{{ message.message }}
{{ button.text }}

De 'mooiste' #momlife momenten

Afbeelding blog 'De 'mooiste' #momlife momenten' Achtergrond blur afbeelding

De hashtag 'Momlife' kan je niet onbekend zijn. Of je nou zelf moeder bent of niet, deze moet je tegen zijn gekomen. 
De reden dat deze hashtag in het leven is geroepen, is omdat je als moeder in veel typische moedersituaties terecht komt. Deze situaties zijn niet altijd even leuk kan ik je vertellen. Zo heb ik laatst boodschappen gedaan met een sticker op mijn voorhoofd (zie één van mijn vorige blogs). Dit was meteen wel het ergste #momlife moment ook, maar op de één of andere manier vrees ik dat mijn kinderen hier nog wel een schepje bovenop kunnen doen.

Ik deel hier een aantal van mijn 'mooiste' #momlife momenten met jullie. En met mooiste bedoel ik: vreselijkste, vernederendste, meest lachwekkende etc. You get the picture.

# Momlife Moment 1:
's Nachts lig je lekker te slapen tot je wakker schrikt van een enorme brul. Oké, dit is serieus, snel uit bed, hakend met je voet aan de deken smak je op de grond, maar dat maakt niet uit. MOET....NU....NAAR....MIJN....KIND....TOE! Half rennend baan je je een weg door het donker richting het kamertje van je kind. 'AUUUU'!!!!! Teen gestoten tegen de rand van het bed. Eindelijk aangekomen bij je kind, onder de blauwe plekken, terwijl het zweet je over de rug loopt, ligt ze je vrolijk aan te kijken. 'Hoi mama! Ik kan niet slapen'. 

# Momlife Moment 2:
In de supermarkt (dit zorgt sowieso al voor 100 #Momlife momenten in een half uur) sta je rustig je pasta uit te zoeken. Je kind zit in het karretje, zichzelf te vermaken met het rotzooien met de scanner. Aan de overkant van het gangpad komt een man aangelopen. Hij ziet er wat onverzorgd uit. Lange, warrige haren en een grote baard. Hij kijkt wat vreemd uit zijn ogen. Oude, versleten kleren. Je ziet je kind opkijken en de man aandachtig opnemen. Dan zie je de blik in haar ogen veranderen, terwijl de man steeds dichterbij komt. Net iets te laat besef je je wat er staat te gebeuren. Je probeert het nog te voorkomen, maar je bent te laat. Je kind wijst naar de man en roept op volume 10: 'MAMA! VIND JIJ DIE MAN OOK ZO ENG???'

# Momlife Moment 3:
Je bent op de verjaardag van je zwager. Hij is net een half jaar in Israël geweest en heeft besloten om zijn verjaardag dit keer eens wat anders te vieren dan met de traditionele taart en hapjes. Dus heeft hij een heerlijke Israëlische lunch verzorgd. Uiteraard eet je kind maar weer weinig van dit eten, want 'Dat lust ik niet'. 'Oh, heb je het al geproefd dan?' "Nee, maar ik weet al dat ik het niet lust'. Prima, dan eet je toch lekker niet. Inmiddels heb je wel geleerd dat je hier op feestjes lekker niet al te moeilijk over moet doen, maar gewoon zelf moet genieten. Als de tafel weer helemaal afgeruimd is en iedereen (behalve je kind) lekker volgegeten is, richt je kind zich tot je zwager: 'Zeg ome Steffen, wanneer komen de lekkere dingen, zoals op een echte verjaardag?'

# Momlife Moment 4:
Super trots ben je op je mooie nieuwe jurkje. Zo'n jurkje wat helemaal strak om je lichaam zit en waarvan je in de spiegel naar jezelf keek en dacht: 'Ja, ik zie er echt goed uit in dit jurkje'! Helemaal blij loop je naar beneden, waar je man en kinderen zitten te ontbijten. Je man glimlacht goedkeurend naar je en je voelt je nog iets zelfverzekerder. Je vraagt je kind wat zij van je nieuwe outfit vindt. Ze houdt immer zo van jurkjes. Je kind bekijkt je van top tot teen en blijft bij je buik hangen. 'Zit er weer een baby in je buik mama'?

# Momlife Moment 5:
Je bent in een pretpark. Het is druk, maar wel heel leuk en gezellig. Uiteraard moet er om de haverklap geplast worden. Zuchtend ga je weer richting de wc's met je kind. Ook hier is het druk. Je moet even wachten en dat zorgt al voor de nodige spanning. Wanneer je kind aankondigt te moeten plassen, moet dit namelijk NU METEEN. Maar dat gaat dus niet. Na uuuuren (oké 5 minuten) te hebben gewacht zijn jullie aan de beurt. Snel het hokje in, deur op slot, kleren naar beneden en plassen. Pff precies op tijd. Kind klaar, ach dan ga ik zelf ook maar even, ben hier nu toch. Rustig zit je op de wc terwijl je kind, vanuit het niets, uiteraard weer op volume 10 roept: 'HEE, MOET JE POEPEN MAMA'? 

Nou, zo heb ik er nog wel 100. And they just keep on coming. 

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je