{{ message.message }}
{{ button.text }}

De rotte spooknacht

Vannacht kon ik me onmogelijk uit zijn greep ontworstelen. Hij hield me vast terwijl de hemel naar beneden stortte.

Afbeelding blog 'De rotte spooknacht '

Normaal gesproken ben ik niet zo'n serie kijker. Ik heb er geen geduld voor en na een paar afleveringen hou ik het vaak voor gezien. Een paar dagen geleden zette mijn man een nieuwe serie aan. Ik lag naast hem en begon mee te kijken. Normaal gesproken val ik in slaap en laat ik het voor wat het is, maar dit keer bleef de serie door mijn hoofd spoken. Ik moest weten hoe het afliep. 

In rap tempo werkte ik het eerste seizoen door en gisteren stonden er nog vier afleveringen van een uur op Netflix voordat ik zou weten hoe het afliep. 

Om 23:30 appte ik mijn man die een slaapdienst had, dat ik nu echt ging slapen. Maar toen ik weer naar de tv keek werd ik weer in het verhaal gezogen tot ik werd opgeschrikt door lichtflitsen. Als snel volgde de donder en het water kwam letterlijk en uit de hemel storten. 

Vlakbij hoorde ik een harde knal, de bliksem was ingeslagen. Ik probeerde boven het geluid van het natuurgeweld uit te horen of Elfa wakker was geworden. Niets dan stilte en het geruis van de regen. De badkamer werd verlicht door het flikkerende onweer terwijl het verhaal op mijn scherm zich verder ontwikkelde. 

Al meerdere malen had ik mijn bril weggelegd en met de afstandsbediening in mijn hand gezeten maar steeds bleef ik toch kijken. 

Mijn telefoon gaf ineens een zoem geluid on half 2 's nachts. Ik vermoede dat het mijn zus vanuit Chili was, maar toen ik even checkte zag ik dat het een berichtje was van mijn vader. Hij was gericht aan een collega maar per ongeluk naar de familie app gestuurd. Mijn moeder had het met zijn telefoon getypt en verzonden. 

Er stond in dat mijn vader van de trap was gevallen, gevolg was een gat in zijn kin en een gebroken elleboog. Snel appte ik mijn moeder dat ik haar de volgende dag wel zou bellen en dat ze nu maar moesten gaan slapen. Maar blijkbaar hebben we in de familie nog meer nachtbrakers, want ineens werd er druk heen en weer geappt over hoe en wat. 

Zelfs deze onderbreking kon de moordenaar op mijn scherm niet stoppen. Werd hij nou gepakt of niet?! 

Inmiddels is de spooknacht ten einde en weet ik hoe het afliep. Ik weet ook dat ik niet moet bingewatchen midden in de nacht en weet ik ook alles over de val en verwondingen van mijn vader. Ik hoop dat hij snel hersteld en niet meer van die rare fratsen uithaalt, dan kan ik voorlopig weer rustig slapen. Nu hij nog, misschien moet ik hem de serie even tippen...

*benieuwd naar de serie? Het is The Fall en staat op Netflix. Het gaat over een moord in Belfast die niet opgelost kan worden. Er wordt hulp ingeroepen van een agente uit Londen. Je bent gewaarschuwd: je kijkt tot je weet hoe het afloopt...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Gezond

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je