{{ message.message }}
{{ button.text }}

De nieuwe slaapkamer van Nino

We zijn bezig om onze zolder uit te breiden. Er komen aan beide kanten een dakkapel. Het wordt dan een heerlijk ruime en lichte kamer.

Afbeelding blog 'De nieuwe slaapkamer van Nino'

Wij gaan dan naar boven verhuizen en de zolder wordt onze slaapkamer. Nino gaat dan ook verhuizen namelijk naar onze oude kamer. Nu is deze kamer roze met wit en dit zijn natuurlijk niet echt de kleuren voor Nino. Ook is Nino geen baby meer en wordt het voor hem wel eens tijd om een peuter kamer te krijgen.

Dit betekend voor mij research. Heerlijk vind ik het om op Pinterest rond te snuffelen van wat voor leuke voorbeelden er zijn. Het handigste is het als de kast die nu als mijn man's kledingkast fungeert in Nino's kamer blijft staan. Dit is een zwarte ladekast van de Ikea. Met dit in mijn achterhoofd heb ik besloten dat Nino een zwart witte kamer moet krijgen. Dan staat de zwarte kast ook prima. Op Pinterest zag ik allemaal leuke Ikea hacks hoe je zo een kast kan omtoveren in een heerlijke lounge plek en zijn er super veel leuke zwart wit kinderkamer thema's. (Hier mijn pinterest kinderkamer moodboard, hier staan wel ook plaatjes op van ideeën voor de toenmalige babykamer.)

Tot nu toe heb ik besloten dat het een grafische kamer wordt met driehoeken en zigzag patronen. Misschien hier of daar een Batman item tussendoor. De onderkant van de muur (de muur is in een onderkant en bovenkant verdeeld met een sierstrip) wordt zwart schoolbord krijtverf (zie de foto boven aan, dit is niet onze kamer maar zo zit het bij ons dus ook). De bovenkant wordt wit met hier en daar een zwart driehoekje erop. Deze muurstickers heb ik al via AliExpress gekocht. Het liefst zou ik zo een klein huisje willen als bed voor Nino maar echt super handig ben ik niet en eerlijk gezegd vind ik de prijzen een beetje belachelijk bij al die leuke designer kinderwinkeltjes. Dus ik weet nog niet of dat hem wordt.

Verder komt onze witte kallax kast die nu op zolder staat misschien ook wel in Nino's kamer. Hier kan hij dan mooi onder in achter deurtjes, bakken en laatjes zijn speelgoed opbergen en boven in een paar mooie items neer zetten. Naast een bed nog een tafeltje met een stoeltje en dan is de basis voor de kamer klaar. Ik heb er super veel zin in om de kamer in te richten. Nu alleen eerst nog de dakkapellen laten zetten en het overige kluswerk doen. Dus het wordt nog even wachten. Ik vermoed dat het pas in de zomervakantie gaat gebeuren. Maar tot dan heb ik nog alle tijd om nog meer research te doen over wat er wel of niet in de kamer moet komen.

Hoe zien de kinderkamers van jullie kindjes eruit?

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je