{{ message.message }}
{{ button.text }}

De middenweg, dat ben ik!

Borstvoeden/samenslapen/dragen/straffen/belonen Maffia's?? Blijf trouw aan jezelf

Afbeelding blog 'De middenweg, dat ben ik!' Achtergrond blur afbeelding

Ja ik borstvoed!

Ja ik slaap soms samen in 1 bed met m'n zoontje!

Ja ik draag beide kids!

Ja ik schiet soms uit m'n slof!

Ja ik ben lid op facebook op allerlei groepen en it's driving me maaaad!

Als je alles zo opnoemt zie ik echt zo'n grijze wollen sokken typ voor me, zo'n beterweter die alles goed doet en overal commentaar op heeft als diegene iets ziet wat niet in dat rijtje hoort.

Zeker sinds ik lid ben op die groepen, ik dacht dat ik daar mogelijk wat tips van zou kunnen krijgen, maar af en toe wordt daar echt heftig gereageerd joh (en natuurlijk ook heel veel lieve vrouwen/mannen met nuttige tips) maar pas op dat je wel in het rijtje hoort ;)

Oke terug naar mij: Ja ik geef borstvoeding, mijn dochter van 2,5 heeft 11 maanden borstvoeding gehad en mijn zoontje van 8 maanden krijgt nu nog steeds borstvoeding. Al krijgt hij wel een stuk minder op deze leeftijd dan zijn zus in die tijd, aangezien mijn jochie echt een typische vent is en alles er maar laat inschuiven qua voedsel: brood met beleg, vlees, vis, aardappelen, crackers.. man man wat verdwijnt er allemaal in dat kleine ventje! Leren eten en leren slikken? Nee joh, kan ik allang!

Hoor ik dan bij de pro borstvoeding groep en ben ik dus gelijk tegen fles?! Als je soms zo leest moet je of voor het 1 of voor het ander zijn, maar je kan niet beide keuzes goed vinden? Mijn persoonlijke mening tov borstvoeding: Ja het is het een betere keus maar dan ook alleen als het voor beide werkt, zoniet dan is kunstvoeding het beste. Ga je toch niet moeilijk over doen?

Samenslapen: Sinds mijn zoontje 7 maanden is slaapt hij op z'n eigen kamer, daarvoor bij mij op de kamer in de wieg en daarna co-sleeper. En als hij dan rond 4-5 uur kwam; naast mij in bed tot de wekker ging. Met 7 maanden liet ik hem eens op z'n eigen kamer slapen en merkte dat hij dan rond 2-3 wel wakker werd, maar dan niet: snif snif ik ruik borst... ik ruik ..MELK! Gimme gimme! Maar dat hij of zelf verder sliep of alleen even speentje van papa nodig had (mama niet want dan MELK!) En ja ook zit ik op een facebook voor samenslapen: hier wordt geadviseerd om samen te slapen tot dat kindje zelf niet meer wilt, en ook zijn hier de voordelen voor baby's met 's nachts wakker worden genoemd (minder kans op wiegendood juist doordat ze je ademhaling horen en je melk ruiken ed.

Nou ik kies dan hierin de middenweg:
Hij begint in z'n eigen bedje, en als hij dan snachts wakker wordt en mij nodig heeft, dan komt hij bij ons in bed.

Dragen:

Jaa ik vind het heerlijk om m'n kind in een draagdoek te doen. In eerste instantie bij m'n dochter deels onergonomisch (want ja wist ik veel; let op winkels weten het ook niet en verkopen ook gewoon maar alles) en bij m'n zoontje wat meer in verdiept en toen ook doeken aangeschaft. En ook hier ben ik op verschillende faceboek groepen actief; bij eentje maar afgemeld want je werd gelynched als je verkeerd droeg.. Betekend dit dat ik geen kinderwagens heb: HAHAHA: Ik heb een heel wagenpark thuis aan kinderwagens (schaam!) Buggy, kinderwagen, tandemwagen. Ik doe net lekker waar ik mij goed bij voel. En als ik iemand onergonomisch zie wandelen: dan hou ik lekker m'n waffel.

Opvoeden:

Eh ja ik schreeuw wel eens tegen m'n oudste van bijna 2,5... Niet goed, ik weet het, maar ben ook maar mens! Ik heb ook wel eens in opwelling haar een tik op d'r hand gegeven.. Kreeg ik gelijk van m'n dochter op de kop: Mama jij mag mij niet slaan..

'Eh ja maar waarom sla jij mama dan?'

'Nee mama jij mag mij niet slaan!'

Je hebt gelijk schat, sorry, mama zal je niet meer slaan

En nee natuurlijk niet hard geslagen, het kan niet eens pijn doen, maar ze schrok wel natuurlijk.

Ik beloon niet met snoepjes: maar wil best nog wel eens 'aanmoedigen': als je nu snel je schoentjes en jasje pakt kunnen we heel vaak van de glijbaan :p

Of ook nog wel: Dan gaan je broertje en ik wel alleen op de schommel (het werkt in 75% van de gevallen: mama ik ga oook meeeeeeee, en andere keren gaat ze gewoon verder waar ze mee bezig was)

Eten:

Potjes zijn echt geweldig! Haha! En ja kook natuurlijk ook wel voor m'n baby. Peuter eet alles wat los en vast zit met ons mee, dus dan vind ik het soms zo'n gedoe om appels te gaan koken en pureren, of apart avond eten te maken: Potjes :D :D :D

Maar voornamelijk die eerste 3 onderwerpen: Dragen/borstvoeding/samenslapen:

Daarin vind ik soms heftige discussies, en alsof je voor een bepaald 'kamp' moet kiezen: Gelukkig sta ik stevig in mijn schoenen en ben ik ervan overtuigd dat wat ik doe bij mij en mijn gezin past. Dus fiets ik tussen de borstvoedende en flesvoedende door, en ook het samenslapen doe ik op mijn manier, hoor niet bij de echte samenslapers, maar ook niet bij de eigenkamer kids. En ook bij het dragen: ik draag wanneer ik wil of ik neem lekker een kinderwagen mee.

Mijn advies:

LAAT JE NIET GEK MAKEN!

Doe waar jij je goed bij voelt; neem adviezen aan, gebruik de tips die jou handig lijken, laat je informeren:

maar uiteindelijk: DOE WAAR JIJ JE GOED BIJ VOELT! 

 

1

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je