{{ message.message }}
{{ button.text }}

De perfecte beha voor iedere periode van je zwangerschap!

Vind de perfecte beha voor iedere periode van je zwangerschap! Het is onmogelijk om exact te voorspellen wat je borsten van plan zijn

Afbeelding blog 'De perfecte beha voor iedere periode van je zwangerschap!' Achtergrond blur afbeelding
Vind de perfecte beha voor iedere periode van je zwangerschap! Het is natuurlijk onmogelijk om exact te voorspellen wat je borsten van plan zijn tijdens je zwangerschap en borstvoedingsperiode, maar over het algemeen kun je deze periode wel in 5 stadiums onderbrengen. Deze fases hebben we even voor je op een rijtje gezet en gecombineerd met tips voor de ideale beha (met enkele voorbeelden). Hopelijk helpt dit jullie een beetje!

0-3 maanden (1e stadium):

 • Wat gebeurt er: De zwangerschapshormonen gieren door je lichaam. Je zal dit o.a. merken aan de snelle groei van je borsten.
 • De ideale beha: Kies voor een naadloze beha zonder beugel en met veel stretch. Deze kan nergens irriteren en groeit de rest van je zwangerschap met je mee!
 • Voorbeelden:  Cotton Candy” grijs of roze van Cake Lingerie of de “Slaapbeha” van Amoralia (biokatoen). Voor de grotere cupmaat is de “Blue CheeseCake” van Cake Lingerie of de “Eclipse” van HOTmilk erg fijn.
3-8 maanden (2e stadium):
 • Wat gebeurt er: Je borsten groeien langzaam verder en je ribbenkas zet langzaam uit om ruimte te maken voor de kleine.
 • De ideale beha: Kies voor een zwangerschapsbeha (evt. al met voedingsclips) met 6 rijen haakjes op de rug. Dit mag ook een beha met flexibele beugel zijn voor extra ondersteuning van de borsten.
 • Voorbeelden zonder beugel:  Shortbread” van Cake Lingerie, “Luminous” of “Eclipse” van HOTmilk, “CupCake pewter” van Amoralia Voorbeelden voorgevormde beha: “Toffee-beha” van Cake Lingerie of “3D light” van Cache Coeur. Voorbeelden met beugel: “Turkish Delight”, “Vanilla Cream” of “Licorice” van Cake Lingerie.
8-9 maanden (3e stadium):
 • Wat gebeurt er: In deze fase zullen je borsten ongeveer even groot zijn als in stadium 5 (4 weken na de zwangerschap).
 • De ideale beha: Als je hebt gekozen voor een zwangerschapsbeha met voedingsclips, check of de beha’s uit het 2e stadium nog goed zitten, zodat je zeker weet dat je ze in de borstvoedingsperiode kan doordragen. De haakjes op de rug zitten (bijna) op het eind, zodat je ze na de bevalling weer voldoende strakker kan zetten en er past nog 1 vlakke hand in de cup. Zoek anders in dit stadium naar een voedingsbeha met voldoende mogelijkheid om strakker te zetten en met iets ruimte (een vlakke hand) in de cup. Deze kan je in stadium 5 dan doordragen als voedingsbeha.
 • Voorbeelden: zie in stadium 2 en denk ook alvast aan een fijne kraamoutfit met voedingstop, zoals de “Pewter” (met lange broek) of “Coral” (zomerkraamoutfit) van Amoralia of de “Chocolate Vanilla” of “Apple Crumble” van Cake Lingerie
0-4 weken na de bevalling (stadium 4): 
 • Wat gebeurt er: Je borsten groeien snel omdat de melkproductie op gang komt en ze zijn erg gevoelig.
 • De ideale beha: Kies voor een naadloze beha zonder beugel en met veel stretch die niet is voorgevormd . De cups van een voorgevormde beha zijn namelijk vaak lastig om te klappen en tijdens deze periode (waarin jullie nog moeten wennen aan het aanleggen en borst voeden) kan de hoeveelheid stof van de cups in de weg gaan zitten. En natuurlijk is je kraamoutfit ideaal in deze periode.
 • Voorbeelden: “Cotton Candy” grijs of roze van Cake Lingerie of de “slaapbeha” van Amoralia (biokatoen) Voorbeelden voor de grotere cupmaat: “Blue CheeseCake” van Cake Lingerie of de “Eclipse” en “Luminous” van HOTmilk (evt. in combinatie met de bijpassend correctieshort!) Voedingstops/kraamoutfits: “Shimmer” van HOTmilk, “Love from…” van Amoralia.
4+ weken na de bevalling (stadium 5):
 • Wat gebeurt er: De melkproductie is gereguleerd en je cupmaat blijft nu gelijk (afgezien van de dagelijkse toe- en afname voor en na de borstvoeding). De grootte van je borsten zal ongeveer gelijk zijn als in stadium 3.
 • De ideale beha: Draag een voedingsbeha met een elastische bovencup (dat zijn ze bijna allemaal, hoor!). Je kan meestal de beha’s uit stadium 3 gewoon weer aan.
 • Nog niet eerder genoemde voorbeelden: “Gourmandise” of “Paris so Chique” van Made in Femmes (met beugel, t/m E-cup), “True Love” wit of paars (met beugel en voorgevormd), “Nougatine” van Amoralia (zonder beugel t/m H-cup).

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je