Snap
  • Mama
  • Relatie

De rol van je ouders / opa en oma

Alhoewel het toch al zeker een jaar of acht geleden is, kan ik me nog goed herinneren dat mijn moeder zei dat ze niet van plan was om 'in de toekomst' een vaste dag per week op te gaan passen. Maar,ja, toen waren de kleinkinderen er nog niet. Toen ze het eerste kleinkind in haar armen hield, zag ik behalve veel liefde de omslag in haar ogen.

Inmiddels past mijn moeder iedere maandag bij mijn zusje op. Mijn ouders wonen bij ons in de buurt en mijn moeder haalt dan eerst onze jongste dochter op, die vervolgens met oma mee gaat naar haar nichtje en neefje. De oudste zit al een paar jaartjes op school en voor haar had ik op maandag het overblijven geregeld. Ons meisje vond het daar zo verschrikkelijk, waardoor opa voorstelde om die dagdelen op haar te passen. Dat aanbod sloegen wij natuurlijk niet af!

Prachtig om te zien hoe sterk de band tussen onze oudste en opa daardoor is geworden. Opa brengt haar op maandag naar school, eet met haar tussen de middag en haalt haar om half 4 weer op. Opa geeft die dag zelfs computerles in haar klas! Hoe leuk is dat?

Nog twee weekjes en onze jongste gaat ook naar school. Dat betekend niet meer met oma mee, maar opa krijgt dan op maandag twee meiden onder zijn hoede.

Natuurlijk begrijp ik het volledig als mijn ouders over een tijdje aangeven dat ze het teveel vinden worden, maar voor nu is de rol als oma en opa perfect in balans; een mooie combinatie van verzorgen en verwennen.

Hoe is dat bij jullie?

 

11 jaar geleden

Ja,ik weet uit ervaring dat het erg fijn is om bij mijn ouders / opa en oma in de buurt te wonen!

11 jaar geleden

Nou het grappige is dat de opa's die ver weg wonen er erg van balen dat ze niet regelmatig kunnen oppassen. Dus de behoefte is er bij een gedeelte wel. Ook 1 van de redenen waarom we wat dichter bij de opa's willen gaan wonen.

11 jaar geleden

Die oma en opa weten vast niet wat ze missen, toch jammer.

11 jaar geleden

Wij hebben geen oppas oma of opa. Ze wonen te ver weg om even op te komen passen. En degene die vlakbij wonen zijn te druk met hun eigen dingen. In 3,5 jaar hebben we denk ik 3x oppas gehad van een oma of opa. Zelf zou ik het wel leuk vinden als dit in de toekomst nog zou veranderen.