Snap
  • Mama
  • Vakantie dagje weg

De sinterklaas tag!.

Sinterklaas is aangekomen en pakjesavond staat al voor de deur. Tijd voor een leuke sinterklaas tag!

Op mamaliefde kwam ik deze tag tegen, dateert wel al uit 2014 maar ik vond hem zó leuk dat ik besloot hem ook in te vullen.

Hoe vaak mag jouw kindje de schoen zetten?

Afgelopen zaterdag, 12 november kwam sinterklaas aan in onze woonplaats. Dat leek mij ook de ideale dag om voor het eerst de schoen te zetten. Vanessa snapt het nog niet zo goed, dus ik denk dat wij het bij 1 keer gaan houden. Ze kreeg gelijk drie mooie cadeautjes van sint ;) en eigenlijk vind ik dat ook wel genoeg. Met pakjes avond krijgt ze al best veel omdat ze het dubbel viert. Bij ons, en bij haar papa. Met opa's en oma's van beide kanten.

Wat is jou favoriete sinterklaas programma?

Vroeger keek ik altijd 'De club van sinterklaas' samen met mijn broertjes en zusje. Wat was dat altijd spannend! Van alles gaat er fout, ging sinterklaas pakjesavond wel redden?

Wat is je favoriete sinterklaas liedje?

Een favoriet liedje heb ik eigenlijk niet. Wél meerdere die ik leuk vind! oa "zie de maan schijnt door de bomen" "daar wordt aan de deur geklopt" "O, kom maar eens kijken" en "sinterklaas kapoentje" vooral dat laatste liedje is gemakkelijk te zingen met erg jonge kinderen. Lekker kort maar krachtig.

Wat staat er dit jaar op je verlanglijstje?

Het nieuwe boek van Astrid Holleerder 'Judas' zou ik wel graag willen krijgen.

Wat vind je het lekkerst in de sinterklaas periode?

oeeehh een favoriet is zeker weten warme chocolade melk met slagroom!! dol ben ik daar op! en laat dat nou ook goed passen bij de Kerstdagen :-) Hallooo feestdagen kilo's! Maar dat is voor het nieuwe jaar.

Wat is het leukste/mooiste/ontroerendste cadeautje dat je ooit hebt gekregen?

Hmmm een vraag om even over na te denken..zo zie je maar hoe snel je cadeautjes eigenlijk weer vergeet. Een cadeau wat mij echt is bijgebleven is een cadeau wat ik van mijn vader kreeg. Een standaard met microfoon en gitaar. Ik zie nog haarscherp voor me hoe mijn vader met gitaar een nummer rockte van Anouk. Toen, als kleine meid, mijn popidool! en nog steeds hou ik van haar muziek. een levendige, grappige herinnering aan mijn vader die er niet meer is.

Hoe ga jij pakjesavond vieren?

Hoe wij pakjes avond gaan vieren weten we nog niet precies, wel is zeker dat Vanessa 3 december pakjes avond viert met haar papa bij pake en beppe (opa en oma) thuis. Ik denk dat wij het zelf vieren op zondag 4 december of gewoon op 5 december zelf met mijn schoonfamilie erbij!

Wat eten jullie op pakjesavond/wat vind je hier echt bij passen?

Daar kan ik heel kort over zijn, gewoon lekker normaal. Of ik kook, of we bestellen wat lekkers. Hangt een beetje af van de avond zelf. Geen speciale dingen dus. Wel ga ik een lekkere sinterklaas taart maken! Het recept daarvan zal ik later nog op mijn blog plaatsen.

Vond je deze tag ook zo leuk? voel je vrij om hem over te nemen!

Volg je ons al op mijn blog en facebook pagina

7 jaar geleden

ik heb hem overgenomen zoals je al gezien had! Leuke tag!

7 jaar geleden

Leuk dat je de tag ook hebt ingevuld wendy!

7 jaar geleden

Hoe vaak mag jouw kindje de schoen zetten? afgelopen zaterdag zijn wij begonnen. Eten ze slecht dan worden er geen schoenen gezet. Anders mag het van mij iedere dag. Of er iets inzit is maar de vraag. Gaan trouwens geen cadeautjes in de schoen. Enkel pepernoten, iets van fruit, taai taai . Kom meestal met 1 grote zak pepernoten wel toe. Wat is jou favoriete sinterklaas programma? hier kijken wij alleen het sintjournaal en af en toe een gilm als die voorbij komt. Vind het nu maar raar met die gek gekleurde pieten, maar de kinderen vinden het normaal, zijn hulppieten mama. Oke dan. Wat is je favoriete sinterklaas liedje? ehm. Sinterklaas kapoentje. Is zo klaar. Piet ging uit fietsen. En hier krijgen we de foute versie van sinterklaas is jarig. Wat staat er dit jaar op je verlanglijstje? Niks hier komt de sint enkel voor de kindjes. Wat vind je het lekkerst in de sinterklaas periode? Chocolade sinterklazen. Wat is het leukste/mooiste/ontroerendste cadeautje dat je ooit hebt gekregen? een barbie camper daar was ik heel blij mee. Hoe ga jij pakjesavond vieren? eerst moet ik werken, dan snel eten en de kinderen in bad en dan snel alles wegleggen. Dus gewoon thuis. En nog een keer bij opa en oma. Wat eten jullie op pakjesavond/wat vind je hier echt bij passen? Iets snels en makkelijks, friet of brood met een snack ofzo. Heb dan al genoeg gourmetschalen op het werk gemaakt. En met de sint zijn ze zo hyper dat er van eten weinig terecht komt in ieder geval van lang aaan tafel moeten zitten. Met kerst heb ik trouwens ook niet zoveel. Snap dat vreet festijn niet zo. Vond je deze tag ook zo leuk? voel je vrij om hem over te nemen! Volg je ons al op mijn blog en facebook pagina ?