{{ message.message }}
{{ button.text }}

De ongezouten mening op het internet - deel 2

..nu met betrekking tot de lockdown

Afbeelding blog 'De ongezouten mening op het internet - deel 2' Achtergrond blur afbeelding

Wederom in lockdown, met verlenging. Ja, we gaan het er toch echt even over hebben. De kranten staan er vol mee, de tijdlijn van Instagram en twitter (ja, ik heb weer twitter – kei leuk wel). Anyway, mijn ongezouten mening en klachten (grapje) mogen niet ontbreken.

Mijn laatste blog ging over ongezouten meningen en ze zijn er wederom weer hé, het houdt niet op. Want nu vinden we het onderling nodig om te bepalen wie het nu het zwaarst heeft. Degene met 5 kinderen in allerlei leeftijdscategorieën, die leven van luier naar schoolboek naar laptop of degene met 2 kinderen waarvan de ouders fulltime werken.. Come on, we kunnen toch niet voor elkaar gaan invullen wie het wel en niet zwaar heeft. Of sterker nog, uitspraken doen als ´vroeger deden ze niet anders´of ´hadden er maar minder kinderen moeten zijn´. Zo kinderachtig en kortzichtig.

Ook ik had een kleine hoop op de 25e en niet alleen voor mezelf, ook zeker voor Liam. Kinderen groot of klein worden gezond groot met sociale contacten, kijk maar naar jezelf. Jij snakt ook naar je vrienden en familie, het terras of een feestje. Kinderen net zo natuurlijk. Liam zit nu echt in een fase dat hij bewuster wordt van spelen met anderen. Ik gun hem dat ook zo. En leuk hoor al die playdates, maar niet elke week om mijn kind te satisfy-en, ik moet het ook leuk vinden. Daar is KDV ook voor natuurlijk. Daarbij, hij zal z'n moeder onderhand toch ook wel zat zijn.

De periode dat ik nu thuis zit, kwam gewoon als geroepen, makkelijker heb ik het niet (zei ze sarcastisch). Ik snap als mensen mijn situatie zien als een droom. Geen werk, hele dag thuis met de kleine man, geen zorgen, alles geregeld. Ik zal je uit die droom helpen. Als je thuis bent, mede voor jezelf en voor je mini, dan ben je continu aan het werken aan jezelf. En daar heb je geen ´bijna-peuter´ bij nodig. Sterker nog, ik snak naar een dagje voor mezelf. Ja, ik ga wel eens liever alleen naar Albert (heijn). En ja, ik ben ook liever alleen met mijn berg was. Hij heeft geen idee hoe erg ik die schoonmaak-bubbel mis. En ja, ik ga ook liever alleen naar de wc. Als huismoeder wil je toch ook geen huishoudelijke klusjes delen, ik lijk wel gek.

Betekent niet dat ik niet positief ben. Een stukje omdenken is nodig. Ik betrek hem, naast alle entertainment voor peuters, bij alles wat ik doe voor mezelf. Als ik sieraden maak, zit hij er naast met een bakje kralen waarvan de helft op de grond valt. Als ik mijn kledingkast overhoop haal voor een styling-klus, leest hij een boekje op de stoel of trekt hij mijn schoenen aan. En nee, dat is niet altijd ideaal, wel gezellig en beter dan nul dingen voor jezelf doen.

Liam gaat straks terug naar de KDV als een ervaren, goed gestylede, Henny Huisman die sieraden maken kan. En dat rijmt. Amen.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je