{{ message.message }}
{{ button.text }}

De rol van je ouders / opa en oma

Afbeelding blog 'De rol van je ouders / opa en oma' Achtergrond blur afbeelding
Alhoewel het toch al zeker een jaar of acht geleden is, kan ik me nog goed herinneren dat mijn moeder zei dat ze niet van plan was om 'in de toekomst' een vaste dag per week op te gaan passen. Maar,ja, toen waren de kleinkinderen er nog niet. Toen ze het eerste kleinkind in haar armen hield, zag ik behalve veel liefde de omslag in haar ogen. Inmiddels past mijn moeder iedere maandag bij mijn zusje op. Mijn ouders wonen bij ons in de buurt en mijn moeder haalt dan eerst onze jongste dochter op, die vervolgens met oma mee gaat naar haar nichtje en neefje. De oudste zit al een paar jaartjes op school en voor haar had ik op maandag het overblijven geregeld. Ons meisje vond het daar zo verschrikkelijk, waardoor opa voorstelde om die dagdelen op haar te passen. Dat aanbod sloegen wij natuurlijk niet af! Prachtig om te zien hoe sterk de band tussen onze oudste en opa daardoor is geworden. Opa brengt haar op maandag naar school, eet met haar tussen de middag en haalt haar om half 4 weer op. Opa geeft die dag zelfs computerles in haar klas! Hoe leuk is dat? Nog twee weekjes en onze jongste gaat ook naar school. Dat betekend niet meer met oma mee, maar opa krijgt dan op maandag twee meiden onder zijn hoede. Natuurlijk begrijp ik het volledig als mijn ouders over een tijdje aangeven dat ze het teveel vinden worden, maar voor nu is de rol als oma en opa perfect in balans; een mooie combinatie van verzorgen en verwennen. Hoe is dat bij jullie?  

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama, #Relatie

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je