{{ message.message }}
{{ button.text }}

De vrouw die mijn moeder wordt genoemd

Onbegrip voor de vrouw die mijn moeder wordt genoemd, onvoorwaardelijke liefde toch?

Afbeelding blog 'De vrouw die mijn moeder wordt genoemd'

Vanmorgen heb ik mijn zoon een belofte gedaan: ik zal altijd van je houden en je beschermen en nooit jouw vijand worden.

Een ochtend met gelukstranen. Ouder worden, ondanks het feit dat het een grote verandering is kan ik hem al niet meer wegdenken, alsof het altijd zo geweest is. Vanmorgen had ik weer zo'n heerlijk geluksmoment, hij ligt vredig bij mij te drinken waar ik van geniet. Besef mij wederom hoe speciaal het is dat hij er is. Zo onschuldig, lief en afhankelijk van zijn ouders. Hij laat mij smelten met de glinstering in zijn ogen en lieve glimlach. Onvoorwaardelijke liefde voel ik voor hem.

Onvoorwaardelijke liefde betekend voor mij lief hebben wat er ook gebeurt en dat je diegene nooit bewust pijn zal doen. Door dit gevoel kan ik mij niet voorstellen hoe de vrouw die mijn moeder wordt genoemd met haar kinderen is om gegaan. Zij is voor mij een van de vele vrouwen in de samenleving omdat ik helemaal geen moeder dochter gevoelens met haar heb. Nu ik zelf moeder ben heb ik nog meer onbegrip voor deze vrouw gekregen.

Heb mij vaak afgewezen gevoeld, wat ik nu wel eens lastig vindt. Als ik mijn zoon naar de oppas breng denk ik wel eens straks voelt hij zich afgewezen door mij. Wat een verschrikkelijk gevoel. Ergens weet ik dat hij zich niet zo voelt omdat ik weet dat wij heel veel van hem houden. Maar soms besluipt dat nare gevoel mij toch.

Vraag mij nu nog meer af hoe heb je zo met je kinderen om kunnen gaan, een kind is een geschenk je eigen vlees en bloed. Onvoorwaardelijke liefde toch? Je was mijn vijand in plaats van een moeder, je had van mij moeten houden en mij moeten beschermen tegen de pijn die jij hebt veroorzaakt. Dat doe je voor je kind.

Ik ga een liefdevolle moeder voor mijn zoon zijn, dat ben ik al.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je