Snap
  • Mama

De perfecte moeder???

De perfecte moeder bestaat niet.... tenminste, dat is wat men je keer op keer zegt. Maar als ik Facebook moet geloven, bestaan ze wel....

Met kinderen besef je dat je niet altijd een perfecte moeder kan zijn. Geen zin om naar buiten te gaan als het koud is (hoewel dat zo gezond is), 2 dagen op rij pasta omdat je kind dat zo lekker vindt, vlekken op je blouse...

Maar op mijn Facebook tijdlijn zie ik elke dag weer berichtjes en foto's van perfecte moeders voorbij komen. Vrienden, familie en vage kennissen. En altijd staan er leuke kreten bij als 'happy', 'love my life', 'cute' en 'sweet'. De prachtigste activiteiten komen voorbij, van koekjes bakken, knutselactiviteiten, zelfgemaakte hapjes voor het kerstdiner, samen op bezoek bij Sint en een wandeling door de duinen. En dit alles ook nog met een mooi filtertje over de foto.

Wanneer ik dit soort dingen langs zie komen, begin ik altijd aan mezelf te twijfelen. Doen andere moeders het zoveel beter? Hebben ze het zoveel leuker?
Gelukkig kan ik het daarna vaak weer snel in perspectief zien. Maar het zou ook weleens leuk zijn om het 'echte leven' te zien, en niet altijd alles met een prachtig filtertje eroverheen. Dus moeders....wie durft???

9 jaar geleden

Na 3 dagen werken in de winkel waar kerstdrukte de boventoon voert thuiskomen bij een dochter die midden in haar sprongetje zit. Overal volgt ze me hangt aan mijn benen en loopt te piepen. Dus even rustig gaan zitten os er niet bij. En op faceboo zetten mensen inderdaad alleen maar hun happy moments. Dat ze even daarvoor met een krijsende peuter zaten of een knallende ruzie hebben gehad zie je niet op de foto. Ik hoop dat mijn dochter morgen een betere dag heeft. En anders zijn daar mijn ouders, mijn man of mijn zusje en zwager om mijn handen vrij te maken. Ik ga voor een ontspannen kerst met veel happy moments. En die blugh momenten vergeet ik dan maar snel.

9 jaar geleden

facebook liegt. Iedereen zet alleen zijn geweldige momenten erop. Daarnaast zegt een mooie foto echt niet hoe het werkelijk was op dat moment... het is goed stil te staan bij mooie momenten en blij ermee te zijn en je mag dit best delen met de wereld maar alsjeblieft denk niet dat dit altijd de werkelijkheid is voor deze mensen. Ik ken genoeg mensen die alle minder mooie foto's er snel vanaf halen, die geen ik ben moe of kan het vandaag allemaal even niet aan dingen op facebook zetten en die hebben ze echt heus wel...

9 jaar geleden

Herkenbaar! Ben dus niet de enige haha..

9 jaar geleden

ik heb ook een paar van die happy family's in mijn lijst het lijkt soms wel een strijd wij het leukste leven heeft en dan krijg ik af en toe ook de drang om maar koekjes te gaan bakken om zo'n foto te plaatsen. maar weet je wij doen genoeg leuke dingen alleen geniet ik van het moment ipv foto te maken. En inderdaad het is niet iedere dag feest er zijn vaak genoeg dagen dat een tripje naar de supermarkt de enige activiteit is en er hopelijk geen onverwachte visite komt want dan is het hier alles behalve toonbaar ;)