Snap
  • Mama
  • luiers
  • zindelijkheid
  • wc
  • potje
  • poep

De POEP blog

Ik ben zo klaar met poepluiers, scheten, stank, poep aan je handen tijdens het verschonen en alles wat met poep te maken heeft. Zindelijkheidstraining, ik vind het best lastig.

Ik hoop niet dat ik met deze blog de "moedermafia" op me af krijg, maar ik moet het echt even kwijt.

POEPIk ben zo klaar met poepluiers, scheten, stank, poep aan je handen tijdens het verschonen en alles wat met poep te maken heeft. Zindelijkheidstraining, ik vind het best lastig. Wanneer en hoe pak je dit aan? Het ene kind is natuurlijk sneller dan het andere kind. En ook is er een verschil tussen jongens en meisjes, zo schijnen meisjes sneller zindelijk te zijn dan jongens. Ook moet je niet vergelijken met andere kids, maar toch deed ik dat wel. Met name vergelijken tussen mijn eigen kinderen.

"Inmiddels vond broerlief het ook reuze interessant en schoof dan ook doodleuk onze Stokke kinderstoel aan, alsof het een gezellig theekransje was".

DIE BEWUSTE ZONDAGAVOND

Ik had tot voor kort nog een lief klein, maar te groot ventje (vond ik) voor poepluiers rondlopen (lees; s'nachts een luier) en was het zo zat! Zeker na deze bewuste zondagavond...

Het was een, voor ons, gewone zondagavond. Tot ik mijn kleine mannetje eindelijk zover had om zijn derierre op de wc te plaatsen. De vlag kon voor mij toen al uit, want meneer vertikte het voorheen om zijn grote boodschap op de wc te doen. Hij wachtte net zo lang tot hij zijn luier om kreeg, om zo zijn ouders een warm cadeautje aan te bieden.

THEEKRANSJEDaar zat hij hoor, trots dat we beide waren. Met blokfluit en al zat ie, met zijn korte beentjes hoog op de wc! Inmiddels vond broerlief het ook reuze interessant en schoof dan ook doodleuk onze Stokke kinderstoel aan, alsof het een gezellig theekransje was. Hun bedtijd was inmiddels al enige tijd verstreken en na +/- 50 minuten de wc te hebben bewonderd, vond ik het dan ook welletjes. Na een klein "groot" boodschapje dacht ik; NAILED IT en heb ik meneer een luier aangetrokken in de hoop dat deze eens droog bleef en hem naar bed gebracht.

Ondertussen was mijn husband naar de snackbar, ja dit doen wij soms, snacken als de kiddo's op bed liggen. Ik had inmiddels het één en ander opgeruimd en vast wat spul klaargezet voor onze snackavond. Tot mijn grootste boy ineens naast me stond met de mededeling "ik moet poepen". REALLLLY! Afin, meneer lag weer in bed, toen ik gerommel en gestommel hoorde. Daar stond mijn kleine vriend boven aan de trap, "wat hoor ik daar?" met lichtelijk paniek in zijn hoge stemmetje. Dat is de regen lieverd, kom op nu naar bed, het is al super laat! Ik loop met hem mee naar zijn kamer en daar komt me toch een stank tegemoet!! Ja hoor, daar was mijn warme verrassing! En nee het was niet mijn lekkere snack + lading patat. Dit was een andere lading...

"Dit was als een soort van koeienvlaai op de grond gevallen tijdens het oprapen van de vieze was. Kon ik nog dweilen ook!" 

DAAR GING MIJN SNACKAVOND...Ik nam meneer mee om hem te verschonen, en nee dit ging niet van harte. Ik was inmiddels STRONT chagrijnig. Mijn husband kwam thuis en ik hoorde hem zeggen "NEE HÉ". Ook hij was inmiddels wel klaar met die vieze luiers. Nadat ik meneer verschoond, gewassen en omgekleed had bracht ik hem weer naar bed. Terug beneden, liep ik stampvoetend in de rondte en ruimde snel de vieze was op. Toen gebeurde het. Ik liep achter le husband aan de woonkamer in en ik zie hem met één voet uitglijden! DIT MEEN JE TOCH NIET?! Geloof me er gingen allerlei vloekwoorden door mij heen. Daar lag het, nog een enorme hoop kak. Dit was als een soort van koeienvlaai op de grond gevallen tijdens het oprapen van de vieze was. Kon ik nog dweilen ook! Ik was echt not amused. EIN-DE-LIJK kon ik dan op de bank mijn zak patat naar binnen werken en serie kijken. Tot ik ineens hoor "als ik geen sokken aan had hé!?" Toen moest ik ineens zo hard lachen. "Hoe kon je dit nu gemist hebben?" Werd me ook nog gevraagd. "En dan denk jij dat jij een k*t avond hebt, terwijl ik tot mijn enkels in de stront sta"

RETE TROTS!Maar deze "ellende" is inmiddels voorbij, want we zijn gewoon gestopt met luiers kopen en dus ook met aandoen. En het gaat super goed. Meneer doet inmiddels alles op de wc en voelt zich daardoor een soort Superheld! Mijn lieve kleine grote bink, rete trots op hem!

Hoe gaan jullie om met zindelijkheidstraining? Eerst op het potje of ook meteen op de wc? Wellicht kunnen jullie je tips & tricks met mij en alle andere moeders delen!

Liefs,Des

5 jaar geleden

Ik weet niet wat ik lees! Heel barbaars en verdrietig. Alles goed gekomen met je zoon? Echt bizar! Dank voor het delen. X

5 jaar geleden

wij hebben ze allemaal op het potje gehad, eerst rond 14 maanden gewoon het potje in de kamer en ze er mee laten spelen tot ze het als iets normaals zagen en daarna steeds een paar keer per dag er op gezet. Meestal na hun fruithapje en na hun slaapjes. De oudste was met 20 mnd overdag zindelijk en net na haar 2e verjaardag ook in de nacht. De 2e was met bijna drie overdag redelijk zindelijk, maar niet tijdens haar middagslaapje en zelfs nu ze 9 jaar is, moet ik haar laat in de avond nog opnemen, anders is ze nat. Onze zoon was niet zindelijk te krijgen, zelfs toen hij bijna vier jaar werd. Op het peuter/kleuterdagverblijf vroegen ze toen of ze er iets aan mochten doen en ik heb zonder meer ja gezegd. Na zo'n week of zes ontdekte ik dat hij op mijn vrije dagen thuis heel snel het potje ging halen, als hij dacht dat hij moest plassen. Wat was er aan de hand: kinderen die ze zindelijk mochten maken werden na een ongelukje zonder broekje of luier in een ijsbad gezet met hun billetjes. Het leek op een stoeltje met een bovenblad, maar het kuipje was heel diep, zodat de kinderen niet zelf op konden staan. Ik vond dit barbaars en heb een klacht ingediend, maar kreeg geen gelijk, want ze hadden van te voren om toestemming gevraagd en ik had ja gezegd. Ik heb er toen gelijk afgehaald en voor de laatste 2 mnd bij mijn moeder gebracht.

5 jaar geleden

Zooooo fijn!! Hier weer twee nachten nat en onrustig. Hopelijk snel weer voorbij ??

5 jaar geleden

Heel erg, maar mijn zoontje was 3 weken geleden op het kdv. En daar wilde hij net als zijn vriendjes zijn luier niet meer aan. Prima toch. Thuis heb ik dat direct aangepakt door ook geen Luiers meer om te doen. 2 dagen later werd hij ziek. Hij wilde ook snachts geen luier om. En omdat we snachts steeds wakker waren gaf hij snachts ook aan te moeten plassen. En zo was het hier gedaan met de luiers. Wat een heerlijkheid. Zo zal het vast niet gaan met mijn jongste ?