Snap
  • Mama
  • bepanthen
  • luieruitslag

De oplossing tegen luieruitslag: smeren met Bepanthen Baby Zalf!

De oplossing tegen luieruitslag is simpel ontdekte het Bepanthen testpanel: smeren met Bepanthen Baby Zalf! Een geïrriteerde huid doet pijn. En dat merk je aan je kind! Maar alle 100 testmama's* hebben weer blije baby's sinds ze smeren met Bepanthen Baby Zalf. De babyhuidjes herstellen zich sneller dan met de andere smeersel die ze hiervoor gebruikten. En omdat de zalf beschermt, blijft de luieruitslag weg. Ook werkt hij heel goed voor andere huidproblemen, zoals eczeem, droge plekjes en huidplooien, schrale wangetjes en tepelkloven. Zo heeft de rest van het gezin er ook wat aan! De zalf smeert bovendien makkelijk en laat geen witte laag achter op de huid. Maar liefst 95% van de testmama’s blijft Bepanthen Baby Zalf voortaan gebruiken.

Bepanthen is dé expert

De Baby Zalf helpt het velletje van je baby snel herstellen en beschermt tegelijk. Hij legt als het ware een doorzichtig waterafstotend beschermlaagje op de huid aan, waardoor urine geen kans heeft om te irriteren. De zalf heeft bovendien een eenvoudige samenstelling – dus geen geurstof en conserveringsmiddelen – en is daarom niet belastend voor de baby. Ook niet als je uk een gevoelig huidje heeft. Verder is hij gemakkelijk aan te brengen en plakt niet. Door de handige tube is de zalf bovendien hygiënisch in gebruik.

De oorzaak van luieruitslag

Ondanks de sterk verbeterde luiers heeft zo'n veertig procent van de baby's nog altijd last van luieruitslag. Het kan worden veroorzaakt door het gebruik van bepaalde medicijnen, zoals antibiotica. En ook kinderen bij wie de tandjes doorkomen hebben er vaak last van. Maar de grootste boosdoener is het vochtige klimaat in de luier.

Poep en plas zijn een zware aanslag op je baby's huid. Ze maken het velletje week en bevatten ook stoffen die flink kunnen irriteren. Een schurende luier langs de billen verergert de irritatie nog eens. Je baby's velletje wordt vuurrood, schraal en vlekkerig en is soms zelfs bedekt met open, vochtige plekken, die lijken op schaafwondjes. Gevaarlijk is de uitslag niet, maar uiteraard doet zo'n geïrriteerde huid wel pijn.

*Testpanel onder 100 moeders, december 2013, Bayer Consumer Care.

10 jaar geleden

Zo zielig om je baby'tje te zien met uitslag. Ga dit zeker proberen! Hopen dat het werkt

10 jaar geleden

Alle drie mijn kids hadden vroeger last van luieruitslag. Heb altijd Bepanthen Baby Zalf gebruikt en vrijwel direct ging de uitslag weg.

10 jaar geleden

Mijn dochtertje heeft ook altijd last van een droge en ruwe huid.

10 jaar geleden

Heb vroeger voor mijn kids ook altijd Bepanthen gebruikt! Werkt super!