{{ message.message }}
{{ button.text }}

De uitwerking van 'my 5 favorite things' feestje

Gisteren vierde ik mijn verjaardag. Dit deed ik met een thema feest. My 5 favorite things!

Afbeelding blog 'De uitwerking van 'my 5 favorite things' feestje' Achtergrond blur afbeelding

Vanwege mijn verjaardag had ik een aantal van mijn vriendinnen uitgenodigd. In een eerder blog heb ik al verteld over het concept van het feestje. Nu wil ik jullie vertellen hoe dit was.

Het idee

Het idee was een 'my 5 favorite things' party te geven. De uitleg in het kort: Iedereen koopt vijf van zijn favoriete producten met een budget van 5 euro per stuk. Je trekt lootjes en geeft je cadeautjes aan de vijf meiden die jij op je lootjes heb staan. Zo geef je jouw vijf favoriete dingen weg en krijg je van vijf meiden ook hun favoriete dingen.

Daarnaast heb ik gevraagd of iedereen zijn favoriete eten mee wou nemen. Daarbij wel gezegd dat het niet om avond eten gaat maar gewoon iets kleins.

De voorbereiding

Van te voren heb ik een uitnodiging gestuurd naar de meiden via een facebook evenement. Hierin heb ik natuurlijk een datum, tijd en locatie aangegeven en het concept uitgelegd.

Als tweede heb ik een paar versieringen gekocht om mijn huis wat feestelijk te maken en heb ik tasjes gekocht. Voor ieder één. Waar ze hun gekregen cadeautjes in konden doen. De versiering en tasjes heb ik allemaal bij de xenos gevonden. Zij hebben tegenwoordig echt heel veel leuke spulletjes voor feestjes.

IMG_3183_1455350737.JPG   IMG_3186_1455350754.JPG   IMG_3182_1455350779.JPG

IMG_3184_1455350806.JPG   IMG_3187_1455351023.JPG

Geen idee waarom mijn foto's op z'n kop staan.

Ik heb op lolliestokjes de namen van de vriendinnen vijf keer opgeschreven als lootjes en als laatste heb ik natuurlijk zelf vijf cadeautjes gekocht en ingepakt en wat eten en drinken in huis gehaald. Mijn favoriete eten waren de chili kippenpootjes die ik regelmatig maak voor feestjes. Altijd een hit.

Verder heb ik nog een kaasplankje, wat praline's en aardappelballetjes neer gezet. Als back-up had ik nog chips in de kast.

De uitwerking

Gisteren om 19:30 uur waren alle meiden welkom bij mij thuis. Vanaf 19:00 uur stroomde het langzaam binnen. Het duurde wel even voordat iedereen er was en we konden dan ook pas om 21:15 uur beginnen het het ruilfeestje. Dit vond ik enigszins irritant maar ik heb mij er maar bij neer gelegd.

Alle vriendinnen hadden iets te eten mee, naast al het eten wat ik al had neer gezet was dit toch wel erg veel. Zo waren er druiven, chocola, chips, stokbrood met dip, olijven en tapenades mee gebracht.

Alle meiden hadden vijf cadeautjes en deze waren allemaal leuk ingepakt. Hier had iedereen duidelijk zijn best voor gedaan. Het zag er dan ook erg leuk uit.

We hebben even nagedacht hoe we het gingen doen met de lootjes en cadeautjes geven. Er waren hierin natuurlijk meerdere opties. Wij hebben gekozen om steeds één lootje te trekken en dan een cadeautje aan die gene te geven. Daarna mag de gene die een cadeautje ontvangen heeft een lootje trekken, tot dat ze op zijn. Je mocht alleen nooit een cadeautje aan iemand geven die je al gehad hebt of aan jezelf. Achteraf was een andere manier misschien handiger geweest maar gelukkig ging het goed.

De cadeautjes

Er waren veel tijdschriften, chocolade repen (vooral tonycholony salted caramel) en thee in de omloop. Uiteindelijk hebben we allemaal een aantal leuke cadeautjes gegeven en gekregen.

Ik had een Flow tijdschrift, een zak dropjes van de drop inn, een rituals douche gel, een pot om oatmeal koekjes mee te bakken en een potje purol gegeven.

IMG_3181_1455350707.JPG

Zelf heb ik cadeaupapier en kaartjes, chocolade, een theedoos met thee erin, sleepy thee en handcrème gekregen.

Terugblik

Als ik erop terug kijk was het een gezellig feestje met wel veelte veel eten. De volgende keer zou ik of zelf minder eten moeten inslaan of niet iedereen iets mee laten brengen.

De volgende keer, daar zeg je zoiets. Is het iets wat voor herhaling vatbaar is? Tja, ondanks dat ik het erg leuk vond denk ik niet dat men dit te vaak met een zelfde groep moet doen. Of je moet het concept steeds een andere draai geven zoals 3 cadeau's van 10 euro, of 3 dezelfde cadeau's maar anders wordt het al gauw een beetje meer van het zelfde denk ik.

Dingen die ik anders zou doen als ik het nog een keer zou hosten:

- Ik zou eerst iedereen vijf lootjes laten trekken. Als die ronde voorbij is kan iedereen even nadenken welk cadeau ze aan wie geven. Dan kun je steeds om de beurt iemand een cadeautje laten geven. Zo weet je in ieder geval dat het wat eerlijk blijft en je niet op het einde met een cadeau zit waar je geen keuze meer bij hebt aan wie je het geeft en je dus niet zeker bent of die gene dit wel leuk vind. (Snap je me nog, haha)

- Ik zou aangeven in de uitnodiging dat het wel nodig is om op tijd te komen, zodat we kunnen starten. Het is niet handig als je eerst twee uur moet wachten tot je kunt beginnen.

- Ik zou minder eten regelen en meer wijn, haha.

En voor de rest was het gewoon een gezellig en geslaagd feestje.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je