{{ message.message }}
{{ button.text }}

De strijd tegen de kilo's... Ik ga ervoor...

Het is nu toch echt wel weer zover dat ik echt een drijfveer heb om te starten met afvallen. Aanstaande maandag is het zover...

Afbeelding blog 'De strijd tegen de kilo's... Ik ga ervoor...'

Ja, ik ben een mama met overgewicht. En ook niet een klein beetje overgewicht, nee behoorlijk overgewicht. Mijn gewicht ga ik hier niet vertellen, dat houdt ik voor mezelf, maar het is wel zo dat mijn vrouw en ik aanstaande maandag gaan starten met Sonja Bakker. Enigszins huiverig ben ik wel, want in het verleden hebben wij dit ook eens geprobeerd en toen kwam ik bij. Maar, daar ben ik ook heel eerlijk in, toen wogen we niet echt alles af en waren we niet altijd even streng, dus daar gaan we deze keer verandering in brengen.

Onze kleine man ontwikkeld natuurlijk snel en ik wil hem wel bij kunnen houden. Zeker wanneer hij straks gaat lopen. Dan moet het niet zo zijn dat bij het voetballen ik al na 3 passen buiten adem ben, of hij harder kan lopen dan ik, puur vanwege het overgewicht of een gebrek aan conditie. En dus wordt het tijd voor actie... Bovendien, als ik in de toekomst zelf zwanger wil worden, dan is een gezonder gewicht natuurlijk ook wel heel handig. Dan ga je net wat beter een zwangerschap in dan met flink overgewicht. Ook al kan je dan ook een heel gezond kindje op de wereld zetten natuurlijk. Wat betreft de vorderingen van het afvallen zal ik hier niet heel veel schrijven misschien, daar heb ik immers nog altijd een eigen blog voor, maar zo nu en dan zal ik jullie wel op de hoogte houden van hoe het gaat.

Overgewicht is iets waar ik mijn hele leven al last van heb gehad, maar aan het einde van mijn puberteit, eigenlijk vanaf de periode dat ik ontdekte lesbisch te zijn (waar ik het heel moeilijk mee heb gehad), is het extreem geworden. Ik kreeg eetbuien en kon op sommige dagen echt alles eten wat los en vast zit. Eten is een troostmiddel geworden door de jaren heen en daar moet ik dus nu vanaf zien te komen. Maar ik weet zeker, met steun van de mensen om mij heen en een groep op Facebook, kom ik een heel eind. En door regelmatig ergens te schrijven over het afvallen krijg ik nog meer support en aanmoedigingen van mensen die me ook weer verder gaan helpen!!! Ik kom er wel!!!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je