{{ message.message }}
{{ button.text }}

De POEP blog

Ik ben zo klaar met poepluiers, scheten, stank, poep aan je handen tijdens het verschonen en alles wat met poep te maken heeft. Zindelijkheidstraining, ik vind het best lastig.

Afbeelding blog 'De POEP blog' Achtergrond blur afbeelding

Ik hoop niet dat ik met deze blog de "moedermafia" op me af krijg, maar ik moet het echt even kwijt.


POEP

Ik ben zo klaar met poepluiers, scheten, stank, poep aan je handen tijdens het verschonen en alles wat met poep te maken heeft. Zindelijkheidstraining, ik vind het best lastig. Wanneer en hoe pak je dit aan? Het ene kind is natuurlijk sneller dan het andere kind. En ook is er een verschil tussen jongens en meisjes, zo schijnen meisjes sneller zindelijk te zijn dan jongens. Ook moet je niet vergelijken met andere kids, maar toch deed ik dat wel. Met name vergelijken tussen mijn eigen kinderen.

"Inmiddels vond broerlief het ook reuze interessant en schoof dan ook doodleuk onze Stokke kinderstoel aan, alsof het een gezellig theekransje was".


DIE BEWUSTE ZONDAGAVOND

Ik had tot voor kort nog een lief klein, maar te groot ventje (vond ik) voor poepluiers rondlopen (lees; s'nachts een luier) en was het zo zat! Zeker na deze bewuste zondagavond...

Het was een, voor ons, gewone zondagavond. Tot ik mijn kleine mannetje eindelijk zover had om zijn derierre op de wc te plaatsen. De vlag kon voor mij toen al uit, want meneer vertikte het voorheen om zijn grote boodschap op de wc te doen. Hij wachtte net zo lang tot hij zijn luier om kreeg, om zo zijn ouders een warm cadeautje aan te bieden.THEEKRANSJE

Daar zat hij hoor, trots dat we beide waren. Met blokfluit en al zat ie, met zijn korte beentjes hoog op de wc! Inmiddels vond broerlief het ook reuze interessant en schoof dan ook doodleuk onze Stokke kinderstoel aan, alsof het een gezellig theekransje was. Hun bedtijd was inmiddels al enige tijd verstreken en na +/- 50 minuten de wc te hebben bewonderd, vond ik het dan ook welletjes. Na een klein "groot" boodschapje dacht ik; NAILED IT en heb ik meneer een luier aangetrokken in de hoop dat deze eens droog bleef en hem naar bed gebracht.

Ondertussen was mijn husband naar de snackbar, ja dit doen wij soms, snacken als de kiddo's op bed liggen. Ik had inmiddels het één en ander opgeruimd en vast wat spul klaargezet voor onze snackavond. Tot mijn grootste boy ineens naast me stond met de mededeling "ik moet poepen". REALLLLY! Afin, meneer lag weer in bed, toen ik gerommel en gestommel hoorde. Daar stond mijn kleine vriend boven aan de trap, "wat hoor ik daar?" met lichtelijk paniek in zijn hoge stemmetje. Dat is de regen lieverd, kom op nu naar bed, het is al super laat! Ik loop met hem mee naar zijn kamer en daar komt me toch een stank tegemoet!! Ja hoor, daar was mijn warme verrassing! En nee het was niet mijn lekkere snack + lading patat. Dit was een andere lading...


"Dit was als een soort van koeienvlaai op de grond gevallen tijdens het oprapen van de vieze was. Kon ik nog dweilen ook!" DAAR GING MIJN SNACKAVOND...
Ik nam meneer mee om hem te verschonen, en nee dit ging niet van harte. Ik was inmiddels STRONT chagrijnig. Mijn husband kwam thuis en ik hoorde hem zeggen "NEE HÉ". Ook hij was inmiddels wel klaar met die vieze luiers. Nadat ik meneer verschoond, gewassen en omgekleed had bracht ik hem weer naar bed. Terug beneden, liep ik stampvoetend in de rondte en ruimde snel de vieze was op. Toen gebeurde het. Ik liep achter le husband aan de woonkamer in en ik zie hem met één voet uitglijden! DIT MEEN JE TOCH NIET?! Geloof me er gingen allerlei vloekwoorden door mij heen. Daar lag het, nog een enorme hoop kak. Dit was als een soort van koeienvlaai op de grond gevallen tijdens het oprapen van de vieze was. Kon ik nog dweilen ook! Ik was echt not amused.

EIN-DE-LIJK kon ik dan op de bank mijn zak patat naar binnen werken en serie kijken. Tot ik ineens hoor "als ik geen sokken aan had hé!?" Toen moest ik ineens zo hard lachen. "Hoe kon je dit nu gemist hebben?" Werd me ook nog gevraagd. "En dan denk jij dat jij een k*t avond hebt, terwijl ik tot mijn enkels in de stront sta"


RETE TROTS!
Maar deze "ellende" is inmiddels voorbij, want we zijn gewoon gestopt met luiers kopen en dus ook met aandoen. En het gaat super goed. Meneer doet inmiddels alles op de wc en voelt zich daardoor een soort Superheld! Mijn lieve kleine grote bink, rete trots op hem!

Hoe gaan jullie om met zindelijkheidstraining? Eerst op het potje of ook meteen op de wc? Wellicht kunnen jullie je tips & tricks met mij en alle andere moeders delen!

Liefs,
Des
*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je