Snap
  • Mama
  • Babyspullen

De nieuwe speelhoek van dochterlief

Met 1,5 jaar en meer speelgoed dan goed is voor een kind, werd het tijd voor een eigen speelhoekje voor onze druktemaker!

We wonen nu bijna twee jaar in ons huidige huis, en langzaam aan begint de indeling een beetje vorm te krijgen. We hebben een ruime woonkamer, met iets te veel ruimte. Dat wil zeggen, we wisten nog niet zo goed hoe we hem in moesten delen. Maar langzaam maar zeker begint het te komen. Zo hebben we een paar maanden geleden een gashaard laten plaatsen (geweldig ding!).

Maar nog steeds hadden we veel "loze" ruimte. Heerlijk natuurlijk voor dochterlief om te spelen en te fietsen, maar niet echt gezellig. En omdat dochterlief steeds meer speelgoed krijgt (echt niet te geloven zeg...), vond ik het eens tijd worden voor een eigen speelruimte, met kastjes waar ze zelf speelgoed uit kan pakken. Manlief kwam met het idee om ons dressoir dwars te zetten (ik wilde het eigenlijk weg hebben), en om zo dan een hoekje te creëren voor dochterlief. Strak plan vond ik, want door het dressoir te houden hebben we net wat meer opbergruimte! 

Zo gezegd, zo gedaan. Na een kijkje op Pinterest en Ikea.nl had ik al snel genoeg inspiratie. Ik had bedacht om de achterkant van het dressoir met magneetverf en krijtbordverf te verven, zodat het gelijk ook een functie had. En meteen ook een stukje mooier! Kastjes, stoeltjes en een mat bij ikea gehaald, et voila we hebben een gezellige speelhoek! En het mooie is, dat we 's avonds al het speelgoed in de speelhoek, achter het dressoir kunnen verstoppen. Opgeruimd staat netjes :D 

Hieronder een rits foto's over de gedaanteverandering!

Dit is de situatie van te voren, het hek wat je ziet, staat voor onze haard.

Work in progress... Eigenlijk was het zo gepiept, dat schilderen, het vooral veel voorbereiden en dan weer wachten tot je er weer overheen kunt..

Het resultaat: 

Het krijtbord aan de linkerkant, er omheen heb ik met plint dat ik over had van laminaat een rand gemaakt, om het af te werken. Er kunnen ook magneetjes op.

Het hoekje met grote lade.

En hier ipv de grote lade, twee stoeltjes, zodat het als een bureautje gebruikt kan worden.


En.. hebben jullie je huis indeling om moeten gooien voor de kleine?

8 jaar geleden

Ik heb gewoon de achterkant van het dressoir geschilders met magneet en krijtbordverf, en dan afgewerkt met een plinten :)

8 jaar geleden

Dat is hier inderdaad niet zo handig. Maar wel handig opgeruimd voor jullie!

8 jaar geleden

Heerlijk zo'n kinderhoekje! Mag ik vragen waar je het krijtplankje/bordje voor achter op de kast vandaan hebt?

8 jaar geleden

Hier is alles in hun eigen kamer en heb een ikea kast met allerlei bakken erin. Kinderen nemen het mee naar de woonkamer en spelen op de grond of vloerkleed. Savonds weer alles in eigen kamer maar wij wonen gelijkvloers en dan word dat toch wel een stuk makkelijker