{{ message.message }}
{{ button.text }}

De oudersnatuurlijk beurs

Vandaag was de oudersnatuurlijk beurs in Doorwerth. Een dag vol ouders (vooral moeders), doeken en dragers en veel kinderen.

Afbeelding blog 'De oudersnatuurlijk beurs'

Samen met een zwangere vriendin en mijn zoontje besloot ik hier ook heen te gaan. We besloten al lekker vroeg te gaan zodat we voor Nino's middagdutje konden gaan. De autorit ging zonder problemen en we kwamen netjes net over 10:00 uur aan. Om 10:00 uur gingen de deuren open dus perfecte timing. Ons werd een parkeerplaats aangewezen vlak bij het hotel waar de beurs zou plaats vinden. Een beetje modder moesten we wel voor lief nemen.

Met Nino in de wagen gingen we naar het hotel. Het hotel ligt in een mooie omgeving. Het staat in het midden van een mooi bos en heeft een mooie plas water en een groot weiland rond om het gebouw liggen.

De beurs bestond vooral uit veel kraampjes. Kraampjes met houten speelgoed, kleding van Smafolk en andere leuke printjes, natuurlijke zeepjes, gezond snoep en sieraden. Vooral het houten speelgoed vond ik geweldig. Op de knikkerbanen en de magnetische houten blokjes was ik opslag verliefd. Maar ik had al iets op het oog voordat ik naar de beurs ging. Namelijk de houten regenboog van Grimm's. Deze heb ik dan ook met korting kunnen aanschaffen. De rest heb ik maar laten staan ondanks de aantrekkelijke kortingen. Nino heeft nog een leuk houten muziekinstrumentje gekozen. De regenboog krijgt hij voor Sinterklaas, dus ik moet nog even geduld hebben met het geven hiervan.

Verder was er op de beurs een plek om te lunchen en te zitten. Dit waren vooral houten banken en één plek waar je het eten en drinken moest bestellen. Hier was in de middag dan ook een lange rij. De eet opties vielen mij eigenlijk behoorlijk tegen. Een sandwich een kopje soep of een quiche. Allemaal niet heel bijzonder. Ook was er niet echt aan kinderstoeltjes gedacht. Niet super praktisch dus. Daarnaast was het overal super warm en was dit echt niet prettig meer naar mate het ook steeds drukker werd. 

Naast de standjes waren er ook ruimtes waar je kon knutselen. De knutsels waren heel simpel en dus ook te doen voor jonge kinderen. Ondanks dat voelde ik mij niet echt aangetrokken om met Nino hiermee aan de slag te gaan. Ik denk dat het iets met de sfeer te maken had. Of eigenlijk, de sfeer die er niet was, dit komt door de kale hotelruimtes, met een muziekje, of wat versiering was het al een stuk leuker geweest denk ik. Wel vond ik de vrije speelruimtes ideaal. Nino kon daar lekker vrij spelen en vond het daar heerlijk. Lekker spelen met andere kinderen met de houten blokjes, doekjes en ballen. Nino was dan ook echt boos toen we na een half uur weer verder wouden gaan. Ook was er een speciale verschoonruimte gemaakt. Erg fijn, al had ik hem dit keer niet nodig.

Er waren ook lezingen. Hier ben ik met deze warmte en een jong kindje niet heen gegaan. Dus hier kan ik verder weinig over zeggen. Al gingen veel onderwerpen over hoe om te gaan met stress als moeder. Niet helemaal een onderwerp waar ik interesse in heb maar misschien was het wel erg interessant, geen idee.

Rond 13:30 uur hadden we alles gezien en vonden we het wel tijd om naar huis te gaan. Het was ondertussen zo druk dat met een wagen ergens doorkomen echt niet praktisch meer was en ik de wagen ergens in een hoek gezet had en Nino maar met de ringsling verder gedragen heb. 

De samenvatting:

Positief:

 • Gezellig
 • Leuke kraampjes met leuke kortingen
 • Goede verschoonruimtes
 • Leuke speelruimtes
 • Goede parkeergelegenheid
 • Mooie locatie

Negatief:

 • Veelte warm
 • Te weinig eet keuzes
 • Geen praktische eet mogelijkheden met een jong kind
 • Sommige ruimtes misten wat sfeer
 • Druk op sommige pekken

Conclusie:

Ik vond het een gezellig uitje. Ondanks de negatieve punten zou ik zeker weer gaan. Ik ben erg benieuwd naar de voorjaars-editie die buiten gehouden wordt. Dit lijkt me nog een stuk leuker omdat kinderen nog vrijer kunnen rond kruipen/lopen, je een beetje een picknick gevoel krijgt met een kleedje op het gras. Tenminste dat is wat ik mij erbij voorstel als ik het filmpje bekijk van afgelopen jaar. 

http://oudersnatuurlijk.nl/winter/wintereditie-hom...

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je