{{ message.message }}
{{ button.text }}

De start van een geweldige week

Een nieuwe week vol met van alles. De komende twee dagen zijn druk en ramvol, maar daarna is het tijd voor vakantie.

Afbeelding blog 'De start van een geweldige week'

Gister was een lange dag, niet zozeer vermoeiend maar wel lang en vol met een ik-wil-niet-slapen-maar-ben-wel-moe-dus-knuffel-en-draag-mij-tot-die-tijd Donna. Na haar laatste voeding is ze als een blok in slaap gevallen tot 4.30 uur. Na een korte pitstop voor twee borsten en een schone luier is ze weer verder gaan slapen tot 09.00 uur vanmorgen. Heerlijk! Eerlijkheid gebied te zeggen dat dit wel een beetje haar standaard ritme aan het worden is, dus we mogen al weken niet klagen. 

Deze en volgende week staan in het teken van vakantie, de eerste vakantie met Donna. Wij houden van reizen en zijn er van overtuigd dat dit met een baby ook prima kan. Ja de kans bestaat dat ze in het vliegtuig even moet huilen. Jammer dan, sorry overige passagiers, heb ook zo vaak een huilende baby gehoord en daarna zien jullie ons niet meer. Maar voordat het zover is en we woensdag het vliegtuig in stappen staan vandaag en morgen garant voor een ramvolle agenda. Manlief zal beide dagen niet eerder dan 22.00 uur thuis zijn en ook ik zit vol met een paar zakelijke afhandelingen (kwartaalcijfers, facturen, enz), de voorbereiding voor de vakantie (nu met Donna toch net even anders, een extra koffer en dubbel check check check ), het huishouden en uiteraard de zorg en liefde voor Donna. 

Multitasken. Geen enkel probleem. Draai er mijn handen niet voor weg. Maar... Dan moet Donna niet zo'n dag als gister hebben, hoe leuk het stiekem toch ook weer was, want dan komt er van beide dagen niet veel terecht. Rek in de agenda is er niet en het vliegtuig wacht woensdag ook niet. 
Als ik Donna deze ochtend boven de wieg aan kijk, krijg ik zoals gebruikelijk een grote glimlach van oor tot oor. Wat is ze blij en vrolijk. Dit is rijkdom. Zwijmel zwijmel zwijmel... En terug naar de realiteit, er staat genoeg op de planning en die stoute pretoogjes van Donna kijken mij aan alsof ze zeggen wilt dat die hele planning haar gestolen kan worden. 
First things first dus ik neem Donna mee naar de huiskamer en geef haar de borst. Wederom gulzig maar genietend drinkt ze in rap tempo de borsten leeg. Na een goede boer leg ik Donna in de box, kolf de restjes af, zet de wasmachine aan en maak een groene groentesmoothie. En dat alles binnen 30 min. 
Hierna is het tijd voor de dagelijkse verschoon- en buiksessie. Schone vrolijke kleertjes liggen op haar te wachten. Na een warm washandje over het lijfje en zachte bodylotion gaan de luier en schone kleertjes aan. Vitamientjes erbij, hap slik en weg. Even op de buik trappelen terwijl ik de haartjes kam en van geurende lotion voorzie. Het gaat er weer soepeltjes aan toe. Teken en garantie voor een dag zoals gewoonlijks en niet zoals gister? 

Zo geweldig als het weer buiten is, de zon schijnt fel en voor de ochtend warm, zo'n geweldig humeurtje heeft Donna. We knuffelen samen nog wat en mijn kusjes worden gretig beantwoord met open mond en gebrabbel. Ze zegt vast 'mama ik hou van je en zal heel lief zijn vandaag'.
Niet veel later ligt ze in de box, draait haar hoofdje, grijpt met haar mini vingertjes naar het roze lange knuffel en slaapt. 

En nog steeds is het stil. Donna is in dromenland met hier en daar een zucht of een korte glimlach op haar gezichtje. Ik geniet van nog een groene groentesmoothie en een groot glas kamille thee, ondertussen de eerste was opgehangen, de tweede was geselecteerd en draaiende en de facturen weg gewerkt. En dan ook nog deze blog. Het gaat fijn! 

Alle ramen staan open. De zon schijnt naar binnen. De frisse verse lucht gaat door het huis. De vogeltjes fluiten. Wat een geweldig fijne start van een nog geweldigere week die komen gaat. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Nieuws

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je