Snap
  • Mama
  • mamaplaats
  • mamablogger
  • koortsstuip
  • kidsofinstagram
  • lovethefeedsyoufollow

''DE SCHRIK ZAT ER GOED IN''

'ik dacht dat zij verlamd was'

Een koorts stuip of ijlen dat kende ik al wel! Vince onze zoon van 5,5 die had al eens een paar keer het ijlen gehad. Dat was toen al schrikken vond ik, ik kende het toen nog niet en wist niet wat hem gebeurde. Koorts van 40 plus en hij was aan het hallucineren. Een maal ik wist wat het was, was ik er wel gerust op, En kon ik daar naar handelen.

Wij kregen een tweede kindje Tess nu bijna 3 jaar. Het was een normale dag Tess was toen 1 jaar jong, En had een goede dag gehad. Geen kwaaltjes of ziek zijn, helemaal niets een gewoon vrolijk meisje die een goede dag had.  Tess deden we op bedje en Vince ook alles ging volgens het boekje! Lekker slapen en wij (papa en mama) gingen heerlijk languit op de bank onder het genot van een kop thee en koffie.

Maar toen die intense huil die drong door tot het bot! Ik wist niet hoe snel ik naar boven moest rennen '' MOEDERINSTINCT'' wat ik daar aan trof was niet heel erg leuk! haar bedje lag vol met bloed, En haar gezicht zat ook helemaal onder het bloed. Ik tilde haar op maar tot mijn grote schrik verrekte ze geen spier, zooo intens slap dat ze was. haar handje tilde ik op maar viel direct weer naar beneden, ze huilde niet meer maar keek vaag uit haar ogen, ze was heet heel heet. En moeders raakte lichtelijk in paniek, ( wat je dus beter niet moet doen) mijn man die probeerde mij rustig te krijgen, en ik probeerde met trillende handjes en een dochter in mijn armen die niet bewoog de spoedpost te bellen.

Dat wachten leek wel een eeuwigheid , ik kon alleen maar denken hoop dat het mee valt maar die gedachte bleef ver , heel ver weg! Eindelijk kreeg ik een assistente aan de lijn en die vroeg me wel 20 vragen, is ze alert, drinkt ze , en zo kan ik nog wel een heel a4tje door gaan.  Mevrouw geef haar een zetpil het lijkt op een Koortsstuip .. huh maar was dit niet iets waarbij ze juist stuip trekkingen kregen? Dat was mijn reactie erop zij zegt nee dit kan ook en het bloed kwam uit haar neusje ze had dus uit het niets een bloedneus en 41 graden koorts en dus een koortsstuip gekregen, Ik kende het al niet van Vince zijn ijlen dit was anders en totaal niet met ijlen te vergelijken ''ZE LEEK WEL VERLAMD'' en ik dacht het ergste, ze bewoon echt helemaal niets en dit duurde in totaal een uurtje.

Die adrenaline kick die bleef nog wel even in mijn lijf, trillen , alertheid en angst. Maar gelukkig zakte de koorts al snel en heeft ze een goede nacht gemaakt, De volgende ochtend was er helemaal niet meer aan de hand.

Bij die kleintjes kan het zo onverwachts uit de hoek komen zo snel en zo hoog, Maar schrik dus niet als je kindje dus ook verlamd  zijn door de hoge koorts haar spieren werkte niet meer mee haar hoofd hing en haal lijf was een slappe vaatdoek zelfs een knijpje deed haar niets.

Wij  weten  nu inmiddels wat er ook kan gebeuren bij hoge koorts, en weten er nu goed op te handelen, zorgen dat de hoogste koorts omlaag gaat.

Bij twijfel bel altijd de dokter of in spoed 112,  Tess heeft daarna nooit meer een aanval van koortsstuip gehad.

liefs patricia

Snap
3 jaar geleden

Wat zal jij geschrokken zijn zeg!! Knap dat je thuis durfde te blijven!

3 jaar geleden

Jeetje wat moet dat eng zijn geweest. De eerste keer dat mijn dochter een koortsstuip had, trof ik haar blauw aan in haar bed. Het leek net of ze ergens in stikte. Ik dacht echt dat ik haar kwijt was. Heb haar ondersteboven gehangen tot ze heel hard begon te huilen. We hadden 112 gebeld en moesten met de ambulance mee. In het ziekenhuis geloofde ik de arts eerst niet, toen ze zei dat het een koortsstuip was. Maar je kind kan dus ook even stoppen met ademen in een stuip. Gelukkig is ze daarna nooit meer gestopt met ademen.