{{ message.message }}
{{ button.text }}

De meeste dromen zijn bedrog. Toch?

Dromen die uitkomen, dromen met een boodschap. Waarom droom ik dit en wat betekent dit? Of betekent het niks?

Afbeelding blog 'De meeste dromen zijn bedrog. Toch?'

Ik had een aantal nachten geleden zo'n vreemde droom. Ik was op mijn werk, maar het kantoor zag er totaal anders uit, Groter en met meer verschillende ruimtes. Mijn Computer begon ontzettende hard te piepen. Een oorverdovend geluid. Mijn werkgever, ik en nog een collega die ik niet zo goed kon plaatsen, renden een andere ruimte in en sloten de deur achter ons. Toen het oorverdovende geluid stopte, liepen we de ruimte waar mijn computer stond weer terug in. Dit gebeurende zo'n 3 keer achterelkaar. Echter bij de 3 keer volgende wel de verwachte explosie. Mijn computer was compleet ontploft, overal zaten onderdelen en gesmolten plastic droop van het plafond en uit de luchtkoker.

Die nacht ben ik een aantal keren wakker geworden om te plassen, zoals gewoonlijk, nadat ik weer in bed lag, ging mijn droom telkens verder waar ik gebleven was. Heel raar en heel “realistisch”.

's morgen heb ik gelijk opgezocht wat zo'n droom kan betekenen. Ik ben geen zweverig persoon, maar interesse in dromen en de betekenissen ervan heb ik altijd al gehad. Mijn moeder had vroeger een encyclopedie van de Auteur Raphael, het heette “Alles over dromen” . Die pakte ik vaak uit de kast en zocht mijn droom op. Toen vond ik het al fascineerden hoe dromen verlopen en wat ze kunnen betekenen.

Tegenwoordig zoek ik op mijn smartphone mijn droom op. De betekenis van deze droom was:

Een droom over explosies duidt op verlies en desinteresse in zaken. Het kan ook betekenen dat weggestopte emoties en woede op een krachtige en gewelddadige manier naar de oppervlakte komen.

Vannacht had ik een mogelijk nog vreemdere droom. Ik ervoer de droom als persoon zijnde maar tegelijkertijd keek ik ernaar. Heel raar alsnog ik de droom beleefde vanuit mijn eigen ik en ook keek naar mezelf. Als een soort toeschouwer. Ik was een meisje, een tiener met lange blonde haren. Samen met een ander meisje, die overigens erg op mij leek (een zusje of een toevallige lotgenoot) ervoer ik allerlei gebeurtenissen. Ik werd ontvoerd en de meest vreselijke dingen werken mij aangedaan. Mijn ontvoerder was een knappe man, vond ik. (Nogal tegenstrijdig eigenlijk). Hij was echter niet alleen, maar wel de mastermind achter de ontvoering. In mijn droom gingen maanden of misschien wel jaren voorbij. Ik dacht elke dag aan ontsnappen, maar wist dat ik de perfecte mogelijkheid moest zien te creëren en op dat moment mijn kans  zou kunnen pakken. Ik besloot eerst het vertrouwen van mijn ontvoerders te krijgen zodat ze dachten dat ik niet meer zou willen ontsnappen. Ineens werd de mogelijkheid voor mij gecreëerd door de sensor die ik om had, om te lokaliseren waar ik mij bevond, door iemand in een bar tijdelijk werd afgedaan.

Wij wilden namelijk een bepaald soort drankje bestellen en onze sensor zou dat niet toelaten. Deze zou een signaal afgeven dat onze ontvoerder zou tippen en tevens de eigenaar van bar als onbekwaam zou bestempelen. Ik werd overigens niet vastgehouden in een krakkemikkig pand, maar in een luxe appartementencomplex die van alle gemakken was voorzien, zo ook een grote & luxe moderne bar/ dinning op de begane grond. Ik zag mijn kans en mijn logenoot ook. De sensoren werden van onze armen losgemaakt door een sleutel. Wij werden gelokaliseerd als zittende aan de bar, waar wij onze armbanden achter lieten. Binnen een splitseconde stond ik buiten. Om de hoek was een trein station. We renden erheen en namen de eerste de beste trein zo ver mogelijk weg van hier. Op het einde van mijn droom ben ik thuis. In een soort glazen complex. Stom. Wie gaat er nu terug naar huis dacht ik. Toch deed ik het. Niet veel later kwam mijn ontvoerder aanrijden met zijn aanhang. Dat was het einde van mijn droom. Het lijkt wel een film bedacht ik mij toen ik wakker werd en ik zou hier zo een boek over kunnen schrijven.

Ik heb ook wel eens een droom gehad dat uiteindelijk een voorspellende droom bleek te zijn. Mijn collega was al een tijd bezig met zwanger te worden. Ik was toen momenteel zwanger van mijn jongste. Ik droomde dat de dag dat Demi geboren werd, zij zwanger zou zijn. Achteraf bleek dit waar te zijn! Ze is gewoon exact op die dag in verwachting geraakt en 9 maanden laten bevallen van een zoon. Toeval of toch niet?

Ook doe ik regelmatig dingen in mijn droom. Ik schop blijkbaar als ik in mijn droom aan het rennen ben. Ik heb ook een aantal keren gehad dat ik naakt wakker werd omdat ik droomde dat ik aan het zwemmen was of in de douche sta. het intrigeert mij. Wat ik droom en waarom ik droom. De exacte reden zal ik waarschijnlijk nooit weten, maar ik blijf mijn dromen opzoeken en wie weet wat ik in mijn onderbewuste allemaal meemaken zal.

*Mamaplaats faciliteert een open en voor iedereen toegankelijk social platform. Zij is niet verantwoordelijk voor inhoud en authenticiteit van posts. Algemene voorwaarden.

Tags: #Mama

Login bij Mamaplaats
Login

Nog geen account bij Mamaplaats?
Registreren
profiel aanmaken

Ik heb al een account.
Ja, dat wil ik

Nee, dank je