Snap
  • Mama
  • Gezond

De strijd tegen de kilo's... Ik ga ervoor...

Het is nu toch echt wel weer zover dat ik echt een drijfveer heb om te starten met afvallen. Aanstaande maandag is het zover...

Ja, ik ben een mama met overgewicht. En ook niet een klein beetje overgewicht, nee behoorlijk overgewicht. Mijn gewicht ga ik hier niet vertellen, dat houdt ik voor mezelf, maar het is wel zo dat mijn vrouw en ik aanstaande maandag gaan starten met Sonja Bakker. Enigszins huiverig ben ik wel, want in het verleden hebben wij dit ook eens geprobeerd en toen kwam ik bij. Maar, daar ben ik ook heel eerlijk in, toen wogen we niet echt alles af en waren we niet altijd even streng, dus daar gaan we deze keer verandering in brengen.

Onze kleine man ontwikkeld natuurlijk snel en ik wil hem wel bij kunnen houden. Zeker wanneer hij straks gaat lopen. Dan moet het niet zo zijn dat bij het voetballen ik al na 3 passen buiten adem ben, of hij harder kan lopen dan ik, puur vanwege het overgewicht of een gebrek aan conditie. En dus wordt het tijd voor actie... Bovendien, als ik in de toekomst zelf zwanger wil worden, dan is een gezonder gewicht natuurlijk ook wel heel handig. Dan ga je net wat beter een zwangerschap in dan met flink overgewicht. Ook al kan je dan ook een heel gezond kindje op de wereld zetten natuurlijk. Wat betreft de vorderingen van het afvallen zal ik hier niet heel veel schrijven misschien, daar heb ik immers nog altijd een eigen blog voor, maar zo nu en dan zal ik jullie wel op de hoogte houden van hoe het gaat.

Overgewicht is iets waar ik mijn hele leven al last van heb gehad, maar aan het einde van mijn puberteit, eigenlijk vanaf de periode dat ik ontdekte lesbisch te zijn (waar ik het heel moeilijk mee heb gehad), is het extreem geworden. Ik kreeg eetbuien en kon op sommige dagen echt alles eten wat los en vast zit. Eten is een troostmiddel geworden door de jaren heen en daar moet ik dus nu vanaf zien te komen. Maar ik weet zeker, met steun van de mensen om mij heen en een groep op Facebook, kom ik een heel eind. En door regelmatig ergens te schrijven over het afvallen krijg ik nog meer support en aanmoedigingen van mensen die me ook weer verder gaan helpen!!! Ik kom er wel!!!

9 jaar geleden

En o ja, het kost wel 40 euro per maand. Maar zoals ik zeg; je moet er dan 1x per week heen, en krijgt dan ook boekjes met recepten mee en krijgt ook tips!

9 jaar geleden

Hio Patricia, wat goed dat je gaat beginnen met afvallen. Natuurlijk hoef je je gewicht niet te noemen, dat is nergens voor nodig. Maar als je niet lekker in je vel zit en zoals je zegt geen goede conditie hebt, dan is het slim om er iets aan te doen. Ik wil ook een afvalrace verhaal met je delen. Ik ben hier zelf namelijk ook al heel lang mee bezig en heb Sonja Bakker ook geprobeerd. Ik wil je niet demotiveren, maar dat hielp bij mij niet zo goed. Op een dag ging ik sporten, en viel ik gewoon bijna flauw omdat ik veel te weinig mocht eten van Sonja. Daarbij moet je best veel in huis hebben, en als je geen groot gezin hebt kun je de helft weggooien. Hierna ben ik begonnen met weight watchers, en ik moet zeggen, dat werkt echt heel erg goed! Zij gaan eerst kijken wat je weegt, hoe lang je bent en wat je streefgewicht is. Hier passen ze je 'dieet' op aan. Ik mag bijvoorbeeld 30 punten eten. Maar iemand die ook mee doet met Weight Watchers, die is wat flinker dan ik, en zij mag 33 punten. Wanneer je dan een boterhammetje eet, dan gaan er 2 punten vanaf, En zo blijf je doortellen tot je niks meer voor die dag hebt. Je mag dan echt alles eten! Alleen met mate. En die punten weet je na een maandje uit je hoofd, dus die hoef je niet op te zoeken. En dan nog een laatste dingetje: je moet elke week wegen op de cursus, en dat is echt een enorme stok achter de deur. Ik ben inmiddels al 14 kilo afgevallen. Je valt ongeveer een halve kilo tot een kilo per week af. Weet niet of je hier iets aan hebt, maar dit werkt wel echt, Groetjes en veel succes.