{{ message.message }}
{{ button.text }}

De Tinder Undateables,

Niet alle mannen op Tinder zijn mannen die dateable zijn. Verre van zelfs....

Afbeelding blog 'De Tinder Undateables, '

Voor degene die het niet kennen. Tinder is een dating -app. Je maakt een account aan via Facebook, dan kan je ervoor kiezen foto's te plaatsen of je foto van Facebook aan te houden. (Zou ik niet zo snel doen want dan ben je heel snel te traceren). Ook kan je bijvoorbeeld de afstand instellen, dat je alleen mensen wil zien binnen een omtrek van 50 km van je woonplaats. Daarnaast heb je de keuze het een of ander over jezelf te vertellen. Naar links swipen betekent dat je er niets in ziet. Naar rechts swipen betekent dat je er wél wat in ziet. Als diegene jou ook naar recht swiped heb je een match!

Er komen veel Tinder profielen voorbij waarin mannen hun kids tentoonstellen (ja écht!), of op iedere foto met een groep vrienden staan (wie ben JIJ dan? of ben je op zoek naar een gangbang?). Mannen die een grote vis in hun handen houden, mannen die duidelijk op zoek zijn naar een one night stand, mannen met auto's, motoren, fietsen noem maar op. Zo ook de mannen met huisdieren en de mannen die het nodig vinden zich half ontbloot (boven of onderkant) te tonen. Die laatste veeg ik direct weg.. ik pak mijn cadeautjes het liefste zelf uit.
Maar er zijn ook de profielen met een vage Quote, een onduidelijke foto en dat zijn nou juist de profielen die ik interessant vind.
Ik kan er écht niets aan doen maar op de een of andere manier zijn dit intrigerende mannen voor mij. Ik hoef je natuurlijk niet te vertellen dat het ook een enorme valkuil is.
Gros van deze mannen is natuurlijk hartstikke bezet. En dan ben ik oprecht nieuwsgierig naar wat hun drijft. Noem het een soort van marktonderzoek. Zo ben ik ook in contact gekomen met Fabian die ik in een eerder blog beschreef.
Voor mij zijn de mannen mét relatie en kinderen écht een no go. Zo ook de mannen die van alles uitvreten zonder dat hun geliefde daar weet van heeft.
Dat haalt niet weg dat ik het wel heel amusant vind om het spel even met hun mee te spelen. 
Zoals ik eerder al vermeld heb is het vreemdgaan van mijn ex een grote reden geweest voor mij om er een definitief punt achter te zetten. En niet zo zeer om het vreemdgaan zelf, maar vooral om het feit dat hij niet meer genoeg van mij hield om eerlijk tegen mij te kunnen zijn over de behoeftes die hij had. 
Ik ga dus heel graag het gesprek aan met de desbetreffende mannen. Soms staan ze daar heel open voor anderen haken snel af.
Ik ben trouwens wel hartstikke eerlijk tegen ze. Vertel ze hoe ik daar over denk en zet ze behoorlijk op hun plaats. Blijkbaar is dat opwindend ofzo want vaak vinden ze me dan nóg interessanter.

Zo had ik een match met Sil. In eerste instantie vertelde Sil dat hij nog maar nét vrijgezel was en niet écht op zoek was naar een relatie. Sil was vooral heel erg geïnteresseerd om overdag, bij mij thuis, op bezoek te komen. Nou nodig ik mannen sowieso niet heel snel bij mij thuis uit, en ik maakte hem dit duidelijk. Buiten dat ga ik ook niet 'zomaar' met iemand naar bed, en als ik het wel doe dan wil ik ook wel graag naast diegene wakker worden.
Natuurlijk wist ik allang dat hij niet helemaal zuiver was, maar goed, dan speel ik het spel dus heel erg graag mee.
Ik geniet daar behoorlijk van. Ik zette Sil uiteindelijk zodanig onder druk dat hij in een gesprek toegaf een relatie te hebben. Daarna verwijderde hij mij direct uit zijn lijst. Niet erg, maar wel een beetje kinderachtig als je nog maar net aan mij hebt toegegeven dat je een vreemdganger bent. Ik heb dan namelijk nog wel wat vraagjes voor je.
De volgende ochtend zag ik hem alweer voorbij komen tussen mijn mogelijke matches. Hij had mij een superlike gegeven (dan val je extra op). En toen heb ik hem nogmaals gematched. Heerlijk, toen kon ik écht even los gaan. Net genoeg teasen om zijn interesse vast te houden. Ik heb hem nooit gezegd dat ik hem zou ontmoeten, maar ook nooit gezegd dat ik hem nooit zou ontmoeten. Dat soort dingen. Na 5 dagen kreeg hij door dat het hem écht niet ging worden, en heeft hij mij verwijderd. Ik was er toen eigenlijk ook wel klaar mee, want ik had wel een beetje een zwak voor hem. Denk dat het diep down een beste kerel was.

Laat ik duidelijk zijn. Ik zeg dit soort mannen juist in gesprek te gaan met hun partner. Ik vertel ze wat dit met iemand kan doen, zeker als er ook kinderen in het spel zijn. Het verdriet van kinderen om een scheiding is héél erg heftig te noemen.  Het verdriet wat kinderen bij de bedrogen ouder zien moet intens pijnlijk zijn. Helaas kan ik daar over mee praten. Misschien dat ik daar binnenkort nog eens een blog over schrijf. 

En dan is er nog een ander slag mysterieuze mannen op Tinder te vinden, de mannen met een vage profielfoto omdat ze zogenaamd 'waarde hechten' aan hun privacy.
Dit zijn de mannen die ummm hoe ga ik dit aardig zeggen. Niet bedeeld zijn met de beste looks (understatement!)
Soms heb ik best leuke gesprekken met zo'n man, maar als ik dan eindelijk een foto ontvang en het blijkt een man te zijn die 40 is en eruit ziet alsof hij al tegen de 60 loopt...... tja dan haak ik af.
Noem me oppervlakkig maar een beetje eyecandy is ook prettig toch. Nou ja.. als de rest allemaal goed is maakt het ook allemaal niet heel erg uit. 

Mijn laatste match was dus zo'n man en ik word gewoon niet warm van het type vadsige vvd-er. Ik weet het, dont judge a book by it's cover. Maar can't help myself......
Als hij wél mijn type was geweest of er in mijn ogen wél leuk had uitgezien had ik hem misschien wel gedate. Echt relatiemateriaal zou hij denk ik nooit zijn geweest. 
Een absolute undateable voor mij. En ik waarschijnlijk ook voor hem. 
Het grappige is dat toen ik deze man antwoordde niet met hem te zullen daten, hij me begon te paaien met reisjes naar Dubai of zijn huisje in Frankrijk. Alsof ik dan wél geïnteresseerd zou zijn. Luxe boeit me niets, en het feit dat hij hiermee moet komen zegt eigenlijk al genoeg.

Toch ga ik mijn keuzes op Tinder niet veranderen. Ik vind het leuk een beetje buiten de lijntjes te kijken. Ik weet wat ik daarbij kan tegen komen en ben daar écht wel voorzichtig mee. Het maakt het ook nooit saai, en ach, niet iedereen hoeft dateable te zijn toch?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je