Snap
  • Mama
  • post_short

De 'Moppermodus'...hoe kom je er uit?

Er zijn van die dagen dat ik moe of heel druk ben of gewoon een mindere dag heb. Ik kan minder hebben van mijn meiden en raak dan in een soort 'Moppermodus'. Logischerwijs werkt dit averechts en worden de kinderen lastiger.Herkenbaar en hoe kom je uit die 'Moppermodus'?

10 jaar geleden

Ik zag laatst een tip. Maak vooraf een lijstje met allemaal dingen waar je erg blij van wordt. Je kind kan bijvoorbeeld al heel erg goed lopen en daar ben je erg trots op. Ook kan hij heel erg goed de tafel dekken. Je bent blij met je huis en je relatie. Dat soort dingen. Als je dan merkt dat je in een negatieve spiraal komt dan pak je dat lijstje erbij en dan zie je weer in wat de positieve dingen zijn.

10 jaar geleden

Dat slapen is bij mijn oudste inderdaad geen optie meer. De jongste zit natuurlijk ook nog niet zo lang op school, dus bij haar zou dat wel kunnen, maar schieten we niet echt iets mee op. Dat laatste zou idd een optie kunnen zijn, maar net wat je zegt: niet altijd gemakkelijk als je zelf doodmoe bent. Wie weet is de onderstaande tip van nahsuusje ook wel iets voor jou? hi,hi...

10 jaar geleden

Ha,ha, dat is een goeie! Zodra het weer nodig is, ga ik een poging wagen,hi,hi...

10 jaar geleden

heel simpel: met zn 3tjes (in jullie geval dan) ff de 5-gekke minuten invoeren. Laat de boel de boel ga met zn allen ff gek gillen/stampen/springen/dansen en dan vooral voor een spiegel zodat je jezelf niet meer serieus kan nemen en wel een glimlach op je gezicht hebt :) laat je het me weten ofhet gelukt is? (makkelijk zeggen he door iemand die het nu nog in 1-richting heeft, laat ik het je over jaartje ook nogweten of het bijons helpt als zij ook op mn buien reageert haha)