{{ message.message }}
{{ button.text }}

De terugreis is gestart, zieke kinderen en wat een zelf-struggles!

Rondreis door Europa

Afbeelding blog 'De terugreis is gestart, zieke kinderen en wat een zelf-struggles!'

Het is alweer even geleden dat ik iets geschreven heb. Of zo voelt het voor mij in ieder geval. Moet zeggen dat ik de tijd er even niet voor gevonden had. 

We zijn alweer anderhalve maand onderweg en zijn nu echt aan de terugreis begonnen. Nog twee weken en dan is deze reis voorbij. We zijn nu onderweg naar de volgende camping in Zuid-Duitsland. Het gaat Legoland worden, lijkt me super tof, maar wel met een specifieke reden gekozen. Daarover meer, nu eerst even kort de afgelopen dagen.

Dat waren best pittige dagen. Eerst werd onze oudste ziek; overgeven en zelfs zo erg dat ze geen water meer binnen hield. Onze eigen huisarts gebeld en met wat tips over hoe we haar het beste slokjes water konden geven ging het gelukkig beter. Dat voorkwam dat we hier een arts moesten opzoeken want ze had al 24 uur niet meer geplast. Dit was het begin van de dramanachten. Regelmatig 's nachts met haar gedoucht omdat ze zich weer onder gespuugd had in haar slaap. Na een kleine week begon ze zich weer beter te voelen gelukkig. Het heeft wel zijn weerslag gehad op haar lijfje want nu zakken al haar broeken echt af en ze had al niet zoveel vet. Ze kan nu zelfs, met haar bijna 3,5 jaar, de broeken van haar zusje aan, maat 74 ?. We dachten dat het hiermee klaar was, maar toen begon de jongste. Hoesten, verkouden en een tweede tandje die zich aandiende. Opnieuw slechte nachten en dit keer ook een buurman op de camping die goed liet merken niet van huilende kinderen te houden. Iets wat ik me dus erg aantrek. Op dit moment is het ergste voorbij, het tandje is door en wordt alles weer rustiger! Tot zover de drama haha want we hebben ook nog gave dingen gezien!

We zijn ondertussen in Bled, Slovenië geweest. Daar een kleine en rustige camping uitgezocht om na de drukte van Kroatië even tot rust te komen. Door het slechtere weer en onze zieke oudste niet alles kunnen zien wat we wilden maar dat was ook goed. Hier gaan we nog wel een keer naartoe terug! Daarna door naar een prachtig meer in Oostenrijk. Sankt Gilgen, vlakbij Salzburg. Super mooi blauw water, geweldige bergen en een fijne 'zen' sfeer! Hier lekker gezwommen en gerelaxed. Het weer was weer warm en zonnig! Door de zieke jongste ook niet alles kunnen doen maar dat is een beetje hoe het is met kinderen. Plannen is nou eenmaal lastig. Ondanks de tijd die we al weg zijn is dit nog steeds een kuil waar we steeds in vallen haha. Lekker leven bij de dag (of het uur) en zien wat doen en waar we komen!

Heb zelf wel wat moeilijkere momenten gehad. De oudste was behoorlijk een terrorpeuter en voelde me soms net een zak ?. Kwam deels ook wel omdat ze zich nog steeds niet helemaal fijn voelde. Het besef van de reis naar huis wordt ook steeds meer. Wil nog echt niet terug want geniet, ondanks de struggelingen die we soms hebben, toch enorm van het samenzijn met onze meiden en met mijn man. Ook die laatste schiet er qua aandacht soms wat bij in haha. Een passievolle vrouw wordt ik wel weer als de nachten iets rustiger zijn en ik iets minder moe ben ?. Het schijnt dat borstvoeding ook niet altijd heel goed is voor de passie bij de vrouw dus neem het maar voor lief (of mijn man doet dat ?).

Een van de redenen dat we aan deze reis begonnen zijn, mijn werk, speelt ook weer op. Zie het nog steeds niet zitten om weer terug te gaan en weer aan de slag te gaan. De combinatie van moeder, vrouw en werkende (ik werk drie dagen in Rotterdam en heb elke dag 1,5 uur heen en 1,5 uur reistijd terug) valt me gewoon erg zwaar. En dan heb ik het nog niet eens ovdr mijn sociale leven en metime. Weet dus niet zo goed wat daarmee te doen en of ik moet doorgaan, andere baan zoeken of even stoppen (voor zover dat kan). Probeer daar nu maar nog zo min mogelijk aan te denken en nog lekker te genieten. Makkelijk gezegd hè, soms veel moeilijker gedaan...

Onze volgende bestemming wordt dus Legoland Duitsland. Die heb ik bewust gekozen want de komende dagen ben ik alleen met de meiden. Mijn man gaat vanmiddag terug naar Nederland voor helaas een begrafenis morgen. Hij komt dan of vrijdagavond laat of zaterdag weer terug naar ons. Best spannend zo alleen met twee kinderen op een camping, maar we hebben in ieder geval wat te doen daar! *Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je