{{ message.message }}
{{ button.text }}

De ramp dat school heet

Onder medestuderende mamma’s….....…SCHOOL SUCKS! En waarom? Hierom!

Afbeelding blog 'De ramp dat school heet '

Mijn stressmodus? Staat aan! Mijn losermodus? Staat aan! Mijn ik-word-langzaam-gek- modus? Staat aan! En waardoor? Mijn geweldige school. Wat had ik het allemaal graag anders gedaan….

Goed, mijn school. Ik studeer Media & Entertainment op Hogeschool Inholland. Ik zit nu in mijn zesdejaar…ja je leest het goed ZESDEjaar….en ben druk bezig met mijn scriptie. Waarom het allemaal zolang duurde? Ik werd zwanger in mijn vierde jaar tijdens mijn laatste minor. Mijn vriend en ik waren allebei verbaasd, maar superblij! We waren dan wel twee studenten, maar we zouden dit wel even doen…..ja think twice.

Mijn laatste minor werd super zwaar. Ik was misselijk, viel soms in slaap tijdens uren waarin er films geanalyseerd moesten worden en werd zo chagrijnig als maar kon. Uiteindelijk ben ik er dan ook maar een jaartje mee gestopt. Het ging gewoon even niet. In dit jaar heb ik genoten van mijn zwangerschap en mijn kleine dametje. School? Daar dacht ik even niet aan! Of nuja het knaagde af en toe, maar ik was meester in het wegdrukken hiervan. Maarjah dan moet je toch weer gaan beginnen…..En wat had ik toen gewenst dat ik mijn toetsen van de laatste minor had afgerond! Ik moest nog twee toetsen herkansen van mijn laatste minor, een toets van mijn tweede jaar en mijn Studieloopbaanbegeleiding- verslag inleveren. En ojah, nog even een interview afnemen met iemand uit het vakgebied en een script schrijven voor een zelfbedachte film van 5 minuten.

Het leren ging niet zo makkelijk. Je aandacht gaat snel naar je kleintje en vaak betrapte ik mij erop dat ik al een half uur voor mij uit zat te staren. Not good! Uiteindelijk heb ik in mijn vijfde jaar mijn meeste toetsen en opdrachten kunnen afronden en begon de scriptie- nachtmerrie. Een opdrachtgever was zo gevonden, daar waar ik nu dit blog voor schrijf J, maar wat deed school moeilijk!Om af te studeren moet je eerst een Aanvraag Afstuderen en dan een Onderzoeksopzet inleveren, voordat je kan beginnen aan je Onderzoeksrapport. Dan was dit weer niet goed, dan dit weer niet. Werd er gek van! En ja hoor…toen was er weer een schooljaar voorbij. Op naar het zesde jaar met nog twee toetsen te gaan, maar gelukkig kon ik wel gaan beginnen aan mijn Onderzoeksrapport. Het onderzoeksrapport loopt tot nu toe soepel (even afkloppen). Achtergrondinformatie bedrijf? Check! Theoretische verkenning? (eerdere onderzoeken) Check! Enquête? Check! Jeej mijn scriptie kan ik in maart gewoon gaan inleveren! NOT!!.....Want wat doet deze malloot? Gewoon even haar laatste vak niet behalen! En wat houdt dat in? Gewoon nog even een jaartje op deze school rondhangen..NOOOOO! Wat voelde ik mij dom zeg. Een echte loser…..dan zet je keihard door om alles toch af te ronden zodat je straks lekker (?) kan gaan werken, haal je, je laatste vak niet! En dan zie je ook nog eens andere wel afstuderen en leuke banen vinden. Ja ik weet ook wel dat deze mensen geen kids thuis hebben rondwandelen, maar wat haat je alles dan op dat moment. Ik vond gewoon dat ik mijn best niet had gedaan, want anders had ik het wel gehaald toch? En dat blijft dan heerlijk iedere dag door je hoofd spoken met daarbij een groot bordje met Loser boven je hoofd. Maar….er is altijd een maar…..misschien…heeeel mischien….kan ik toch nog mijn laatste vak herkansen en kan ik mijn scriptie wel inleveren in maart….

Duimen jullie allemaal even mee dames?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je