik meemaak, vragen waar ik mee zit en ervaringen die ik doe in zwanger/baby/dreumes/peuter land. :) Een Like button zoals Annemiek2 aangeeft is inderdaad best een goed idee :) soms heb ik gewoon niet echt een goed commentaar te geven maar zo kun je alsnog aangeven een blog te waarderen. Een mamaplaatsblogweek met tags en verschillende onderwerpen lijkt me ook super leuk, ik zou zeggen start er gewoon eentje :) de rest volgt vanzelf...