Snap
  • Mama
  • Babyspullen
  • post

De stapel was die nooit weg is...

De tijd dat wij samen waren kan ik me nog wel herinneren.

Het was een mooie tijd waarin we het goed hadden. Eigenlijk net als nu maar dan heel anders!

Wat ik me ook nog heel goed herinner is dat het in huis netjes, schoon en opgeruimd was.

Ik was elke vrijdagmiddag vrij en deed dan een rondje door het huis. Na het eten deed ik samen met man lief de keuken en draaide ik een wasje die ik gelijk ophing en klaas was alles.

Wij zaten op zo`n 4-5 wassen in de week en dat waren er wel heel veel…

Nu, twee kinderen verder draaien we zo`n 8-9 wassen in de week. Dit op elk tijdstip van de dag. Bij de geboorte van onze jongste kreeg ik een droger, GEWELDIG!!!

Ik zou  niet weten waar ik al die was op zou moeten hangen als ik hem niet had gehad!

Natuurlijk ben ik me bewust van de kosten en van het gebruik van (veel) stroom maar de luchtvochtigheid in huis is zo veel verbeterd dat ik niet anders meer zou willen!

Een luxe dus waarvan ik me elke keer bewust ben wanneer ik hem aan zet. En als ik dan toch een wasje buiten hang omdat het op mijn vrije dag droog weer is vind ik het opeens leuk om te doen en is het heel erg leuk als de meiden met knijpers de tuin rond gaan!

Wat een telefoon is met een draadje zullen ze misschien nooit weten een punaise zullen ze misschien nooit kopen maar…. een knijper zal zeker ook in hun verder leven een belangrijke rol blijven spelen!

Dezelfde tuin is de plaats waar veel van de was vuile was wordt. Naast de zandbak waar (regen) water een fijne blubber smurrie maakt van het zand is de tuin ook de ideale plaats voor het eten van vaak druipende ijsjes.

Er staat dus eigenlijk altijd wel een emmertje met vuile kleertjes te weken in de keuken met daarnaast een stapeltje slappen van die dag.

Jammer dat niet alles bij elkaar in de machine kan want dan zou ik het elke dag draaien. Nu spaar ik hoopjes van de verschillende kleuren en temperaturen… Net zolang totdat ik bijna een gevulde machine heb, want dat is wel mijn gouden tip: Als je de machine net iets minder vol doet en je hand er stand nog boven kan wast het echt stukken schonen dat wanneer de machine echt helemaal tot de nok toe vol zit.

10 jaar geleden

Elke dag schone sokken is tip 1 om blaren, zweetvoeten en vermoeide voeten te voorkomen... Nog schone kleding wassen is natuurlijk onzin! Een dag in de schoolbanken zitten vraagt inderdaad niet om een schone spijkerbroek!

10 jaar geleden

De plastic opvangslab gaat gewoon met de afwas mee.

10 jaar geleden

Ik verschoonde de bedden elke 3 weken, elke week twee bedden, waarbij ons eigen bed als 1 bed telt. 's Morgens afhalen, wassen en op zolder ophangen boven het trapgat en 's avonds dezelfde dekbedovertrekken weer op bed. De kinderen kunnen zelf hun bedden afhalen als ze een jaar of 4 zijn, zeker als ze het met z'n tweeën doen.

10 jaar geleden

Tips van een moeder van 5 kinderen: doe de kinderen niet elke dag in bad. Doe ze niet elke dag volledig schone kleren aan. Kindervoeten zweten niet zoals die van je man, een paar dagen dezelfde sokken is niet erg. En vooral: doe geen dingen in de was die niet vuil zijn!