Snap
  • Mama

De vier maanden dip??

Bestaat de vier maanden dip? Want als die bestaat, dan heb ik het!

Mijn 4 maanden dip

Ik wilde weer eens een blog schrijven maar ik had werkelijk geen idee, totdat ik gisteren met vrienden uit eten ging en mijn schoonouders op onze dochter paste.

Rond een uur of 18.00 kwamen onze vrienden bij ons thuis om vervolgens rond 19.30 weg te gaan. In deze 1,5 uur verpest ik 3x het eten van onze dochter, weigert ze de fles, bij het uitprinten van onze kortingsbon voor het eten leun ik te veel op ons bureau waardoor het hele bureau instort om uiteindelijk ook bij het eten geven van de kat het kastje open te doen en deze ook te laten kantelen. Heel knap in 1,5 uur,

Nu zien zij maar 1,5 uur, maar zo gaat het al weken! Alles wat ik aanraak gaat mis en niet zoals ik wil. Ook moet ik huilen om allerlei kleine dingen, en kan ik echt heel weinig hebben. Het lijkt de zwangerschap wel. Ik heb er al allerlei boeken bij gepakt, maar nergens staat het er in. Op internet kom ik het daarentegen dan weer wel veel tegen. Fora staan er vol met vrouwen die dit ook ervaren. En gek genoeg allemaal rond de 4 maanden.

Nu is dit allemaal natuurlijk allemaal heel verklaarbaar, want wat is er zwaarder dan gewoon te werken (zoals je dat altijd al deed) en er een nieuwe fulltime baan als moeder bij te krijgen. De rollen binnen je relatie worden ook ineens anders en daar moet je ook aan wennen. Begrijp me niet verkeerd, want ik word nog verliefder als ik zie hoe hij met onze dochter bezig is. maar het zijn allemaal veranderingen die je nu eigenlijk pas gaat realiseren. Ik noem het maar gewoon ‘de 4 maanden dip’ en ga er vanuit dat het over gaat. Gelukkig is het over 5 weken zomervakantie, en kan ik weer alleen even full time mama zijn. Dat blijft natuurlijk het aller-leukst en kan ik even bijkomen. Alhoewel, zou er dan vakantiestress ontstaan? We zullen het zien!

9 jaar geleden

Ik kan me niet herinneren of ik het rond die tijd van 4 maanden ook zo heb ervaren, maar ik kan me er wel iets bij voorstellen. Wat heerlijk dan dat je in het onderwijs werkt, dan kun je echt even een paar weken afstand nemen. Geniet ervan!

9 jaar geleden

Mooi geschreven. Ik moet zeggen dat ik het niet direct herken, maar mijn vriendin heeft precies hetzelfde. Wij hebben kids die ongeveer even oud zijn. Toen haar kleine net 5 maanden was, leek het net alsof ze het allemaal niet meer zag zitten. Ze snauwde haar man af, werd gek als de baby huilde en eten geven kon niet snel genoeg. Op een gegeven moment zag ik dat ze er echt mee zat en ben ik met haar gaan praten. Zoals je zegt, meerdere moeders hebben hier erg veel last van. Je moet het zien als tijdens je zwangerschap: je hormonen treden op en je bent even jezelf niet meer. Probeer het nog even vol te houden tot aan de vakantie. Het zou zeker kunnen dat er vakantiestress komt, maar dat is gezonde stress. Wat je nu hebt is in principe geen gezonde stress, maar het zal wel snel over gaan, geloof me. Probeer het positieve van alles in te zien (ook al is dit makkelijker gezegd dan gedaan), maar het gaat sneller over dan je denkt!