{{ message.message }}
{{ button.text }}

De moeder politie

Zij wéét het

Afbeelding blog 'De moeder politie'

We kennen ze allemaal. In het echte leven zijn het (ga ik ff vanuit) normale liefdevolle moeders. Ze hebben het misschien niet zo druk als de rest van ons, want ze spenderen veel tijd online. Vooral op fora en Moederblogs. Daar scannen ze, ik stel mij zo voor met samengeknepen ogen en het puntje van hun tong uit hun mond, de verhalen van andere moeders. Eens kijken wie we vandaag met de grond gelijk kunnen maken. 

Nee nee dat is het niet. Ze hebben advies. Gratis en voor niks. Omdat ze het zelf uiteraard compleet voor elkaar hebben (of juist niet, waar komt anders de frustratie vandaan?) En zij wel even komen vertellen hoe het wél moet.

Want weet je wat het is? Zelf hebben ze er geen ervaring mee. Maar jij wel, dappere mama die haar verhaal durft te delen. En ook al zit of zat jij er middenin, de moeder die jouw verhaal leest heeft uiteraard meer informatie tot haar beschikking. Dus ze komt met advies. Uiteraard is alles wat zij adviseert al 1000 keer door je hoofd gegaan. Én ben je ermee aan de slag gegaan. Maar omdat je geen boek wilde schrijven maar een blog, liet je een aantal details weg. 

Dit is het moment om advies te geven. Echt. Perfect! Ook al heb je meerdere blogs, die dieper ingaan om de problematiek, die uiteraard niet gelezen worden door de moeder in kwestie. Want zij wéét. Zij wél. Jij niet. Ook al is het jouw leven en is het inmiddels opgelost en zijn jullie er sterker uitgekomen. 

Jij, moeder politie, vindt vast ook weer van alles van dit blog. Misschien ben je er zelfs voor dat ouders een cursus 'hoe voed ik net zo fantastisch op als (vul je eigen naam in) en word ik de perfecte ouder'. Dit moet uiteraard cum laude afgerond worden, anders ben je het ouderschap niet waard. 

Voor jouw heb ik ook een puntje van advies. Gratis. Ga lekker met je kinderen naar buiten. Het is nu redelijk weer, niet te warm, niet te koud. Neem geen brood mee voor de eendjes want daar gaan ze aan dood (tipje). Ga daarna tevreden naar huis, want jouw snoepjes van nageslacht hebben zich vast en zeker voorbeeldig gedragen 💓 

Ik adviseer je dan om thuis cupcakes te bakken en gezellig te versieren. Kruip lekker onder een dekentje op de bank samen en kijk het meest vreselijke, meest dodelijk irritante filmpje waar hij of zij echt van geniet. Ik raad kinderliedjes aan zoals babyshark tootooodoodoo. En mocht je de drang voelen om je telefoon op te pakken om weer eens lekker online te zeiken en jezelf omhoog te halen door een ander omlaag te halen, doe dan het volgende. Open je camera. Draai hem op de selfie stand. En kijk even goed. Als je echt blij bent met wie er terug kijkt, dan is dit allemaal toch niet nodig?

Gelukkige mensen voelen de behoefte niet om andere mensen te kwetsen. Ze hebben het niet nodig om zich superieur te voelen. Ik hoop dat ik je hiermee voldoende heb geïnformeerd. Voor vragen en opmerkingen verwijs ik je naar een lokale therapeut. 

💓😘

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je