{{ message.message }}
{{ button.text }}

De situatie maakt je sterker, maar brengt ook de nodige onzekerheden met zich mee.

We genieten lekker van ons weekje vrij. De kleine houdt er van om buiten te zijn, voor een jaar geleden vond ze het eng om in het gras te zitten, nu plukt ze bloemetjes en geniet ze van de wind die af en toe door haar haartjes blaast.

Afbeelding blog 'De situatie maakt je sterker, maar brengt ook de nodige onzekerheden met zich mee. ' Achtergrond blur afbeelding

Riley plukt een bloemetje, kijkt er aandachtig naar en begint dan te lachen, de wind blaast in haar haartjes, dat vind ze altijd zo leuk. Waar zou ze aan denken op het moment? Zou ze gelukkig zijn nu? 

Ik moet denken aan het moment dat ik net moeder werd, ik wist meteen dat het mijn taak was/is om dit kleine mensje zo gelukkig mogelijk te maken. Maar als we door de 2 jaar heen kijken, ben ik eigenlijk alleen maar bezig geweest met haar diagnose, ziekenhuis bezoeken, de slechte nachten, medicijnen en met het verwerken en weer doorgaan van de situatie. 

Ondanks dat de situatie mij veel sterker heeft gemaakt, brengt het ook de nodige onzekerheden met zich mee, want heb ik Riley in deze periode niet te kort gedaan? 

Sinds de laatste maanden geniet ik steeds meer van Riley, misschien omdat ze nu meer kan en begrijpt. Moeder heb ik mij wel altijd gevoeld. Verbonden ook, maar toch op een andere manier dan dat ik nu doe. 


Er zit zoveel meer achter het moederschap. Je valt, je staat weer op. Je leert er van. 

Het moederschap is 

Jezelf op de 2de plaats zetten 

Vallen en weer opstaan 

Genieten van de kleine dingen

Leren en weer toepassen 

Gebroken nachten 

Zorgen maken 

Verantwoordelijk zijn 

Geven en nemen

En nog zoveel meer 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je