{{ message.message }}
{{ button.text }}

De strijd met de sinaasappel...

​Deze week heeft onze dreumes voor het eerst in zijn leven sinaasapeel gegeten. Voor herhaling vatbaar???

Afbeelding blog 'De strijd met de sinaasappel...'

Wij eten best wel wat fruit hier, alleen sinaasappels zijn niet echt mijn favoriet om te eten. Ik drink ze liever. Maar toen mijn vriend ziek was vond ik ze toch wel een mooie aanvulling op zijn vitamientjes, dus heb ik een netje in huis gehaald. Mijn vriend heeft ze echter niet aangeraakt. En ik zelf eigenlijk ook alleen maar bij het opruimen van de boodschappen. Ik vind ze zeker wel lekker, maar ik vind het zo'n gedoe om ze klaar te maken en zonder al te veel knoeien op te eten. Alleen is het zonde om ze weg te moeten gooien en moeten ze toch wel op. Gelukkig heb ik voor mijn zoontje net even wat meer over voor een culinaire versnapering dan voor mijzelf. Dus ik heb de sinaasappel doorgehakt en hem voor het eerst in zijn leven hiervan laten proeven. Voor hem was dit zeker voor herhaling vatbaar! Voor mijzelf twijfel ik toch nog een beetje en hier volgt waarom:

Ons zoontje is lekker aan het spelen en ik heb mijn ochtendkoffie op dus is het tijd voor de brunch. Vol goede moet begin ik eraan. Vandaag krijgt hij een luxe maaltijd! Het broodje is zo klaar. boter erop, kaas erop en voor de luxe een plak worst erop. Flesje water staat ook klaar en als toetje mag hij vandaag een knijpzakje met kokos! En dan de Sinaasappel. Eerst probeer ik me te herinneren wat de beste richting is om dit ding te halveren. Volgens mij was het het makkelijkste om hem zo te snijden dat je de witte naden van boven naar beneden hebt lopen als je jem gesneden hebt.

sinaasappel_1454682152.jpg

Dan die stukjes nog weer een keer halveren en zo kan ik de witte randjes er makkelijk afsnijden. En daar slaat de sinaasappel zijn eerste slag. Een druppeltje sap schiet zo in mijn oog! Stand sinaaspallel - Lindsy is nu dus 1-0. Maar ik geef het niet zo makkelijk op dus we gaan gewoon door! Omdat een sinaasappel veel vocht heeft en ik geen zin had om het hele aanracht onder het sap te krijgen had ik een bakje waar ik de gesneden stukken in deed. Vervolgens probeerde ik de stukken verder te snijden in mijn hand boven het bakje en de gootsteen. Terwijl ik de witte randen eraf snijd bedenk ik me dat mij is geleerd om van me af te snijden en niet naar me toe. Mijn polsen houd ik graag heel, dus heowel ik het niet makkelijker vind om zo te snijden doe ik het toch maar. Daarna de schil er nog afsnijden, zodat ik de ovegebleven partjes nog een keer kan halveren, om ze daarna verder in kleine stukjes te snijden. Dit is me allemaal gelukt zonder mijzelf te snijden. Het bakje is gevuld met mooie stukjes sinaasappel gemengd met sap. Leuk om mee te spelen voor onze dreumes dacht ik zo. Ik ben nog heel, maar het aanrecht heeft inmiddels ondanks mijn goede plan wel een extra glanslaagje gerkegen door de sap, dus de stand is nu 2-1. Mooi het grootste werk zit erop. Mes wegleggen, handen afspoelen zodat ik schoon kan maken en de brunch naar de kleine brengen. Tijdens het handen wassen verstopte het mes zich echter op de een of andere manier met zijn punt in mijn mouw. Hij gleed zo langs me heen in de gootsteen. Een klein prikje en grote schrik, maar gelukkig geen grote schade. Dit brengt de stand echter wel op 3-1 voor de sinaasappel.

Ik pak onze dreumes bij me op schoot. Normaal eet hij in de eetstoel, maar als we nieuwe dingen proberen heb ik hem wel graag dicht bij me. Het broodje ging er goed in. Ondertussen kwamen mijn moeder en mijn broer ook nog op visite, dus moesten we de brunch even onderbreken om samen de deur open te doen. Na het broodje is het tijd om hem te helpen met de sinaasappel stukjes. Eerst laat ik hem proeven en hij wil zeker meer! Dan mag hij zijn gang gaan. Ik laat hem zelf stukjes uit het bakje pakken om in zijn mond te doen. Dit vind hij wel heel leuk voelen! Er gaat een deel naast en er glijd ook het nodige sap langs zijn handen en op zijn kleertjes. Maakt niet uit dacht ik, hij heeft lol en na het eten ga ik hem toch schone kleren aan doen, dus dan doet mijn groete vriend de wasmachine zijn werk straks wel. Maar dan vraagt mijn moeder ineens of ik wist dat vlekken van een sinaasappel rot vlekken zijn... Niet dus. Wat de eindstand voor de sinaasappel op 4 -1 oplevert.

Ondanks dat ik deze strijd met de sinaasappel verloren heb ben ik niet van plan om mijn zoontje vanaf nu sinaasappelloos door het leven te laten gaan. Dus als ik weer genoeg energie en moed heb verzameld om de srijd weer aan te gaan probeer ik het gewoon nog een keer. En dan ben ik voorbereid!

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je